Výběr malého Lampového komba

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr malého Lampového komba

Příspěvek od bubucci »

Tak na minimálně 30W, lepší 50W kombo v A/B. Z těch prcků prostě mohutný zvuk moc nepoleze.
Dzona

Příspěvek od Dzona »

Jo jo to chápu, na to si budu muset počkat až po brigádě :) a navíc doma bych asi s tím všechny pozabíjel :D Uvidím jak to bude s tím metalzonem, ale stačí se podívat kdo všechno používá kreslící krabičky od Bosse a jak jím to zní :D i ten ušuměnej metalzone... ale teďka budu muset hlavně sehnat to VHT. :)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Dzona: s basama bacha, u SOADu (a vlastne skoro vsude) maji na basy baskytaru, vubec ne kytaru..
Dzona

Příspěvek od Dzona »

Ne ne, já jsem to neřekl moc dobře a proto si mě moc dobře nepochopil... :) Myslel jsem zvuk takovej mohutnej, kterej dosáhneš, třeba když máš stáhlý středy... :D Neboj nehodlám na kytaru zkoušet hrát basu.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

no jen ze tu je hodne pripadu, kteri slysi nejakou nahravku a chteji vytahnout ten samy zvuk, jenze nepocitaji stim, ze to je akorat dobre sladena basa s kytarou a cele to je jeste zmastrovane ve studiu..
Dzona

Příspěvek od Dzona »

Jasný :D , to ale naštěstí není můj případ.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Dzona píše:Jasný :D , to ale naštěstí není můj případ.
Dzona píše: Myslel jsem zvuk takovej mohutnej, kterej dosáhneš, třeba když máš stáhlý středy... :D Neboj nehodlám na kytaru zkoušet hrát basu.
Řekl bych, že je to přesně tvůj případ :) Právě ten mohutný zvuk se stahlýma středama nemá s kytarou nic moc společného (zní to právě jako už namixovaná basa s kytarou z CD a to je špatně). V pokojíčku to sice může znít fakt hustě, ale kdybys takhle měl hrát s kapelou ve zkušebně nebo nedejbože na koncertech... Zaprvé by ti zvukař ty mohutné basy ořezal, zadruhé by ses neslyšel jak ty, tak ani publikum nebo kdokoliv jiný z kapely.
grock

Příspěvek od grock »

Latam píše:
Dzona píše:Jasný :D , to ale naštěstí není můj případ.
Dzona píše: Myslel jsem zvuk takovej mohutnej, kterej dosáhneš, třeba když máš stáhlý středy... :D Neboj nehodlám na kytaru zkoušet hrát basu.
Řekl bych, že je to přesně tvůj případ :) Právě ten mohutný zvuk se stahlýma středama nemá s kytarou nic moc společného (zní to právě jako už namixovaná basa s kytarou z CD a to je špatně). V pokojíčku to sice může znít fakt hustě, ale kdybys takhle měl hrát s kapelou ve zkušebně nebo nedejbože na koncertech... Zaprvé by ti zvukař ty mohutné basy ořezal, zadruhé by ses neslyšel jak ty, tak ani publikum nebo kdokoliv jiný z kapely.
PŘESNĚ TAK! :!:
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

nepsal tu nahodou dzouna, ze to chce na doma? Tam mu mohutny zvuk z basama jako od basy snad na zavadu nebude, ne? A bude se slyset jak on, tak i publikum doma ...
Predator

Příspěvek od Predator »

Latam píše:Zaprvé by ti zvukař ty mohutné basy ořezal, zadruhé by ses neslyšel jak ty, tak ani publikum nebo kdokoliv jiný z kapely.
Alebo tiež neorezal, a vyliezla by z toho ešte horšia tragédia. Už som raz zažil taký koncert, kde zvukár nechal tie basy presne tak ako boli. Maník si zasa brutálne nabasoval gitaru (mal tuším Dual Caliber) a výsledkom bol hrozný maglajz. Nedalo sa z toho ani určiť, čo je gitara a čo basa, nehovoriac o tom, že nebolo absolútne poznať, aké kilo maník práve drží ....
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Predator píše:
Latam píše:Zaprvé by ti zvukař ty mohutné basy ořezal, zadruhé by ses neslyšel jak ty, tak ani publikum nebo kdokoliv jiný z kapely.
Alebo tiež neorezal, a vyliezla by z toho ešte horšia tragédia. Už som raz zažil taký koncert, kde zvukár nechal tie basy presne tak ako boli. Maník si zasa brutálne nabasoval gitaru (mal tuším Dual Caliber) a výsledkom bol hrozný maglajz. Nedalo sa z toho ani určiť, čo je gitara a čo basa, nehovoriac o tom, že nebolo absolútne poznať, aké kilo maník práve drží ....
Tak ono stačí, aby kapela ladila do A (což dneska není žádný extrém) a v tu chvíli je basa na 27.5 Hz a pak už je jedno, jestli tam hraje nebo ne. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Dzona

Příspěvek od Dzona »

Jaj a proto si nepotrpím na internetové diskuse :D ... Samozřejmě, že nechci mít nabasovanou kytáru jak Slipknoti basu! Nevím jak to tu pořádně popsat, faktem je, že například už vícekrát zmínění SOAD a mnoho jiných kapel mají prostě víc basů a mohutnější zvuk jak malá celolampa... Tak pro ujasnění: trochu stáhnuté středy na krabičce MT-2...(jejich zvuku jsem takhle nádherně dosáhl) Toť důvod mojich mohutných důvodů... Dost dobře vím co udělá zvukař a že středy jsou prostě na kytáře základ. Asi se do mě zase pustíte, ikdyž nevím co jsem zase nedomyslel :D:D
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Tak to je fajn že to víš. Ono tady totiž pobíhá spoustu pokojíčkových hráčů, kteří chtějí znít přesně jako metalica na stag kombu za 1300,- takže první co udělají že stáhnou středy, výšky, basy a gain na max. Druhá věc co udělají je, že si koupí metalzone :D Věř mi, že jestli si pořídíš lampu, na metalzone brzo zapomeneš (Ano, měl jsem ho doma. Naštěstí jenom půjčený)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Dzona píše:Jaj a proto si nepotrpím na internetové diskuse :D ... Samozřejmě, že nechci mít nabasovanou kytáru jak Slipknoti basu! Nevím jak to tu pořádně popsat, faktem je, že například už vícekrát zmínění SOAD a mnoho jiných kapel mají prostě víc basů a mohutnější zvuk jak malá celolampa... Tak pro ujasnění: trochu stáhnuté středy na krabičce MT-2...(jejich zvuku jsem takhle nádherně dosáhl) Toť důvod mojich mohutných důvodů... Dost dobře vím co udělá zvukař a že středy jsou prostě na kytáře základ. Asi se do mě zase pustíte, ikdyž nevím co jsem zase nedomyslel :D:D
Ten mohutný zvuk mají kvůli base, ne kvůli kytaře (zkus si udělat dvě stopy, kde basa hraje tytéž tóny, co kytara a pak si to pusť nejprve bez basy a s basou...). Celé to zpravidla projde tunou efektů a všelijakých zlepšovadel. Navíc je běžné nahrát kytaru čtyřikrát vedle sebe a pak to naházet do sterea, což ten zvuk zas o mnoho zhutní. Chceš-li získat takový zvuk z jedné jediné kytary, něco je špatně.

Chceš-li opravdu zvuk nějakého kytaristy, musíš ho najít oddělený od ostatních nástrojů.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Dzona

Příspěvek od Dzona »

Ano teorie Mt+lampa není moc ceněná:D... Rozhodně taky, ale záleží na tom jak si s ním pohraješ... S lampou jsem ho sice ještě nezkoušel, ale na tranzistoru jsem si s ním chvíly vyhrál a zvuk mi chválil i 20 let vyhrátej kytarista:D (samozřejmě v rámci mezí tranzistoru:D). Co by si mi poradil dyžtak místo mtčka? :?: :?:
Naposledy upravil(a) Dzona dne 25.05.2011 14:56, celkem upraveno 1 x.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

K lampě? TSko se staženým gainem a vytaženým volume... :)

Dzona

Příspěvek od Dzona »

Jasný tohle jsem docela tušil, Tsko je super no, za 3000. K tomu rovnou lampa za 6000 :D , nakonec si asi ještě počkám a koupím trochu větší lampičku i třeba s tím Tskem. Dneska sem zjistil, že VHT bych mohl mít tak po prázdninách :D... Myslíš, že s tím TSkem a nějakým drivem na lampě bych uhrál i třeba lehkej Death? Asi ne co, v lampách se moc nevyznám.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

To je docela složitá otázka, zákeží jestli má nebo nemá master. Pokud to kombo má master a leze z něho aspoň nějaké zreslení, stačí to TSko. Já na doma na modernější zvuk používám k blackheartovi kombinaci maxon DS (sám o sobě to není žádný dravec) a keeley java boost (s boostem středů), případně jeden z těchle dvou spolu s maxon TS. To teda když musím hrát málo nahlas, když to můžu víc osolit, stačí jenom TS nebo DS. Na zkušebně s marshallem 2203 jenom TS, java boost na sola.
Jinak co se týče cen, za které jsem efekty nakoupil: TS 2000,- java boost 2500,- a maxon DS 1600,- Stačí si počkat na bazaru. To stejné platí o ampu.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

trochu moc to hrotíš, kopii TSka dělá spousta firem (+-1000Kč) a nechce se mi hledat o jake VHT jde ale ten special 6 je ted za 3300Kč v akci (kdo ví, kdy ale bude), kdybys do toho chtěl vrážet těch 9t tak bych moh nabídnout 50W hlavu s celkem dost gainu, dyštak SZ at to tady nesvinime :oops:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
lunchie

Příspěvek od lunchie »

vht special 6 -> max blues/lehkej rock, nema master volume, takze na vysoky hlasitosti

vht special 6 ultra -> ma extra 12ax7 v pre-ampu, da se z nej vytahnout metal ala 80-90 leta, s dokopavadlem (treba TS) by to nemuselo byt uplne od veci. Hlavne to ma atuneator, takze muzes mit zkresleni tvoreny zesilovacem (bez krabicky) i pri pokojove hlasitosti

skoc si na youtube, je tam hromada ukazek prave z toho ultra...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“