Výměna reproduktoru - jak postupovat
Pravidla fóra
Re: Výměna reproduktoru - jak postupovat
Ta hodnota je ve skutecnosti maximalni prikon a dimenzuje se samozrejme podle vykonu zesilovace. Jinak samozrejme vyssi vykon zpravidla znamena vetsi hlasitost, ale zdaleka tomu nemusi tak byt vzdy, do hry vstupuji i dalsi faktory.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Z toho Wohmova příspěvku to není moc zřejmé a kdyžtak mne někdo vyveďte z omylu, jestli kecám.
Zkrátka sečteno a podtrženo - pokud budu mít dvě na chlup stejná repra, která se budou lišit jen výkonem a pustím do nich stejně silný signál stejného charakteru, dostanu tu samou hlasitost.
Zkrátka sečteno a podtrženo - pokud budu mít dvě na chlup stejná repra, která se budou lišit jen výkonem a pustím do nich stejně silný signál stejného charakteru, dostanu tu samou hlasitost.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
V podstatě ano, ale těžko když budeš mít dvě konstrukčně stejná repra (stejný cívky, magnety, zavěšení), tak bude mít každé jiný maximální příkonBummer píše:Z toho Wohmova příspěvku to není moc zřejmé a kdyžtak mne někdo vyveďte z omylu, jestli kecám.![]()
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Pokud se bavime o repraku, tak tam urcujicim faktorem vzhledem k hlasitosti je predevsim citlivost. Pokud to ten reprak zvladne (tzn. pokud vystupni vykon zesilovace nebude vyssi nez maximalni prikon bedny), tak bude z hlediska hlasitosti uplne jedno, jestli tam je rezerva 50 nebo 150W, pokud bude mit stejnou citlivost. Jinymi slovy u boxu ten "vykon" (maximalni prikon) znaci pouze to, jak silny zesilovac k nemu lze pouzit.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- blind boy of Alabama
asi hloupá otázka, ale co je za vás lepší eminence nebo celestion?
- blind boy of Alabama
nevíte někdo jakou mají citlivost ty repra co už v tom crate jsou, v žádným z těch přiložených papírů to není
čau,mám box H.a K.Stateman 2x12 repro Eminence Rockdriver Cream.
Problem je v tom,že zvuk se mmě moc nezamlouvá.Zdá se mě jako by ten
zvuk lezl s krabice od bot.Nedá se to popsat ale je to takový vykleštěny
V zhledem k tomu,že to používám s hlavou stejné značky a řady tak Mě
to moc nesedí.
Přemýšlím v čem je problém.Mám zkusit vyměnit repro?
popř.Nemáte někdo stejný aparád a box... vaše dojmy...
Díky
Problem je v tom,že zvuk se mmě moc nezamlouvá.Zdá se mě jako by ten
zvuk lezl s krabice od bot.Nedá se to popsat ale je to takový vykleštěny
V zhledem k tomu,že to používám s hlavou stejné značky a řady tak Mě
to moc nesedí.
Přemýšlím v čem je problém.Mám zkusit vyměnit repro?
popř.Nemáte někdo stejný aparád a box... vaše dojmy...
Díky
Godin Session,Squier Vintage Modified,Hughes-Kettner TubeMeister 36 Head,Laney LH 50.repro:Tubemeister 112 ,Ampeg 112,Harley Benton G212
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Zkus si půjčit od někoho známého box např. s Greenbackama, V30 atp. a uvidíš, který ti sedne.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
No, takže tímto je zároveň odpovězena i otázka co stojí výše - dej tam Celestion, nebo si pořiď zrovna jiný box s celestýnama. Dle libosti a stylu co hraješ - V30, Greenback, G12T75... Zkoušel jsem statesmana s V30 a T75 - oboje dobré, 4x12 i 2x12.
Edit: Bubuči už poradil, než jsem se k tomu dostal...
Edit: Bubuči už poradil, než jsem se k tomu dostal...
V nejbližší době konečně dojde na výměnu Vintage za Greenback, který doma čeká ve skříní. Vintage je na 4 šrouby, Greenback má 8 děr. Stačí nechat Greenback uchycený na čtyřech šroubech nebo mám našroubovat i ty zbylé čtyři? Greenback je skoro o kilo lehčí, tak si říkám, že by ty čtyři původní měly stačit. Díky moc za každou radu. 
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
4 stačíSajmon píše:V nejbližší době konečně dojde na výměnu Vintage za Greenback, který doma čeká ve skříní. Vintage je na 4 šrouby, Greenback má 8 děr. Stačí nechat Greenback uchycený na čtyřech šroubech nebo mám našroubovat i ty zbylé čtyři? Greenback je skoro o kilo lehčí, tak si říkám, že by ty čtyři původní měly stačit. Díky moc za každou radu.
Díky.
Chtěl jsem se jen ujistit, aby to pak třeba na 4 šroubech nedělalo nějaký bordel.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Ahoj
mám problém při výměně repra: Nejde mi vysunout ani jeden z konektorů na původním repráku. Už s tím kvedlám asi hodinu a nemůžu s tím pohnout. vyjede to kousek jak po másle a pak se to kousne(v okamžiku, když je vidět asi půl mm tý díry v samečkovi a dál nic.
Nemáte někdo nějaký tip, jak to sundat?
Díky
edit: Tak stačilo pořádně škubnout, zjištěno náhodou...
mám problém při výměně repra: Nejde mi vysunout ani jeden z konektorů na původním repráku. Už s tím kvedlám asi hodinu a nemůžu s tím pohnout. vyjede to kousek jak po másle a pak se to kousne(v okamžiku, když je vidět asi půl mm tý díry v samečkovi a dál nic.
Nemáte někdo nějaký tip, jak to sundat?
Díky
edit: Tak stačilo pořádně škubnout, zjištěno náhodou...
Naposledy upravil(a) Asanoth dne 6.11.2015 14:58, celkem upraveno 1 x.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
když něco nejde silou, jde to většinou ještě větší silou.
Zkus odehnout šroubovákem něco na svorce. nepropíchni reprák.
Zkus odehnout šroubovákem něco na svorce. nepropíchni reprák.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Nekteré konektory mají jako pojistku jen vypouklou tečku (v té části na kabelu), a některé prolisovaný plíšek, který se zasekne do dírky v samci, a čím víc taháš, tím víc se ohýbá a drží. Ten prolis na obrázku uprostřed konektoru. Trpělivě vyvrtět, možná tomu pomoct zvednout pojistku šroubováčkem, hlavně nevytrhnout terminály z repra. Je to na zbláznění.