Výměna reproduktoru - jak postupovat

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna reproduktoru - jak postupovat

Příspěvek od Wohma »

Ta hodnota je ve skutecnosti maximalni prikon a dimenzuje se samozrejme podle vykonu zesilovace. Jinak samozrejme vyssi vykon zpravidla znamena vetsi hlasitost, ale zdaleka tomu nemusi tak byt vzdy, do hry vstupuji i dalsi faktory.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Z toho Wohmova příspěvku to není moc zřejmé a kdyžtak mne někdo vyveďte z omylu, jestli kecám. :wink:

Zkrátka sečteno a podtrženo - pokud budu mít dvě na chlup stejná repra, která se budou lišit jen výkonem a pustím do nich stejně silný signál stejného charakteru, dostanu tu samou hlasitost.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Bummer píše:Z toho Wohmova příspěvku to není moc zřejmé a kdyžtak mne někdo vyveďte z omylu, jestli kecám. :wink:
Zkrátka sečteno a podtrženo - pokud budu mít dvě na chlup stejná repra, která se budou lišit jen výkonem a pustím do nich stejně silný signál stejného charakteru, dostanu tu samou hlasitost.
V podstatě ano, ale těžko když budeš mít dvě konstrukčně stejná repra (stejný cívky, magnety, zavěšení), tak bude mít každé jiný maximální příkon
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud se bavime o repraku, tak tam urcujicim faktorem vzhledem k hlasitosti je predevsim citlivost. Pokud to ten reprak zvladne (tzn. pokud vystupni vykon zesilovace nebude vyssi nez maximalni prikon bedny), tak bude z hlediska hlasitosti uplne jedno, jestli tam je rezerva 50 nebo 150W, pokud bude mit stejnou citlivost. Jinymi slovy u boxu ten "vykon" (maximalni prikon) znaci pouze to, jak silny zesilovac k nemu lze pouzit.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
blind boy of Alabama

Příspěvek od blind boy of Alabama »

asi hloupá otázka, ale co je za vás lepší eminence nebo celestion?
blind boy of Alabama

Příspěvek od blind boy of Alabama »

nevíte někdo jakou mají citlivost ty repra co už v tom crate jsou, v žádným z těch přiložených papírů to není
selaboy
Bandzone: Pavilon opic,Kacebo

Příspěvek od selaboy »

čau,mám box H.a K.Stateman 2x12 repro Eminence Rockdriver Cream.
Problem je v tom,že zvuk se mmě moc nezamlouvá.Zdá se mě jako by ten
zvuk lezl s krabice od bot.Nedá se to popsat ale je to takový vykleštěny
V zhledem k tomu,že to používám s hlavou stejné značky a řady tak Mě
to moc nesedí.
Přemýšlím v čem je problém.Mám zkusit vyměnit repro?
popř.Nemáte někdo stejný aparád a box... vaše dojmy...

Díky
Godin Session,Squier Vintage Modified,Hughes-Kettner TubeMeister 36 Head,Laney LH 50.repro:Tubemeister 112 ,Ampeg 112,Harley Benton G212
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Zkus si půjčit od někoho známého box např. s Greenbackama, V30 atp. a uvidíš, který ti sedne.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

No, takže tímto je zároveň odpovězena i otázka co stojí výše - dej tam Celestion, nebo si pořiď zrovna jiný box s celestýnama. Dle libosti a stylu co hraješ - V30, Greenback, G12T75... Zkoušel jsem statesmana s V30 a T75 - oboje dobré, 4x12 i 2x12.

Edit: Bubuči už poradil, než jsem se k tomu dostal...
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

V nejbližší době konečně dojde na výměnu Vintage za Greenback, který doma čeká ve skříní. Vintage je na 4 šrouby, Greenback má 8 děr. Stačí nechat Greenback uchycený na čtyřech šroubech nebo mám našroubovat i ty zbylé čtyři? Greenback je skoro o kilo lehčí, tak si říkám, že by ty čtyři původní měly stačit. Díky moc za každou radu. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Sajmon píše:V nejbližší době konečně dojde na výměnu Vintage za Greenback, který doma čeká ve skříní. Vintage je na 4 šrouby, Greenback má 8 děr. Stačí nechat Greenback uchycený na čtyřech šroubech nebo mám našroubovat i ty zbylé čtyři? Greenback je skoro o kilo lehčí, tak si říkám, že by ty čtyři původní měly stačit. Díky moc za každou radu. :)
4 stačí ;)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Díky. :) Chtěl jsem se jen ujistit, aby to pak třeba na 4 šroubech nedělalo nějaký bordel.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Ahoj
mám problém při výměně repra: Nejde mi vysunout ani jeden z konektorů na původním repráku. Už s tím kvedlám asi hodinu a nemůžu s tím pohnout. vyjede to kousek jak po másle a pak se to kousne(v okamžiku, když je vidět asi půl mm tý díry v samečkovi a dál nic.
Nemáte někdo nějaký tip, jak to sundat?
Díky

edit: Tak stačilo pořádně škubnout, zjištěno náhodou...
Naposledy upravil(a) Asanoth dne 6.11.2015 14:58, celkem upraveno 1 x.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
torst

Příspěvek od torst »

když něco nejde silou, jde to většinou ještě větší silou.
Zkus odehnout šroubovákem něco na svorce. nepropíchni reprák.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Nekteré konektory mají jako pojistku jen vypouklou tečku (v té části na kabelu), a některé prolisovaný plíšek, který se zasekne do dírky v samci, a čím víc taháš, tím víc se ohýbá a drží. Ten prolis na obrázku uprostřed konektoru. Trpělivě vyvrtět, možná tomu pomoct zvednout pojistku šroubováčkem, hlavně nevytrhnout terminály z repra. Je to na zbláznění.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“