Jolana Diamant
Pravidla fóra
Re: Jolana Diamant
no, pokud ji chceš zrenovovat a přitom z ní mít slušně hrající nástroj, zkus kontaktovat pana Macha z RMpickups. Za cca 1200Kč ti udělá snímač do krytu, který jsou na tý diamantce (ten kryt mu však asi musíš dát nebo si za něj trochu připlatit.)
EDIT: Koukám, že mě Pavel předběhl
EDIT: Koukám, že mě Pavel předběhl
Jj, Woro klidně ti ho nechám. Jsem většinu času v Práglu. Výměna proběhne tak za 10-14 dní, takže pak ti písnu PM.
A já povětšinou P12.
A já povětšinou P12.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- ais
Tak dík, nechám ji tak jak je, až bude trochu víc peněz, hodím ji do originálu a za 300 let ji potomci bouchnou 
Prkna s drátama : Ibanez RGT 42DX
To hranatý : Berserker - Red Plate 30W, AIS stack 212
ostatky : Boss GT-10
- ais
A takže změna ..
Po dlouhým zvažování, čtení fóra
, a korespondenci s p.Machem z RM jsem se rozhodl na přestavbu. Částečně i pro to, že potřebuju hrát, na novou kejtru dle svýho gusta nemám a tak jsem spočítal přestavbu na cca 3-3,5 tis. Nějaký hardware doma mám, takže co se týče elektroniky p. Mach píše....
Původní snímače mají o něco větší rozteč šroubů na uchycení, to Vám ale
můžeme již vyrobit tak, aby to sedělo.
Konkrétně na tu Diamantku bych Vám doporučil vzhledem k Vašim
požadavkům dvojici snímačů F4 Hot Bridge + F4 Hot Neck, je to vyzkoušené
a osazení a funguje skvěle
Potenciometry doporučuji Gotoh, za tu cenu (100,- Kč/ks) jsou nejlepší.
Zapojení můžete zvolit buďto klasické a lá Gibson, případně pokud byste
chtěl i singlové zvuky, je možno udělat rozpojování snímačů pomocí jednoho
nebo dvou Push-Pull potencimetrů.
Takže celková cena za snímače, potenciometry + přepínač je 2.510,- Kč +
poštovné, termín dodání je cca 2-3 dny od objednávky.
Tolik p.Mach (díky mu).
Po dlouhým zvažování, čtení fóra
Původní snímače mají o něco větší rozteč šroubů na uchycení, to Vám ale
můžeme již vyrobit tak, aby to sedělo.
Konkrétně na tu Diamantku bych Vám doporučil vzhledem k Vašim
požadavkům dvojici snímačů F4 Hot Bridge + F4 Hot Neck, je to vyzkoušené
a osazení a funguje skvěle
Potenciometry doporučuji Gotoh, za tu cenu (100,- Kč/ks) jsou nejlepší.
Zapojení můžete zvolit buďto klasické a lá Gibson, případně pokud byste
chtěl i singlové zvuky, je možno udělat rozpojování snímačů pomocí jednoho
nebo dvou Push-Pull potencimetrů.
Takže celková cena za snímače, potenciometry + přepínač je 2.510,- Kč +
poštovné, termín dodání je cca 2-3 dny od objednávky.
Tolik p.Mach (díky mu).
- ais
A teď dotaz třeba na MASTR i ostatní kteří to dělali..
1. Jak začistit a čím opravit nebo zrenovovat lak po dírkách šroubů, které zůstanou na kytaře po původním hardware ??
2. Struník tune-o-matic) má jinou rozteč, jak na to ?? (vytmelit, převrtat, nebo jak??)
3. Jak a čím opravit lak ? jasně - zbrousit a pak natřít čím ??
4.Co Vás ještě napadá?
Dík za odpověď, a prosím pište to pro blbečky jako já
, neb to nechci zk....vit 
1. Jak začistit a čím opravit nebo zrenovovat lak po dírkách šroubů, které zůstanou na kytaře po původním hardware ??
2. Struník tune-o-matic) má jinou rozteč, jak na to ?? (vytmelit, převrtat, nebo jak??)
3. Jak a čím opravit lak ? jasně - zbrousit a pak natřít čím ??
4.Co Vás ještě napadá?
Dík za odpověď, a prosím pište to pro blbečky jako já
Díry po kobylce a strunníku zacpi dřevem a zalep disperzním lepidlem (osvědčilo se nařezání držátka z vařečky
náklady tak 20kč). Potom správně odměř a vyvrtej díry na tune o matic. Jiné díry snad už ani není třeba zacpávat, ale kdybys měl třeba nějaké hluboké vrypy ve dřevě stačí nějaký obyč tmel na dřevo např. aquaxyl (+- 70kč)
Lakování je celkem alchymie.... tak pevné laky jako jsou na nových kytarách u nás běžně nekoupíš. Mi se osvědčilo stříknout barvu obyč akrylátovým sprejem na auta (cca 200 kč) a pak jsem na to nechal stříknout čistý polyurethanový lak ve frýdku v HNS - (lakujou tam s ním klavíry) Pevnost sice není úplně dokonalá, je to ale nesrovnatelné s tím kdybys to zastříkal obyčejným čistým akrylátem. Jediné řešení které se dá udělat i doma je polyurex v pixli - někteří lidi tady s tím mají celkem dobré zkušenosti....
Ale jak říkám do všech niter, akrylů a polyurethanů z obi a podobných obchodů, po uschnutí uděláš bez problému rýhu nehtem. - stačí víc přitlačit
Jinak s roztečí šroubků od snímačů nebyl problém. Měl jsem v těch jolanovských rámečcích standartní RMka a pak i EMG a sedělo to úplně normálně.
Lakování je celkem alchymie.... tak pevné laky jako jsou na nových kytarách u nás běžně nekoupíš. Mi se osvědčilo stříknout barvu obyč akrylátovým sprejem na auta (cca 200 kč) a pak jsem na to nechal stříknout čistý polyurethanový lak ve frýdku v HNS - (lakujou tam s ním klavíry) Pevnost sice není úplně dokonalá, je to ale nesrovnatelné s tím kdybys to zastříkal obyčejným čistým akrylátem. Jediné řešení které se dá udělat i doma je polyurex v pixli - někteří lidi tady s tím mají celkem dobré zkušenosti....
Ale jak říkám do všech niter, akrylů a polyurethanů z obi a podobných obchodů, po uschnutí uděláš bez problému rýhu nehtem. - stačí víc přitlačit
Jinak s roztečí šroubků od snímačů nebyl problém. Měl jsem v těch jolanovských rámečcích standartní RMka a pak i EMG a sedělo to úplně normálně.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
- ais
....Potom správně odměř a vyvrtej díry na tune o matic......
A to je právě jádro pudla..., jak jsi to vyměřil, já vůbec nevím, jak se to dělá ?
Jinak díky za rady výše....
A to je právě jádro pudla..., jak jsi to vyměřil, já vůbec nevím, jak se to dělá ?
Jinak díky za rady výše....
-
woro90-1
Ještě jedna věc: Nech si původní otočný přepínač nebo ho pošli dál (třeba na Worovo vrakoviště
), je to jedna z věcí, která dělá diamantku diamantkou. Kobylku a struník bych také nechal, nejsou vůbec špatné, a soustředil bych se jen na snímače, pražce a povrchovku.
Kobylku vyměříš tak, že v poloze kamenů nejblíž krku by měla jejich vzdálenost od dvanáctého pražce odpovídat vzdálenosti mezi nultým a dvanáctým, kytara by měla mít svou teoretickou menzuru s kameny úplně nadoraz směrem k hlavě.
Kobylku vyměříš tak, že v poloze kamenů nejblíž krku by měla jejich vzdálenost od dvanáctého pražce odpovídat vzdálenosti mezi nultým a dvanáctým, kytara by měla mít svou teoretickou menzuru s kameny úplně nadoraz směrem k hlavě.
- ais
to: WORO ... kompletní hardware zrovna prodávám na bazaru, vzhledem k tomu, že to je úplně komplet a moje představa je 1000 za vše, nemyslím, že my to zbyte na kusy, ale když něco zbyde, Worovo vrakoviště bude mít přírustky
Takže jak jsi pochopil měním na tý kytaře vše, i proto, že již většinu mám ze svého smetiště
(nový
)
Jinak stojím u dalšího problému, a to je lemovka...
Jak nebo čím zabráním nastříkání barvy na lemovku..? Bok je v poho, pečlivá práce s olepením a je to. Ale lub a rub kytary (olemovaný obrys) je tak kroucený, že s páskou nemám šanci. Lemovku mám super, tak ji chci zachovat .Je taková krásně vintage žlutá od cigaret a stáří
Jinak stojím u dalšího problému, a to je lemovka...
Jak nebo čím zabráním nastříkání barvy na lemovku..? Bok je v poho, pečlivá práce s olepením a je to. Ale lub a rub kytary (olemovaný obrys) je tak kroucený, že s páskou nemám šanci. Lemovku mám super, tak ji chci zachovat .Je taková krásně vintage žlutá od cigaret a stáří
-
woro90-1
Lemovku páskou zvládneš zakrýt, na těle je široká dost. Jen to chce kvalitní úzkou pásku a trochu si s tím pohrát. Na hlavě to bude trochu složitější, ale snad by to mělo být proveditelné.
- ais
Já myslím horní a spodní stranu, lemovka je cca 3mm, ... no uvidíme..
Hele, kolik stojí přepražcování ??
Hele, kolik stojí přepražcování ??
Lemovka: Taky jsem to dělal obyčejnou tlustou krycí páskou a nebyl problém
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
- Slimy
- Kontaktovat uživatele:
Přepražcování circa 2000,- (může se měnit společně s kytarářem)
"Lots of people talk and few of them know..."
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přepražcování jak u koho, mě bylo řečena cena cca 50,-Kč/pražec, ale už je to nějaký pátek zpátky.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
- ais
Ahoj, nemáte (třeba Woro) doma z jolany takovou tu kulatou matičku z kobylky, přes kterou vede struna?? Šroubováním se struna posouvá doleva /doprava... Jedna my tam chybí..
Díky
Milan
Díky
Milan
Mně taky, je tam tak malej a jemnej závit, že se to doma snad ani nedá vyrobit. Já si vyrobil z nerezi váleček s dírou uprostřed, takže to jen nasazuju, ale není to ideální. Pokud by to někdo prodával nebo dokázal vyrobit měl bych taky zájem.ais píše:Ahoj, nemáte (třeba Woro) doma z jolany takovou tu kulatou matičku z kobylky, přes kterou vede struna?? Šroubováním se struna posouvá doleva /doprava... Jedna my tam chybí..
Díky
Milan
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.