to je zvláštní, co máš za kytaru? jestli má pevnou kobylku tak by to nemělo dělat vůbec, u levnějších stratů se to stát může, kvůli tomu se dělá zamykací mechanika...rasomaso píše:Mám jeden dotaz ohledně vytahování strun. Když vytáhnu nějakou strunu, tak se mi ostatní povolí. Je to normální? A děje se to stejně u všech kytar nebo ty dražší dělaj míň?
Epiphone SG G400 - prohýbání krku
Pravidla fóra
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Co ma za kytaru uz tam napsane je ...Maples píše:to je zvláštní, co máš za kytaru? jestli má pevnou kobylku tak by to nemělo dělat vůbec, u levnějších stratů se to stát může, kvůli tomu se dělá zamykací mechanika...rasomaso píše:Mám jeden dotaz ohledně vytahování strun. Když vytáhnu nějakou strunu, tak se mi ostatní povolí. Je to normální? A děje se to stejně u všech kytar nebo ty dražší dělaj míň?
Nevšim sem si že bych to někde psal, ale je to Ibanez GRG 170 DX a když vytáhnu strunu tak že zvýšim tón jakoby o jeden pražec, tak je to v poho ale jak du vejš tak se mi začnou povolovat ostatní struny. Mám šroubovanej krk jestli na tom záleží a kobylka je jednozvratná.
Myslíte že je to spíš vada krku že je moc měkej, nebo že se kobylka pohybuje jako když pákuju takže se to povolí? Já sem totiž od kámoše slyšel že tahle kytara má nějakej problém kterej de vyřešit zablokováním kobylky ale už nevím co to přesně bylo. Já teda páku moc nepoužívám, takže jestli je to vono tak v poho, teď už jen jak to mám zablokovat...
Myslíte že je to spíš vada krku že je moc měkej, nebo že se kobylka pohybuje jako když pákuju takže se to povolí? Já sem totiž od kámoše slyšel že tahle kytara má nějakej problém kterej de vyřešit zablokováním kobylky ale už nevím co to přesně bylo. Já teda páku moc nepoužívám, takže jestli je to vono tak v poho, teď už jen jak to mám zablokovat...
Naposledy upravil(a) rasomaso dne 27.08.2007 11:33, celkem upraveno 1 x.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Tak to se omlouvam, ja si nevsiml, ze citujes rasomaso, sryMaples píše:to je zvláštní, co máš za kytaru? jestli má pevnou kobylku tak by to nemělo dělat vůbec, u levnějších stratů se to stát může, kvůli tomu se dělá zamykací mechanika...rasomaso píše:Mám jeden dotaz ohledně vytahování strun. Když vytáhnu nějakou strunu, tak se mi ostatní povolí. Je to normální? A děje se to stejně u všech kytar nebo ty dražší dělaj míň?
v pohodě:) řekl bych, že to bude spíš mechanikou - nevypadá zrovna moc kvalitně a u levnějších kytar se s tím seserou. Mechanikou mám namysli nejen ladící, ale hlavně ta kobylka. každopádně se to dá ale nastavit - když s tím zajdeš někam do obchodu a řekneš jim, co máš za problém tak ti třeba ukážou, že tam máš jen něco povolenýho nebo tak
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
rasomaso:
Zkus přitáhnout vzadu na kejtře to železo co drží pružiny -> napneš pružiny, a pokud to je tím, že se tremolo trošku nadzvedne, tak by to mělo přestat dělat. Pokud ne, tak je to asi něco jiného, nicméně těma pružinama to zjišíš a nic tím nezkazíš + je to jednoduchý úkon
Zkus přitáhnout vzadu na kejtře to železo co drží pružiny -> napneš pružiny, a pokud to je tím, že se tremolo trošku nadzvedne, tak by to mělo přestat dělat. Pokud ne, tak je to asi něco jiného, nicméně těma pružinama to zjišíš a nic tím nezkazíš + je to jednoduchý úkon
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Hele a když přitáhnu všechny ty šrouby a náhodou to neudělám rovnoměrně, tak nezmrvim tim něco? Já sem zatim do kytary moc nemontoval a jediný co sem s tim dělaj je že sem si jednou měnil struny...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
Já to utahoval od oka, tak aby to bylo rovnoměrně. Pokud to někde bude víc a někde míň, tak to podle mě nevadí, to tremolo si prostě akorát více "lehne" na tělo... a bude tam držet větší silou. Sám to mám natáhlé celkem fest a páku tam nemám a je to vlastně jako pevná kobyla... kapištorasomaso píše:Hele a když přitáhnu všechny ty šrouby a náhodou to neudělám rovnoměrně, tak nezmrvim tim něco? Já sem zatim do kytary moc nemontoval a jediný co sem s tim dělaj je že sem si jednou měnil struny...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
chlape tím si akorát dost hustě zmrvíš doladění oktáv;)Demilich píše:Já to utahoval od oka, tak aby to bylo rovnoměrně. Pokud to někde bude víc a někde míň, tak to podle mě nevadí, to tremolo si prostě akorát více "lehne" na tělo... a bude tam držet větší silou. Sám to mám natáhlé celkem fest a páku tam nemám a je to vlastně jako pevná kobyla... kapištorasomaso píše:Hele a když přitáhnu všechny ty šrouby a náhodou to neudělám rovnoměrně, tak nezmrvim tim něco? Já sem zatim do kytary moc nemontoval a jediný co sem s tim dělaj je že sem si jednou měnil struny...
A to jako proč?? Není jedno, jestli to tremolo leží na tom dřevě silou 100N nebo 400N ??? (čistě teoreticky) ?!Maples píše:chlape tím si akorát dost hustě zmrvíš doladění oktáv;)Demilich píše:Já to utahoval od oka, tak aby to bylo rovnoměrně. Pokud to někde bude víc a někde míň, tak to podle mě nevadí, to tremolo si prostě akorát více "lehne" na tělo... a bude tam držet větší silou. Sám to mám natáhlé celkem fest a páku tam nemám a je to vlastně jako pevná kobyla... kapištorasomaso píše:Hele a když přitáhnu všechny ty šrouby a náhodou to neudělám rovnoměrně, tak nezmrvim tim něco? Já sem zatim do kytary moc nemontoval a jediný co sem s tim dělaj je že sem si jednou měnil struny...
No tak něco nad, by to tam snad být nemělo ne? Když je to jednozvratné vintage tremolo
Kámoš koupil 12tky struny a i při zašroubovaném zadním plechu to má asi půl cenťáku v luftě
Má z toho prostě floyd-rose zadarmo..... ale ten dohmat
katastrofa
- spidershit
- Kontaktovat uživatele:
jasná reklamace...njn u kytar nikdy nevíš. mam taky g-400 epi a po dvou tydnech mi trochu drnčeli struny o pražce v horních polohách. Dotáhnul jsem krk a bylo po problému
SG G-400 Epiphone, www.sg.7x.cz
Kazdy krk se prohyba (ohyba), vzdyt je to jen kus tenkyho klacku vystaveny tahu 40kg (struny), a proto je v nem ta vyztuha
Javorovy krk je tvrdsi, ale taky s nim rukou pri hre pohnu a slysim to.... Mahagon je na tohle jeste nachylnejsi, mozna mas blbej kus s lehkym mekkym mahagonem na krku a je to vic "znatelnejsi", nez je normalni...
Epi to flaka.... a zvlast u tohohle SG, vsechny co jsem mel v ruce (asi sest kousku) bych akorat rozflakal vzteky o zed, ze si dovoli za takovy nehorazny prachy prodavat kytaru co ma tak polovicni hodnotu...
(aspon bych videl pod ten tlustej lak a tmel co tam strkaj)
Uz jen ten nultak a vyska strun u 1. prazce... to me vzdycky dostalo, to snad ani nikdo jiny nedela... (i Stagg to ma lip provedeny a ohlidany)
Javorovy krk je tvrdsi, ale taky s nim rukou pri hre pohnu a slysim to.... Mahagon je na tohle jeste nachylnejsi, mozna mas blbej kus s lehkym mekkym mahagonem na krku a je to vic "znatelnejsi", nez je normalni...
Epi to flaka.... a zvlast u tohohle SG, vsechny co jsem mel v ruce (asi sest kousku) bych akorat rozflakal vzteky o zed, ze si dovoli za takovy nehorazny prachy prodavat kytaru co ma tak polovicni hodnotu...
(aspon bych videl pod ten tlustej lak a tmel co tam strkaj)
Uz jen ten nultak a vyska strun u 1. prazce... to me vzdycky dostalo, to snad ani nikdo jiny nedela... (i Stagg to ma lip provedeny a ohlidany)
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
No ale že se to ohne když si lehne mi přijde moc..mám mahagon,těžkej,na svý Yamaze, rukou sem s tim ohybat moc nezkoušel(je to má láska,jí neci ublížit:P), ale když si s tim lehnu nebo dělám kraviny při hře,tak se rozhodně tón nezmění, nemluvě o viditelnym ohnutí. Krk je to asi celkem vyztuženej,protože s 9 i 10strunama má naprosto stejnej dohmat u 12. pražce, nemá žádnej šroub na seřízení se mi zdá, což je dost zvláštní,ale prostě o nějakym lehkym ohybání nemůže bejt řeč..
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
prihod pruzinu tyjo. taky sem se s tim prestal srat a mam to lezici na tele kytary. mam ju uz dloho a v oktavach mi to ladi bez problemu.Demilich píše:No tak něco nad, by to tam snad být nemělo ne? Když je to jednozvratné vintage tremoloKámoš koupil 12tky struny a i při zašroubovaném zadním plechu to má asi půl cenťáku v luftě
Má z toho prostě floyd-rose zadarmo..... ale ten dohmat
katastrofa