Epiphone SG G400 - prohýbání krku

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

rasomaso píše:Mám jeden dotaz ohledně vytahování strun. Když vytáhnu nějakou strunu, tak se mi ostatní povolí. Je to normální? A děje se to stejně u všech kytar nebo ty dražší dělaj míň?
to je zvláštní, co máš za kytaru? jestli má pevnou kobylku tak by to nemělo dělat vůbec, u levnějších stratů se to stát může, kvůli tomu se dělá zamykací mechanika...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

Maples píše:
rasomaso píše:Mám jeden dotaz ohledně vytahování strun. Když vytáhnu nějakou strunu, tak se mi ostatní povolí. Je to normální? A děje se to stejně u všech kytar nebo ty dražší dělaj míň?
to je zvláštní, co máš za kytaru? jestli má pevnou kobylku tak by to nemělo dělat vůbec, u levnějších stratů se to stát může, kvůli tomu se dělá zamykací mechanika...
Co ma za kytaru uz tam napsane je ...
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Nevšim sem si že bych to někde psal, ale je to Ibanez GRG 170 DX a když vytáhnu strunu tak že zvýšim tón jakoby o jeden pražec, tak je to v poho ale jak du vejš tak se mi začnou povolovat ostatní struny. Mám šroubovanej krk jestli na tom záleží a kobylka je jednozvratná.

Myslíte že je to spíš vada krku že je moc měkej, nebo že se kobylka pohybuje jako když pákuju takže se to povolí? Já sem totiž od kámoše slyšel že tahle kytara má nějakej problém kterej de vyřešit zablokováním kobylky ale už nevím co to přesně bylo. Já teda páku moc nepoužívám, takže jestli je to vono tak v poho, teď už jen jak to mám zablokovat... :?
Naposledy upravil(a) rasomaso dne 27.08.2007 11:33, celkem upraveno 1 x.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

Maples píše:
Tak to se omlouvam, ja si nevsiml, ze citujes rasomaso, sry :?
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

v pohodě:) řekl bych, že to bude spíš mechanikou - nevypadá zrovna moc kvalitně a u levnějších kytar se s tím seserou. Mechanikou mám namysli nejen ladící, ale hlavně ta kobylka. každopádně se to dá ale nastavit - když s tím zajdeš někam do obchodu a řekneš jim, co máš za problém tak ti třeba ukážou, že tam máš jen něco povolenýho nebo tak
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Demilich

Příspěvek od Demilich »

rasomaso:
Zkus přitáhnout vzadu na kejtře to železo co drží pružiny -> napneš pružiny, a pokud to je tím, že se tremolo trošku nadzvedne, tak by to mělo přestat dělat. Pokud ne, tak je to asi něco jiného, nicméně těma pružinama to zjišíš a nic tím nezkazíš + je to jednoduchý úkon :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Hele a když přitáhnu všechny ty šrouby a náhodou to neudělám rovnoměrně, tak nezmrvim tim něco? Já sem zatim do kytary moc nemontoval a jediný co sem s tim dělaj je že sem si jednou měnil struny...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Demilich

Příspěvek od Demilich »

rasomaso píše:Hele a když přitáhnu všechny ty šrouby a náhodou to neudělám rovnoměrně, tak nezmrvim tim něco? Já sem zatim do kytary moc nemontoval a jediný co sem s tim dělaj je že sem si jednou měnil struny...
Já to utahoval od oka, tak aby to bylo rovnoměrně. Pokud to někde bude víc a někde míň, tak to podle mě nevadí, to tremolo si prostě akorát více "lehne" na tělo... a bude tam držet větší silou. Sám to mám natáhlé celkem fest a páku tam nemám a je to vlastně jako pevná kobyla... kapišto :P
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
mic

Příspěvek od mic »

jestli to prohybani krku neni tohle:
http://www.youtube.com/watch?v=1MNHKRyT ... ed&search=

hehe
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Demilich píše:
rasomaso píše:Hele a když přitáhnu všechny ty šrouby a náhodou to neudělám rovnoměrně, tak nezmrvim tim něco? Já sem zatim do kytary moc nemontoval a jediný co sem s tim dělaj je že sem si jednou měnil struny...
Já to utahoval od oka, tak aby to bylo rovnoměrně. Pokud to někde bude víc a někde míň, tak to podle mě nevadí, to tremolo si prostě akorát více "lehne" na tělo... a bude tam držet větší silou. Sám to mám natáhlé celkem fest a páku tam nemám a je to vlastně jako pevná kobyla... kapišto :P
chlape tím si akorát dost hustě zmrvíš doladění oktáv;)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Maples píše:
Demilich píše:
chlape tím si akorát dost hustě zmrvíš doladění oktáv;)
A to jako proč?? Není jedno, jestli to tremolo leží na tom dřevě silou 100N nebo 400N ??? (čistě teoreticky) ?! :shock:
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

mě to tam teda taky skoro leží, je to kousíček nad tím (když to přirazím na doraz tak se zvuk vytáhne asi tka o dva půltóny, používám to jen na zvýrazněný vibrata
Demilich

Příspěvek od Demilich »

No tak něco nad, by to tam snad být nemělo ne? Když je to jednozvratné vintage tremolo :) Kámoš koupil 12tky struny a i při zašroubovaném zadním plechu to má asi půl cenťáku v luftě :twisted: Má z toho prostě floyd-rose zadarmo..... ale ten dohmat :D katastrofa
lou

Příspěvek od lou »

no dopadlo to tak že mi všichni známí s "esgéčkem" ukázali že jim kytara dělá to samý... žádný extra ohejbání to není ale je nějaká kytara nižší třídy která má absolutně zafixovanej krk? a je taková vůbec ? (klidně i za sto hadrů - jen mě to zajímá)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ne, protože všechny krky ohneš, když na ně zatlačíš. nejde vůbec o zafixování, ale o to, že ho prostě silou, protiváhou kytary atd prostě ohneš
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
kuba182
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba182 »

mě taky ne , myslim,že tenson neni špatná kytara spíš naopak
spidershit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spidershit »

jasná reklamace...njn u kytar nikdy nevíš. mam taky g-400 epi a po dvou tydnech mi trochu drnčeli struny o pražce v horních polohách. Dotáhnul jsem krk a bylo po problému
SG G-400 Epiphone, www.sg.7x.cz
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Kazdy krk se prohyba (ohyba), vzdyt je to jen kus tenkyho klacku vystaveny tahu 40kg (struny), a proto je v nem ta vyztuha
Javorovy krk je tvrdsi, ale taky s nim rukou pri hre pohnu a slysim to.... Mahagon je na tohle jeste nachylnejsi, mozna mas blbej kus s lehkym mekkym mahagonem na krku a je to vic "znatelnejsi", nez je normalni...

Epi to flaka.... a zvlast u tohohle SG, vsechny co jsem mel v ruce (asi sest kousku) bych akorat rozflakal vzteky o zed, ze si dovoli za takovy nehorazny prachy prodavat kytaru co ma tak polovicni hodnotu...
(aspon bych videl pod ten tlustej lak a tmel co tam strkaj)
Uz jen ten nultak a vyska strun u 1. prazce... to me vzdycky dostalo, to snad ani nikdo jiny nedela... (i Stagg to ma lip provedeny a ohlidany)
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

No ale že se to ohne když si lehne mi přijde moc..mám mahagon,těžkej,na svý Yamaze, rukou sem s tim ohybat moc nezkoušel(je to má láska,jí neci ublížit:P), ale když si s tim lehnu nebo dělám kraviny při hře,tak se rozhodně tón nezmění, nemluvě o viditelnym ohnutí. Krk je to asi celkem vyztuženej,protože s 9 i 10strunama má naprosto stejnej dohmat u 12. pražce, nemá žádnej šroub na seřízení se mi zdá, což je dost zvláštní,ale prostě o nějakym lehkym ohybání nemůže bejt řeč..
Yamaha RGX320 -> Hartke GT60 -> Celestion G12T-100
Obrázek
Obrázek
Obrázek
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

Demilich píše:No tak něco nad, by to tam snad být nemělo ne? Když je to jednozvratné vintage tremolo :) Kámoš koupil 12tky struny a i při zašroubovaném zadním plechu to má asi půl cenťáku v luftě :twisted: Má z toho prostě floyd-rose zadarmo..... ale ten dohmat :D katastrofa
prihod pruzinu tyjo. taky sem se s tim prestal srat a mam to lezici na tele kytary. mam ju uz dloho a v oktavach mi to ladi bez problemu.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“