Jolana Diamant

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Pikus

Re: Jolana Diamant

Příspěvek od Pikus »

no, pokud ji chceš zrenovovat a přitom z ní mít slušně hrající nástroj, zkus kontaktovat pana Macha z RMpickups. Za cca 1200Kč ti udělá snímač do krytu, který jsou na tý diamantce (ten kryt mu však asi musíš dát nebo si za něj trochu připlatit.)

EDIT: Koukám, že mě Pavel předběhl
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Jj, Woro klidně ti ho nechám. Jsem většinu času v Práglu. Výměna proběhne tak za 10-14 dní, takže pak ti písnu PM.
A já povětšinou P12.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
ais

Příspěvek od ais »

Tak dík, nechám ji tak jak je, až bude trochu víc peněz, hodím ji do originálu a za 300 let ji potomci bouchnou :-)
Prkna s drátama : Ibanez RGT 42DX
To hranatý : Berserker - Red Plate 30W, AIS stack 212
ostatky : Boss GT-10
ais

Příspěvek od ais »

A takže změna ..
Po dlouhým zvažování, čtení fóra :-), a korespondenci s p.Machem z RM jsem se rozhodl na přestavbu. Částečně i pro to, že potřebuju hrát, na novou kejtru dle svýho gusta nemám a tak jsem spočítal přestavbu na cca 3-3,5 tis. Nějaký hardware doma mám, takže co se týče elektroniky p. Mach píše....

Původní snímače mají o něco větší rozteč šroubů na uchycení, to Vám ale
můžeme již vyrobit tak, aby to sedělo.
Konkrétně na tu Diamantku bych Vám doporučil vzhledem k Vašim
požadavkům dvojici snímačů F4 Hot Bridge + F4 Hot Neck, je to vyzkoušené
a osazení a funguje skvěle
Potenciometry doporučuji Gotoh, za tu cenu (100,- Kč/ks) jsou nejlepší.
Zapojení můžete zvolit buďto klasické a lá Gibson, případně pokud byste
chtěl i singlové zvuky, je možno udělat rozpojování snímačů pomocí jednoho
nebo dvou Push-Pull potencimetrů.
Takže celková cena za snímače, potenciometry + přepínač je 2.510,- Kč +
poštovné, termín dodání je cca 2-3 dny od objednávky.

Tolik p.Mach (díky mu).
ais

Příspěvek od ais »

A teď dotaz třeba na MASTR i ostatní kteří to dělali..

1. Jak začistit a čím opravit nebo zrenovovat lak po dírkách šroubů, které zůstanou na kytaře po původním hardware ??
2. Struník tune-o-matic) má jinou rozteč, jak na to ?? (vytmelit, převrtat, nebo jak??)
3. Jak a čím opravit lak ? jasně - zbrousit a pak natřít čím ??
4.Co Vás ještě napadá?

Dík za odpověď, a prosím pište to pro blbečky jako já :D , neb to nechci zk....vit :-)
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Díry po kobylce a strunníku zacpi dřevem a zalep disperzním lepidlem (osvědčilo se nařezání držátka z vařečky :lol: náklady tak 20kč). Potom správně odměř a vyvrtej díry na tune o matic. Jiné díry snad už ani není třeba zacpávat, ale kdybys měl třeba nějaké hluboké vrypy ve dřevě stačí nějaký obyč tmel na dřevo např. aquaxyl (+- 70kč)
Lakování je celkem alchymie.... tak pevné laky jako jsou na nových kytarách u nás běžně nekoupíš. Mi se osvědčilo stříknout barvu obyč akrylátovým sprejem na auta (cca 200 kč) a pak jsem na to nechal stříknout čistý polyurethanový lak ve frýdku v HNS - (lakujou tam s ním klavíry) Pevnost sice není úplně dokonalá, je to ale nesrovnatelné s tím kdybys to zastříkal obyčejným čistým akrylátem. Jediné řešení které se dá udělat i doma je polyurex v pixli - někteří lidi tady s tím mají celkem dobré zkušenosti....
Ale jak říkám do všech niter, akrylů a polyurethanů z obi a podobných obchodů, po uschnutí uděláš bez problému rýhu nehtem. - stačí víc přitlačit
Jinak s roztečí šroubků od snímačů nebyl problém. Měl jsem v těch jolanovských rámečcích standartní RMka a pak i EMG a sedělo to úplně normálně.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
ais

Příspěvek od ais »

....Potom správně odměř a vyvrtej díry na tune o matic......

A to je právě jádro pudla..., jak jsi to vyměřil, já vůbec nevím, jak se to dělá ?

Jinak díky za rady výše....
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Ještě jedna věc: Nech si původní otočný přepínač nebo ho pošli dál (třeba na Worovo vrakoviště :D ), je to jedna z věcí, která dělá diamantku diamantkou. Kobylku a struník bych také nechal, nejsou vůbec špatné, a soustředil bych se jen na snímače, pražce a povrchovku.

Kobylku vyměříš tak, že v poloze kamenů nejblíž krku by měla jejich vzdálenost od dvanáctého pražce odpovídat vzdálenosti mezi nultým a dvanáctým, kytara by měla mít svou teoretickou menzuru s kameny úplně nadoraz směrem k hlavě.
ais

Příspěvek od ais »

to: WORO ... kompletní hardware zrovna prodávám na bazaru, vzhledem k tomu, že to je úplně komplet a moje představa je 1000 za vše, nemyslím, že my to zbyte na kusy, ale když něco zbyde, Worovo vrakoviště bude mít přírustky :-) Takže jak jsi pochopil měním na tý kytaře vše, i proto, že již většinu mám ze svého smetiště :-) (nový :-) )

Jinak stojím u dalšího problému, a to je lemovka...
Jak nebo čím zabráním nastříkání barvy na lemovku..? Bok je v poho, pečlivá práce s olepením a je to. Ale lub a rub kytary (olemovaný obrys) je tak kroucený, že s páskou nemám šanci. Lemovku mám super, tak ji chci zachovat .Je taková krásně vintage žlutá od cigaret a stáří :-)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Lemovku páskou zvládneš zakrýt, na těle je široká dost. Jen to chce kvalitní úzkou pásku a trochu si s tím pohrát. Na hlavě to bude trochu složitější, ale snad by to mělo být proveditelné.
ais

Příspěvek od ais »

Já myslím horní a spodní stranu, lemovka je cca 3mm, ... no uvidíme..
Hele, kolik stojí přepražcování ??
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Tři milimetry vykrýt jdou.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Lemovka: Taky jsem to dělal obyčejnou tlustou krycí páskou a nebyl problém
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

Přepražcování circa 2000,- (může se měnit společně s kytarářem)
"Lots of people talk and few of them know..."
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Přepražcování jak u koho, mě bylo řečena cena cca 50,-Kč/pražec, ale už je to nějaký pátek zpátky.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
ais

Příspěvek od ais »

Ahoj, nemáte (třeba Woro) doma z jolany takovou tu kulatou matičku z kobylky, přes kterou vede struna?? Šroubováním se struna posouvá doleva /doprava... Jedna my tam chybí..
Díky

Milan
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

ais píše:Ahoj, nemáte (třeba Woro) doma z jolany takovou tu kulatou matičku z kobylky, přes kterou vede struna?? Šroubováním se struna posouvá doleva /doprava... Jedna my tam chybí..
Díky

Milan
Mně taky, je tam tak malej a jemnej závit, že se to doma snad ani nedá vyrobit. Já si vyrobil z nerezi váleček s dírou uprostřed, takže to jen nasazuju, ale není to ideální. Pokud by to někdo prodával nebo dokázal vyrobit měl bych taky zájem.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Zkuste se poptat tady.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“