Stavba zesilovače : JCM800 emu + TDA7294

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba JCM800 emulatoru

Příspěvek od vrablc.v »

No jenom nevím, k čemu ti bude na doma 80W :roll: Pochybuju že kapelu nebo zkušebnu máš.
Já mám power amp 8w a doma když to dám na 1/4 volume tak se už klepou poličky :twisted: , když dám 8W na polovinu tak 30W repro už pomalu nestíhá. Normálně doma hraju asi na 1/10 - 1/8 volume.
tady jsou nějaké fotky:
http://sharpet.rajce.idnes.cz/marshall_ ... p_TDA2030/#
krabička je zatím jenom beta verze, časem udělám novou :lol:
Každopádně tento preamp i power amp doporučuju :D
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Rocky_MK píše: Já vím, že tam žádné chladiče nejsou,ale tak jsou přece většinou v kovových krabičkách ne ? Já mám rád jistotu, radši předimenzovat než poddimenzovat, ne ? :) Jj ten větší žebrovaný pude na koncák, je cca 1,4krát větší než předepsaný chladič. Ale že se to uchladí samo v pohodě bez chladiče je naprostá blbost, už při zkoušení na osciliskopu to TDAčko pořádně topilo :)
aaa sorry chtěl sem napsat že se ten konec v pohodě uchladí bez větrákčku když tam bude takovej kus hliníku. :oops: :oops: :oops:

No efekty sou v kovovejch krabičkách ale ne kuli chlazení ale kuli stínění . podle ně je to uplná kravina dávat na to nějakej chladič pokud to teda neni nějaká výkonová součástka. pár efektů sem postavil a ani v jednom sem na trandáky chladiče nedával a ani by se tam nevešly a nšechny hrajou . Ale jestli se stim chceš patlat nikdo t v tom bránit nebude :)
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

vrablc.v píše:No jenom nevím, k čemu ti bude na doma 80W :roll: Pochybuju že kapelu nebo zkušebnu máš.
Já mám power amp 8w a doma když to dám na 1/4 volume tak se už klepou poličky :twisted: , když dám 8W na polovinu tak 30W repro už pomalu nestíhá. Normálně doma hraju asi na 1/10 - 1/8 volume.
tady jsou nějaké fotky:
http://sharpet.rajce.idnes.cz/marshall_ ... p_TDA2030/#
krabička je zatím jenom beta verze, časem udělám novou :lol:
Každopádně tento preamp i power amp doporučuju :D
Ten zesilovač má dávat 100W při plném napájení,já z toho vymáčknu necelých 50-60W. Semtam bude potřeba ho někam vytáhnout, např. nějaké ty hromadné jamovací akce, školní projektový den, gardenparty, apod. Kdo taky říká, že to budu solit naplno ? :roll: Vím, že není dobré škrtit zbytečně silný zesilovač. Taky jsem neřekl, že budu hrát jenom přes toto. Kapelu jako stálou nemám, ale nemám nouzi, že bych neměl s kým co kde hrát. Taky mj. párkrát do týdne hrajeme ve sklepě u kámoše a tam si možem dělat bordel jak chceme, nahoru do baráku není slyšet skoro nic, i když hrajeme přes 40W homemade kombo. Je rozdíl hrát v činžáku a v baráku :)
core88 píše:
Rocky_MK píše: Já vím, že tam žádné chladiče nejsou,ale tak jsou přece většinou v kovových krabičkách ne ? Já mám rád jistotu, radši předimenzovat než poddimenzovat, ne ? :) Jj ten větší žebrovaný pude na koncák, je cca 1,4krát větší než předepsaný chladič. Ale že se to uchladí samo v pohodě bez chladiče je naprostá blbost, už při zkoušení na osciliskopu to TDAčko pořádně topilo :)
aaa sorry chtěl sem napsat že se ten konec v pohodě uchladí bez větrákčku když tam bude takovej kus hliníku. :oops: :oops: :oops:

No efekty sou v kovovejch krabičkách ale ne kuli chlazení ale kuli stínění . podle ně je to uplná kravina dávat na to nějakej chladič pokud to teda neni nějaká výkonová součástka. pár efektů sem postavil a ani v jednom sem na trandáky chladiče nedával a ani by se tam nevešly a nšechny hrajou . Ale jestli se stim chceš patlat nikdo t v tom bránit nebude :)
JJ jasné, mě pořád straší jeden případ :D Mám radši konstrukčně spolehlivé věci, u kterých mám jistotu, že je po týdnu nebudu rozdělávat kvůli nějaké blbosti :)
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

Panelák a malý barák na kterém jsou namačkané další baráky zase tak velký rozníl neni, ale budiž
Každopádně, proč chceš pred ten preamp dávat ty efekty? Nebylo by lepší je dat zvlášt? :wink:
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

no nevym ale dávat před to ještě efekty (modulační budiž) ale kreslítka by sem tam nedával . přebuzovalo by to pak ten preamp .
Obrázek
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Vojta : Věř mi,že to není to samé. Viděl jsem ve vlákně o Rubym, žes s ním nasral sousedy, to se mě stává vyjímečně a když, tak to musím ohulené už fakt moc. Momentálně sice nevlastním nic, přes co by hodně hlasitě poslouchatelně dalo hrát na kytaru, ale tak hudba přes to Universum a homemade 8" reprobedny už fakt řve pořádně. Je to i naopak, sousedka se nám párkrát omlouvala, že prala a pračka jí mlátila do stěny,která sousedí s naší jídelnou a že nás to muselo obtěžovat, ale nebylo slyšet vůbec nic. Ale zase něco jiného je hrát u nás ve sklepě, z tama to ide slyšet na ulic. A nějaký hňup, co bydlí v protější řadě asi o 4 baráky vedle, semtam ve sklepě hraje na bicí a to je slyšet úplně všude a s**e to tady úplně všeckých :D
Ještě k tomu výkonu : Předtím jsem to nenapsal dobře, teď podle datasheetu : Při impedanci 8ohm a napájecím napětí sym. 35V má zesilovač dávat 70W. Já ho budu připojovat na 12", 80W reprák o impedanci 8ohm a napájet sym. 25V.
K těm efektům; já je tam chci dát,abych je pak mohl přepínat footswitchem v jednej kysni,který k tomu taky dodělám. Mastery od nich nebudou na max ani náhodou.
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

Rocky_MK píše: K těm efektům; já je tam chci dát,abych je pak mohl přepínat footswitchem v jednej kysni,který k tomu taky dodělám. Mastery od nich nebudou na max ani náhodou.
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě. :wink:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Vrtá mi hlavou jedna věc. Proč DM, DS a ještě osmikilo? Stavíš tónový generátor čtvercového průběhu? Vždyť skutečné osmikilo má zkreslení tři řiti a ty JFETové odvozeniny mívají ještě víc... A přepínání kanálů se dá vyřešit daleko jednodušeji.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

woro90-1 píše:Vrtá mi hlavou jedna věc. Proč DM, DS a ještě osmikilo? Stavíš tónový generátor čtvercového průběhu? Vždyť skutečné osmikilo má zkreslení tři řiti a ty JFETové odvozeniny mívají ještě víc... A přepínání kanálů se dá vyřešit daleko jednodušeji.
jak, jednodušeji ?
Požaduju abych mohl hrát něco tvrdšího se skokem na nějaké jemnější sólo. Hraju většinou hardrock,trash a taky grunge. Poslední dobou mě taky zajímají ty jemné zvuky Radiohead a prostě alternativa. Nehraju věci, kde je celou písničku jeden zvuk. Ten DM jsem si říkal že bych vypustil, ale ta DS-1čka má tak klasický a specifický zvuk,že fakt nevím,jestli ho vydoluju i z té 800. Musel bych si to ošahat a zkusit si tam nakroutit různé zvuky. K tomu mi youtube nestačí. Ještě ho nemám postavený a nejsu definitivně rozhodlý co v tom celém bloku bude, prostě dostavím DS-1 a pak začnu tu 800. Pozkúšám a rozhodnu se.
Naposledy upravil(a) Rocky_MK dne 7.03.2011 18:51, celkem upraveno 1 x.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Paralelně, FETy, jako to má Tube Screamer. Jen místo samotného TS dát osmikilo a místo přímého spojení vstupního a výstupního bufferu něco na lampovitý čistý kanál. A buffery zlikvidovat, protože ty patří k TS a tady nebudou potřeba. A DS-1 bych dal do samostatné krabičky.
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

woro90-1 píše:. A DS-1 bych dal do samostatné krabičky.
konečně rozumná řeč 8)
vyser se na efekty v jednom case a dej to zvlášt :wink:
A na přepínání kanálů v jcm800 je ten boost switch tak si přepínač jednoduše vyvedeš i na foot switch a můžeš si pěkně hrát alternative :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

vrablc.v píše:A na přepínání kanálů v jcm800 je ten boost switch tak si přepínač jednoduše vyvedeš i na foot switch a můžeš si pěkně hrát alternative :)
Na boost s/w jsem zapomněl, nijak zvlášť jsem si to schéma neprohlížel.To je rozhodně plus.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

woro90-1 píše:
vrablc.v píše:A na přepínání kanálů v jcm800 je ten boost switch tak si přepínač jednoduše vyvedeš i na foot switch a můžeš si pěkně hrát alternative :)
Na boost s/w jsem zapomněl, nijak zvlášť jsem si to schéma neprohlížel.To je rozhodně plus.
no ale ten boost SW neni to samí jak když prepneš na čistej kanál (třeba boost)
Obrázek
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

core88 píše:
woro90-1 píše:
no ale ten boost SW neni to samí jak když prepneš na čistej kanál (třeba boost)
To jo, ale rozdíl je to velký :wink:
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Stavba zesilovače : JCM800 emu + TDA7294

Příspěvek od Rocky_MK »

Šasi bude z OSB,stejně jako box. Možná ho ještě trochu zmenším ...
Jen mě tak napadlo - šlo by ten zesilovač odstínit plechem z plechovek ?
Lukus

Re: Stavba zesilovače : JCM800 emu + TDA7294

Příspěvek od Lukus »

Klidek, nemas to zadnej mega highgain, to ti zadnej bordel chytat nebude.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

Lukus píše:Klidek, nemas to zadnej mega highgain, to ti zadnej bordel chytat nebude.
jj to bude :P možná by ale pomohlo odstínit trafo
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

vrablc.v píše:
Lukus píše:Klidek, nemas to zadnej mega highgain, to ti zadnej bordel chytat nebude.
jj to bude :P možná by ale pomohlo odstínit trafo
Trafo ? To myslím nutné nebude :) Bavil jsem se o tom s učitelem praxí, aj jsem mu řekl,že tam ty trafa budou dvě...50Hz je v pohodě...
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Jak ty trafa das na druhej konec sasi, nez kde bude vstup a orientujes je tak, aby zarila ven, tak to bude taky v poho.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Lukus píše:Jak ty trafa das na druhej konec sasi, nez kde bude vstup a orientujes je tak, aby zarila ven, tak to bude taky v poho.
tj. takto je to v pořádku ? EDIT : tu zásuvku na 230V bych dal napravo k těm trafům ( namaloval jsem ji na opačnou stranu )
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“