Knihy/školy pro pokročilejší

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Jeanette:)

Knihy/školy pro pokročilejší

Příspěvek od Jeanette:) »

Ahoj, na kytaru hraju půl roku, myslím že už zvládám všechny základy a chtěla bych proniknout hloub do hudební teorie, různých stylů a hlavně naučit se dobře odposlouchávat, neporadili by jste mi nějaké knížky nebo dvd školy, které nejsou o těch začátcích co jsou to akordy, rytmus atd ale spíš už něco dalšího? :)
Homerda

Re: Knihy/školy pro pokročilejší

Příspěvek od Homerda »

Misto penez za ucebnici si spis sjednej s nekym lekce, da ti to vic. Zadarmo muzes sledovat youtube a ucit se z toho
Stop dreaming, start playing!
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

a hlavně naučit se dobře odposlouchávat
To se naučíš právě tím, že budeš odposlouchávat. :lol: Jistá sluchová výbava je předpokladem.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

A další věc, která ti dá daleko víc než učebnice: Sežeň si bandu, s kterou budeš čas od času jamovat nebo jen tak chlastat a posílat dokola akustiku.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

woro90-1 píše:A další věc, která ti dá daleko víc než učebnice: Sežeň si bandu, s kterou budeš čas od času jamovat nebo jen tak chlastat a posílat dokola akustiku.
Akorát by bylo fajn, kdyby převažovala ta první část :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
umaxer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od umaxer »

Nero píše:
woro90-1 píše: jen tak chlastat a posílat dokola akustiku.
jj chlastat
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Nero píše:
woro90-1 píše:A další věc, která ti dá daleko víc než učebnice: Sežeň si bandu, s kterou budeš čas od času jamovat nebo jen tak chlastat a posílat dokola akustiku.
To sice s worem často převažuje, ale i tak to dost leze do peněz. :lol:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ano, a proto jsem myslel
woro90-1 píše:Sežeň si bandu, s kterou budeš čas od času jamovat nebo jen tak chlastat a posílat dokola akustiku.
:D
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Nero píše:Ano, a proto jsem myslel
woro90-1 píše:Sežeň si bandu, s kterou budeš čas od času jamovat nebo jen tak chlastat a posílat dokola akustiku.
:D
Jenže jamování na sucho prostě nefunguje. :lol:
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Teorie:
ABC hudebni nauky Zenkly
Zaklady aranzovani hudby - Vlastimil Hala
Jazz, Rock & Blues - L. Andrst (ale ta je celkem komplikovana pro zacatecnika, teda pokud nesezenes puvodni Supraphonackou verzi z 80. let, ta je IMHO jednodussi)
plus kdyz tak jako doplnek nakou knizku o stavbe kytarovych akordu (v andrstovi to je, neco od Hitboxu Petr Rimsky, nebo Marian Marko - Gitarova Skola - nevim jakej dil, jsou 4, Modern Guitar Method - Leavitt)

a kytarovej praktickejch skol jsou mraky...ja doporucuju pro zacatek
Keith Wyatt - Blues Guitar Basics Step 1&2 combined
je tam jak prakticka teorie, tak prakticky "patterny" hrani blues (rytmus i solo)....
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Ahoj, měl bych takový specifický dotaz. Na klasickou kytaru hraju čtyři roky (troufám o sobě říci, že jsem pokročilý hráč), ale teď jsem si postavil elektrickou kytaru a je to něco jiného, a tak bych se chtěl zeptat, zda by jste mi nedoporučili nějakou knihu na elektrickou kytaru.

Rád bych se věnoval jazzu, bluesu a také bych velmi ocenil, kdyby tam byla nějaká kapitolka věnovaná slidu (bottlenecku).

Díky.
pehve

Příspěvek od pehve »

Jaroslav Šindler - Kytarová praktika tady ještě není, jeho orientace na hmatníku a hraní stupnic v "boxech" je naprosto dokonalá věc
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Chtěl bych se zeptat k tomu Šindlerovi:
jakým způsobem přistoupit ke cvičení části II? Je lepší najet to třeba kompletně na C dur (to se týká hlavně té části před boxy) a pak se zabývat něčím dalším, nebo ta předboxová cvičení zkoušet v různých stupnicích, třeba po dni po kvintovém kruhu, nebo...?
Bohužel se (zatím? - už asi 10 let) moc neorientuju na hmatníku z hlediska not, hraju podle sluchu. Čtení samotné mi nedělá problém.
Přijde mi, že by té knize neuškodilo, kdyby byla třeba o 10 stran delší a bylo to tam trochu líp vysvětlené :) .
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Maton

Příspěvek od Maton »

Naprosto geniální škola, doporučuju všem!

Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“