Knihy/školy pro pokročilejší
Pravidla fóra
-
Jeanette:)
Knihy/školy pro pokročilejší
Ahoj, na kytaru hraju půl roku, myslím že už zvládám všechny základy a chtěla bych proniknout hloub do hudební teorie, různých stylů a hlavně naučit se dobře odposlouchávat, neporadili by jste mi nějaké knížky nebo dvd školy, které nejsou o těch začátcích co jsou to akordy, rytmus atd ale spíš už něco dalšího? 
Re: Knihy/školy pro pokročilejší
Misto penez za ucebnici si spis sjednej s nekym lekce, da ti to vic. Zadarmo muzes sledovat youtube a ucit se z toho
Stop dreaming, start playing!
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
To se naučíš právě tím, že budeš odposlouchávat.a hlavně naučit se dobře odposlouchávat
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
-
woro90-1
A další věc, která ti dá daleko víc než učebnice: Sežeň si bandu, s kterou budeš čas od času jamovat nebo jen tak chlastat a posílat dokola akustiku.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Akorát by bylo fajn, kdyby převažovala ta první částworo90-1 píše:A další věc, která ti dá daleko víc než učebnice: Sežeň si bandu, s kterou budeš čas od času jamovat nebo jen tak chlastat a posílat dokola akustiku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
jj chlastatNero píše:Akorát by bylo fajn, kdyby převažovala ta první částworo90-1 píše: jen tak chlastat a posílat dokola akustiku.
To sice s worem často převažuje, ale i tak to dost leze do peněz.Nero píše:Akorát by bylo fajn, kdyby převažovala ta první částworo90-1 píše:A další věc, která ti dá daleko víc než učebnice: Sežeň si bandu, s kterou budeš čas od času jamovat nebo jen tak chlastat a posílat dokola akustiku.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ano, a proto jsem myslel

woro90-1 píše:Sežeň si bandu, s kterou budeš čas od času jamovat nebo jen tak chlastat a posílat dokola akustiku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jenže jamování na sucho prostě nefunguje.Nero píše:Ano, a proto jsem myslelworo90-1 píše:Sežeň si bandu, s kterou budeš čas od času jamovat nebo jen tak chlastat a posílat dokola akustiku.
Teorie:
ABC hudebni nauky Zenkly
Zaklady aranzovani hudby - Vlastimil Hala
Jazz, Rock & Blues - L. Andrst (ale ta je celkem komplikovana pro zacatecnika, teda pokud nesezenes puvodni Supraphonackou verzi z 80. let, ta je IMHO jednodussi)
plus kdyz tak jako doplnek nakou knizku o stavbe kytarovych akordu (v andrstovi to je, neco od Hitboxu Petr Rimsky, nebo Marian Marko - Gitarova Skola - nevim jakej dil, jsou 4, Modern Guitar Method - Leavitt)
a kytarovej praktickejch skol jsou mraky...ja doporucuju pro zacatek
Keith Wyatt - Blues Guitar Basics Step 1&2 combined
je tam jak prakticka teorie, tak prakticky "patterny" hrani blues (rytmus i solo)....
ABC hudebni nauky Zenkly
Zaklady aranzovani hudby - Vlastimil Hala
Jazz, Rock & Blues - L. Andrst (ale ta je celkem komplikovana pro zacatecnika, teda pokud nesezenes puvodni Supraphonackou verzi z 80. let, ta je IMHO jednodussi)
plus kdyz tak jako doplnek nakou knizku o stavbe kytarovych akordu (v andrstovi to je, neco od Hitboxu Petr Rimsky, nebo Marian Marko - Gitarova Skola - nevim jakej dil, jsou 4, Modern Guitar Method - Leavitt)
a kytarovej praktickejch skol jsou mraky...ja doporucuju pro zacatek
Keith Wyatt - Blues Guitar Basics Step 1&2 combined
je tam jak prakticka teorie, tak prakticky "patterny" hrani blues (rytmus i solo)....
Ahoj, měl bych takový specifický dotaz. Na klasickou kytaru hraju čtyři roky (troufám o sobě říci, že jsem pokročilý hráč), ale teď jsem si postavil elektrickou kytaru a je to něco jiného, a tak bych se chtěl zeptat, zda by jste mi nedoporučili nějakou knihu na elektrickou kytaru.
Rád bych se věnoval jazzu, bluesu a také bych velmi ocenil, kdyby tam byla nějaká kapitolka věnovaná slidu (bottlenecku).
Díky.
Rád bych se věnoval jazzu, bluesu a také bych velmi ocenil, kdyby tam byla nějaká kapitolka věnovaná slidu (bottlenecku).
Díky.
Jaroslav Šindler - Kytarová praktika tady ještě není, jeho orientace na hmatníku a hraní stupnic v "boxech" je naprosto dokonalá věc
Chtěl bych se zeptat k tomu Šindlerovi:
jakým způsobem přistoupit ke cvičení části II? Je lepší najet to třeba kompletně na C dur (to se týká hlavně té části před boxy) a pak se zabývat něčím dalším, nebo ta předboxová cvičení zkoušet v různých stupnicích, třeba po dni po kvintovém kruhu, nebo...?
Bohužel se (zatím? - už asi 10 let) moc neorientuju na hmatníku z hlediska not, hraju podle sluchu. Čtení samotné mi nedělá problém.
Přijde mi, že by té knize neuškodilo, kdyby byla třeba o 10 stran delší a bylo to tam trochu líp vysvětlené
.
jakým způsobem přistoupit ke cvičení části II? Je lepší najet to třeba kompletně na C dur (to se týká hlavně té části před boxy) a pak se zabývat něčím dalším, nebo ta předboxová cvičení zkoušet v různých stupnicích, třeba po dni po kvintovém kruhu, nebo...?
Bohužel se (zatím? - už asi 10 let) moc neorientuju na hmatníku z hlediska not, hraju podle sluchu. Čtení samotné mi nedělá problém.
Přijde mi, že by té knize neuškodilo, kdyby byla třeba o 10 stran delší a bylo to tam trochu líp vysvětlené
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Naprosto geniální škola, doporučuju všem!