Výběr malého Lampového komba
Pravidla fóra
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výběr malého Lampového komba
Tak na minimálně 30W, lepší 50W kombo v A/B. Z těch prcků prostě mohutný zvuk moc nepoleze.
Jo jo to chápu, na to si budu muset počkat až po brigádě
a navíc doma bych asi s tím všechny pozabíjel
Uvidím jak to bude s tím metalzonem, ale stačí se podívat kdo všechno používá kreslící krabičky od Bosse a jak jím to zní
i ten ušuměnej metalzone... ale teďka budu muset hlavně sehnat to VHT. 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Dzona: s basama bacha, u SOADu (a vlastne skoro vsude) maji na basy baskytaru, vubec ne kytaru..
Ne ne, já jsem to neřekl moc dobře a proto si mě moc dobře nepochopil...
Myslel jsem zvuk takovej mohutnej, kterej dosáhneš, třeba když máš stáhlý středy...
Neboj nehodlám na kytaru zkoušet hrát basu.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
no jen ze tu je hodne pripadu, kteri slysi nejakou nahravku a chteji vytahnout ten samy zvuk, jenze nepocitaji stim, ze to je akorat dobre sladena basa s kytarou a cele to je jeste zmastrovane ve studiu..
Dzona píše:Jasný, to ale naštěstí není můj případ.
Řekl bych, že je to přesně tvůj případDzona píše: Myslel jsem zvuk takovej mohutnej, kterej dosáhneš, třeba když máš stáhlý středy...Neboj nehodlám na kytaru zkoušet hrát basu.
PŘESNĚ TAK!Latam píše:Dzona píše:Jasný, to ale naštěstí není můj případ.
Řekl bych, že je to přesně tvůj případDzona píše: Myslel jsem zvuk takovej mohutnej, kterej dosáhneš, třeba když máš stáhlý středy...Neboj nehodlám na kytaru zkoušet hrát basu.
Právě ten mohutný zvuk se stahlýma středama nemá s kytarou nic moc společného (zní to právě jako už namixovaná basa s kytarou z CD a to je špatně). V pokojíčku to sice může znít fakt hustě, ale kdybys takhle měl hrát s kapelou ve zkušebně nebo nedejbože na koncertech... Zaprvé by ti zvukař ty mohutné basy ořezal, zadruhé by ses neslyšel jak ty, tak ani publikum nebo kdokoliv jiný z kapely.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
nepsal tu nahodou dzouna, ze to chce na doma? Tam mu mohutny zvuk z basama jako od basy snad na zavadu nebude, ne? A bude se slyset jak on, tak i publikum doma ...
Alebo tiež neorezal, a vyliezla by z toho ešte horšia tragédia. Už som raz zažil taký koncert, kde zvukár nechal tie basy presne tak ako boli. Maník si zasa brutálne nabasoval gitaru (mal tuším Dual Caliber) a výsledkom bol hrozný maglajz. Nedalo sa z toho ani určiť, čo je gitara a čo basa, nehovoriac o tom, že nebolo absolútne poznať, aké kilo maník práve drží ....Latam píše:Zaprvé by ti zvukař ty mohutné basy ořezal, zadruhé by ses neslyšel jak ty, tak ani publikum nebo kdokoliv jiný z kapely.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Tak ono stačí, aby kapela ladila do A (což dneska není žádný extrém) a v tu chvíli je basa na 27.5 Hz a pak už je jedno, jestli tam hraje nebo ne.Predator píše:Alebo tiež neorezal, a vyliezla by z toho ešte horšia tragédia. Už som raz zažil taký koncert, kde zvukár nechal tie basy presne tak ako boli. Maník si zasa brutálne nabasoval gitaru (mal tuším Dual Caliber) a výsledkom bol hrozný maglajz. Nedalo sa z toho ani určiť, čo je gitara a čo basa, nehovoriac o tom, že nebolo absolútne poznať, aké kilo maník práve drží ....Latam píše:Zaprvé by ti zvukař ty mohutné basy ořezal, zadruhé by ses neslyšel jak ty, tak ani publikum nebo kdokoliv jiný z kapely.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Jaj a proto si nepotrpím na internetové diskuse
... Samozřejmě, že nechci mít nabasovanou kytáru jak Slipknoti basu! Nevím jak to tu pořádně popsat, faktem je, že například už vícekrát zmínění SOAD a mnoho jiných kapel mají prostě víc basů a mohutnější zvuk jak malá celolampa... Tak pro ujasnění: trochu stáhnuté středy na krabičce MT-2...(jejich zvuku jsem takhle nádherně dosáhl) Toť důvod mojich mohutných důvodů... Dost dobře vím co udělá zvukař a že středy jsou prostě na kytáře základ. Asi se do mě zase pustíte, ikdyž nevím co jsem zase nedomyslel
:D
Tak to je fajn že to víš. Ono tady totiž pobíhá spoustu pokojíčkových hráčů, kteří chtějí znít přesně jako metalica na stag kombu za 1300,- takže první co udělají že stáhnou středy, výšky, basy a gain na max. Druhá věc co udělají je, že si koupí metalzone
Věř mi, že jestli si pořídíš lampu, na metalzone brzo zapomeneš (Ano, měl jsem ho doma. Naštěstí jenom půjčený)
Ten mohutný zvuk mají kvůli base, ne kvůli kytaře (zkus si udělat dvě stopy, kde basa hraje tytéž tóny, co kytara a pak si to pusť nejprve bez basy a s basou...). Celé to zpravidla projde tunou efektů a všelijakých zlepšovadel. Navíc je běžné nahrát kytaru čtyřikrát vedle sebe a pak to naházet do sterea, což ten zvuk zas o mnoho zhutní. Chceš-li získat takový zvuk z jedné jediné kytary, něco je špatně.Dzona píše:Jaj a proto si nepotrpím na internetové diskuse... Samozřejmě, že nechci mít nabasovanou kytáru jak Slipknoti basu! Nevím jak to tu pořádně popsat, faktem je, že například už vícekrát zmínění SOAD a mnoho jiných kapel mají prostě víc basů a mohutnější zvuk jak malá celolampa... Tak pro ujasnění: trochu stáhnuté středy na krabičce MT-2...(jejich zvuku jsem takhle nádherně dosáhl) Toť důvod mojich mohutných důvodů... Dost dobře vím co udělá zvukař a že středy jsou prostě na kytáře základ. Asi se do mě zase pustíte, ikdyž nevím co jsem zase nedomyslel
:D
Chceš-li opravdu zvuk nějakého kytaristy, musíš ho najít oddělený od ostatních nástrojů.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Ano teorie Mt+lampa není moc ceněná:D... Rozhodně taky, ale záleží na tom jak si s ním pohraješ... S lampou jsem ho sice ještě nezkoušel, ale na tranzistoru jsem si s ním chvíly vyhrál a zvuk mi chválil i 20 let vyhrátej kytarista:D (samozřejmě v rámci mezí tranzistoru:D). Co by si mi poradil dyžtak místo mtčka?

Naposledy upravil(a) Dzona dne 25.05.2011 14:56, celkem upraveno 1 x.
K lampě? TSko se staženým gainem a vytaženým volume... 
Jasný tohle jsem docela tušil, Tsko je super no, za 3000. K tomu rovnou lampa za 6000
, nakonec si asi ještě počkám a koupím trochu větší lampičku i třeba s tím Tskem. Dneska sem zjistil, že VHT bych mohl mít tak po prázdninách
... Myslíš, že s tím TSkem a nějakým drivem na lampě bych uhrál i třeba lehkej Death? Asi ne co, v lampách se moc nevyznám.
To je docela složitá otázka, zákeží jestli má nebo nemá master. Pokud to kombo má master a leze z něho aspoň nějaké zreslení, stačí to TSko. Já na doma na modernější zvuk používám k blackheartovi kombinaci maxon DS (sám o sobě to není žádný dravec) a keeley java boost (s boostem středů), případně jeden z těchle dvou spolu s maxon TS. To teda když musím hrát málo nahlas, když to můžu víc osolit, stačí jenom TS nebo DS. Na zkušebně s marshallem 2203 jenom TS, java boost na sola.
Jinak co se týče cen, za které jsem efekty nakoupil: TS 2000,- java boost 2500,- a maxon DS 1600,- Stačí si počkat na bazaru. To stejné platí o ampu.
Jinak co se týče cen, za které jsem efekty nakoupil: TS 2000,- java boost 2500,- a maxon DS 1600,- Stačí si počkat na bazaru. To stejné platí o ampu.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
trochu moc to hrotíš, kopii TSka dělá spousta firem (+-1000Kč) a nechce se mi hledat o jake VHT jde ale ten special 6 je ted za 3300Kč v akci (kdo ví, kdy ale bude), kdybys do toho chtěl vrážet těch 9t tak bych moh nabídnout 50W hlavu s celkem dost gainu, dyštak SZ at to tady nesvinime 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
vht special 6 -> max blues/lehkej rock, nema master volume, takze na vysoky hlasitosti
vht special 6 ultra -> ma extra 12ax7 v pre-ampu, da se z nej vytahnout metal ala 80-90 leta, s dokopavadlem (treba TS) by to nemuselo byt uplne od veci. Hlavne to ma atuneator, takze muzes mit zkresleni tvoreny zesilovacem (bez krabicky) i pri pokojove hlasitosti
skoc si na youtube, je tam hromada ukazek prave z toho ultra...
vht special 6 ultra -> ma extra 12ax7 v pre-ampu, da se z nej vytahnout metal ala 80-90 leta, s dokopavadlem (treba TS) by to nemuselo byt uplne od veci. Hlavne to ma atuneator, takze muzes mit zkresleni tvoreny zesilovacem (bez krabicky) i pri pokojove hlasitosti
skoc si na youtube, je tam hromada ukazek prave z toho ultra...