Jaký zesilovač a reprobox k POD XT?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Jaký zesilovač a reprobox k POD XT?

Příspěvek od Nero »

Taky bude záležet jaké to je PA. Mám doma PA od RH sound-300 w, zvuk mě nenadchnul, nejspíš to bude tím že mám presety dělané na bedničky od počítače. Jenom je tady zádrhel-bratr má v Brně notebook na kterém si dělám presety a nahrávám přes Reaper, tedy si musím počkat a pohrát si s tím. Doufám že z toho něco vytáhnu, a tímhle si jsem jistý, protože jsem to zkoušel na dvou různých bedničkách a jedné PA bedně a pokaždé to znělo jinak, ten POD má milion nastavení.
Animals As Leaders naživo? V tom videu co jsem přihazoval má Tosin Abasi sestavu v tomto pořadí-Axe FX/VHT 2:50:2-Orange PPC212. Na tom lampovém konci něco bude. Má nespokojenost může plynout ze snímačů-zatím tam mám pasivní EMG-H4, budu měnit za EMG 707 nebo 81-7.
Pochopitelně záleží na kvalitě PA. A pochopitelně je důležité to, aby presety byly nastavené na aparaturu, s kterou se budou používat, a ne na ntb repráčky či jiné počítačové bedny. Proto jsem psal, že je důležité se věnovat nastavení presetů.

Na video na YT bych moc nespoléhal. Nikdy nevíš, co tam kdo ještě upravil nebo co ti se zvukem udělalo uploadování na YT. Naživo Abasi hrál do PA.

EMG HZ H4 je sh*t. Nedivím se, že nejsi spokojený.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
xpatd03

Příspěvek od xpatd03 »

Ja osobně jsem si pořídil PODa hlavně kvůli simulacím slavných zesilovačů a reproboxů. Uvažuji tedy následovně - proč ho prohánět lampovým zesákem a získat tak (simulaci nadruhou)? V jiných diskuzích jsem se dočetl, že v případě zapojení do lampového zesilovače, je dobré simulaci lampy v PODu vypnout. To bych si ale nekupoval PODa, ale třeba BOSSe GT 8 (s lepšíma efektama a zkreslením).
Jaké je tedy podle vás nejlepší řešení pro zesílení signálu z PODa co nejčistším (nezkresleným) způsobem? Jaký zesilovač (nebo powermix) v kombinaci s repro boxem byste doporučili? Popřípadě jaká aktivní bedna je vhodná?
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

pokud mas ve zkusebne kvalitni PA tak bych to hnal primo do toho..a kdyz ne, nebal bych se poridit lampovy nebo tranzistorovy konec(nic jineho ani nezbyva zejo)
stejne si myslim ze pokud poda se simulace ktere budou zaple pozenes do kytarove bedny bude se to trosku mlatit
xpatd03

Příspěvek od xpatd03 »

No v současnosti to mám ve zkušebně řešené tak, že PODa mám píchnutého do powermixu (nějaká yamaha EMX 212S) a odtud do boxu 4x12 200W (Celestiony, teď nevím přesný typ repráků - homemade). Vypínám jen simulace repro boxů... Na doma - když si hraju do starého kombíčka - Peavey Rage (cd/tape imput) tak i se simulacema repráků...

Měl někdo z vás možnost porovnat PODa s lampovým vs tranzistorovým zesákem? Co se vám zdálo lepší?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

xpatd03 píše:Ja osobně jsem si pořídil PODa hlavně kvůli simulacím slavných zesilovačů a reproboxů. Uvažuji tedy následovně - proč ho prohánět lampovým zesákem a získat tak (simulaci nadruhou)?
Simulace v PODu simuluje především preampovou část aparátu. Pokud ho zapojíš do jakéhokoli koncáku, jedno jestli lampového nebo tranzistorového, nezískáš žádnou dvojitou simulaci. Spíš je pak důležité, abys vypnul simulaci boxu, pokud jedeš přes kytarový box.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Padlo mi do oka toto kombo: http://www.thomann.de/cz/harley_benton_ga15.htm
Dočetl jsem se že je zapojeno v Class A (šlo by to překopat?).
Budu hrát v tiché domácnosti s varhaníkem (Hammondy, homemade lampa a homemade leslie-výkon neznám), časem přibudou samplované/elektronické bicí-tedy nic hlasitého.
Při jakém volume začíná toto kombo kreslit? Vadí vůbec když zapojím POD, nastavím hlasitost na kombu, ke zkreslení koncového zesilovače komba přidám zkreslení z PODa (používám Screamer a kreslení aparátu)?
Ke kombu bych dokupoval box s V30 (nejspíš 212 Harley Benton) a časem bych prodal kombo a koupil koncák. Jde mi jen o dočasné (což u mne může trvat déle) řešení.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

klobasnik píše:Padlo mi do oka toto kombo: http://www.thomann.de/cz/harley_benton_ga15.htm
Dočetl jsem se že je zapojeno v Class A (šlo by to překopat?).
Budu hrát v tiché domácnosti s varhaníkem (Hammondy, homemade lampa a homemade leslie-výkon neznám), časem přibudou samplované/elektronické bicí-tedy nic hlasitého.
Při jakém volume začíná toto kombo kreslit? Vadí vůbec když zapojím POD, nastavím hlasitost na kombu, ke zkreslení koncového zesilovače komba přidám zkreslení z PODa (používám Screamer a kreslení aparátu)?
Ke kombu bych dokupoval box s V30 (nejspíš 212 Harley Benton) a časem bych prodal kombo a koupil koncák. Jde mi jen o dočasné (což u mne může trvat déle) řešení.
tyyyjo, ja bych si za ty prach yradis koupil nejaky trand. zesak, nez to resit takhle...POD XT uz je imho hodne pouzitelny a tim ze to nacpes pred todle kombitko s malym reprackem ktery podle me bude nakreslovat strasne brzo ztoho budes mit akorat maglajz
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Když ne Harley Benton, co říkáte na VHT Special 6 Ultra? http://www.thomann.de/cz/vht_special_6_combo_ultra.htm
O Vánocích bych tam strčil Vintage 30 repráka.
Je to Class A/B?
jastud

Příspěvek od jastud »

klobasnik píše:Když ne Harley Benton, co říkáte na VHT Special 6 Ultra? http://www.thomann.de/cz/vht_special_6_combo_ultra.htm
Je to Class A/B?
Já bych to k PODu necpal. Pokud z PODu chceš tahat i simulace aparátů, což je koneckonců jeho hlavní účel, tak to nebude žádný velký vitězství. Když lampu tak jen čistý lampový konec, ale stejnou službu udělá i solidní tranzisorový koncák, který koupíš o dost levněji.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

jastud píše:
klobasnik píše:Když ne Harley Benton, co říkáte na VHT Special 6 Ultra? http://www.thomann.de/cz/vht_special_6_combo_ultra.htm
Je to Class A/B?
Já bych to k PODu necpal. Pokud z PODu chceš tahat i simulace aparátů, což je koneckonců jeho hlavní účel, tak to nebude žádný velký vitězství. Když lampu tak jen čistý lampový konec, ale stejnou službu udělá i solidní tranzisorový koncák, který koupíš o dost levněji.

Já řeším kombo s efektovou smyčkou, tedy bych v PODu nasimuloval aparát bez simulace boxu a zapíchl bych to do VHT efektové smyčky. Tedy čistý lampový konec.
jastud

Příspěvek od jastud »

klobasnik píše:
Já řeším kombo s efektovou smyčkou, tedy bych v PODu nasimuloval aparát bez simulace boxu a zapíchl bych to do VHT efektové smyčky. Tedy čistý lampový konec.
Aha, sorry, nedošlo mi, že to VHT má smyčku a zkreslení se tvoří v preampu. Žiju v domění, že všechny nízkowattážní lampy kreslí koncem a mají jen vstup na kytaru :-)

K věci: zvuk ti ovlivní i zapojení toho konce a výstupní trafo, otázka je jestli k lepšímu nebo horšímu.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hele, a nechceš si třeba (nechat) postavit nějaký jednoduchý lampový konec a k tomu připojit nějaký libovolný reprobox?

PetrPeter 1975 - 2008
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Nero píše:Hele, a nechceš si třeba (nechat) postavit nějaký jednoduchý lampový konec a k tomu připojit nějaký libovolný reprobox?
Jsem pro. Máš tip na výrobce? Liší se ty koncáky hodně v zapojení? Pan Laryš (L-Amp) mi psal že pokud mi to bude stavět on, mám si říct o svůj oblíbený zvuk. Problém je že nevím jaký zvuk mi sedne k nastavení.
Co se týče boxu, je pro mě dobrá volba ten Harley Benton 212 V 30?
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

klobasnik píše:
Nero píše:Hele, a nechceš si třeba (nechat) postavit nějaký jednoduchý lampový konec a k tomu připojit nějaký libovolný reprobox?
Co se týče boxu, je pro mě dobrá volba ten Harley Benton 212 V 30?
vzhledem ktomu co vtom je za repra si myslim, ze lepsi za stejne penize nesezenes
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
Půjde z toho vymontovat poweramp? Nemá efektovou smyčku.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Panenko, skákavá, Klobásníku, co pořád řešíš za nesmysly? Už Ti to psali kluci výše X kráte. Z PODa je nejlepší táhnout signál do PA. Ve zkušebně, či doma je nejlepší řešit to nákupem nějakého dvoupásmového monitoru, z těch levnějších a přitom velmi slušných je dobrý třeba Laney CPX112. Pokud vypneš simulace boxů, můžeš použít i kytarové kombo ( které nemáš ), ovšem zrovna ty simulace jsou u PODa dost výhodné.
Každopádně hrnout simulovaný zvuk z PODa přes cokoli do boxu s V30 je hovadina. Dále, na co pořád řešíš pracovní třídu koncového stupně u lampáka? Co pro Tebe coby uživatele znamená, jestli je to třída A, nebo třída AB? Úplný howno. Když před Tebe postavím pět aparátů a zeptám se Tě, které je Áčko, tak to nepoznáš, na to vem jed. Myslím, že bys nerozeznal ani lampu od polovodiče. Tedy s tím PODem určitě ne, pokud by se vybrali vhodné modely s dostatečnou výkonovou rezervou. Dále, když použiješ nějaké lampové kombo a pojedeš s hlasitostí nadoraz, tak Ti vždy bude kreslit koncový stupeň. A u mrňousů typu VHT 6, či 15W Harley Cosi na plnou hlasitost pojedeš určitě. Že je tam nějaká smyčka, je jen oblbovák na nezkušené zákazníky. To, že se jedna lampa obejde a další ve směšovači se přidá, případně nějaký operační zesilovač (tedy polovodič), je opravdu výhodné. Smyčky mají opodstatnění u aparátů moderních konstrukcí, kde je v předzesu kaskáda triod, které prakticky zabezpečují výraznou většinu zkreslení. A to hlavně při použití modulačních efektů, delayů, reverbů a pod, které jinak přes ten tzv. high gain preamp znějí hnusně, páč dojde k výrazné změně jejich frekvenční charakteristiky, dáš-li je do cesty mezi kytaru a kombo. Tak přestaň špekulovat, kup si aktivní monitor a raději hraj.
jastud

Příspěvek od jastud »

No hurá, konečně to někdo řekl na plnou hubu. Máš bod mmjuzi
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

mmjuz píše:Panenko, skákavá, Klobásníku, co pořád řešíš za nesmysly? Už Ti to psali kluci výše X kráte. Z PODa je nejlepší táhnout signál do PA. Ve zkušebně, či doma je nejlepší řešit to nákupem nějakého dvoupásmového monitoru, z těch levnějších a přitom velmi slušných je dobrý třeba Laney CPX112. Pokud vypneš simulace boxů, můžeš použít i kytarové kombo ( které nemáš ), ovšem zrovna ty simulace jsou u PODa dost výhodné.
Každopádně hrnout simulovaný zvuk z PODa přes cokoli do boxu s V30 je hovadina. Dále, na co pořád řešíš pracovní třídu koncového stupně u lampáka? Co pro Tebe coby uživatele znamená, jestli je to třída A, nebo třída AB? Úplný howno. Když před Tebe postavím pět aparátů a zeptám se Tě, které je Áčko, tak to nepoznáš, na to vem jed. Myslím, že bys nerozeznal ani lampu od polovodiče. Tedy s tím PODem určitě ne, pokud by se vybrali vhodné modely s dostatečnou výkonovou rezervou. Dále, když použiješ nějaké lampové kombo a pojedeš s hlasitostí nadoraz, tak Ti vždy bude kreslit koncový stupeň. A u mrňousů typu VHT 6, či 15W Harley Cosi na plnou hlasitost pojedeš určitě. Že je tam nějaká smyčka, je jen oblbovák na nezkušené zákazníky. To, že se jedna lampa obejde a další ve směšovači se přidá, případně nějaký operační zesilovač (tedy polovodič), je opravdu výhodné. Smyčky mají opodstatnění u aparátů moderních konstrukcí, kde je v předzesu kaskáda triod, které prakticky zabezpečují výraznou většinu zkreslení. A to hlavně při použití modulačních efektů, delayů, reverbů a pod, které jinak přes ten tzv. high gain preamp znějí hnusně, páč dojde k výrazné změně jejich frekvenční charakteristiky, dáš-li je do cesty mezi kytaru a kombo. Tak přestaň špekulovat, kup si aktivní monitor a raději hraj.
Děkuji mmjuzi, s přibývajícíma otázkama jsem začínal nabývat pocit že řeším hovadiny.
Jaké parametry u PA bedny mě mají zajímat?
Tohle mám doma, jde pořídit něco lepšího? Zvuk není špatný, není to dokonalé-jak psal Nero, EMG HZ-4 je nanic, mám objednaný EMG 707, co nevidět přikoupím Metal Pack.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Každopádně hrnout simulovaný zvuk z PODa přes cokoli do boxu s V30 je hovadina.
A kde se píše, že musíš simulovat i reprobox ? Jde tam o simulaci preampu a potom kabinetů. Používám nějakou simulaci ze Zooma na zkreslený zvuk a jde mi to přímo do malé lampy a boxu a pořád je to lepší než ty krámy typu Roland atd na takové to domácí. Zkoušel jsem to i na čistý na pittbullu a taky to hrálo vcelku fajn.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Když se tu cca před deseti lety objevila první generace těchto "ledvin" tak si nevybavuji, že by to vůbec někdo používal s kombem. Ten Laney CPX112( v tehdejší verzi ) se k tomu používal často. Vybavuji si dva, nebo tři případy. U tehdejších verzí byl snad jen jeden výstup, nebo nevím proč, ale zvučíval jsem to vždy linkou z toho Laneye přes DI box. Proto si to pamatuji. Také jsem stavěl kamarádovi dvoupásmový monitor 30W s 13´´ ARO 835 a nějakým tweetrem a konečně byl se zvukem Line 6 spokojený. Veškeré pokusy s komby dopadly špatně. Musí to tak fungovat i u současných verzí, ač já už to vůbec nepotkávám, trochu to vyšlo z módy a dnes je to spíš záležitost začátečníků, kteří svůj zvuk hledají, případně rozumných metalistů, kterým došlo, že z toho vytáhnou to samé co z X kanálové hlavy o deseti lampách a bedny o čtyřech reproduktorech. Vezmi Line 6 a kytaru a zkus zajít někam do hudebnin. Tyhle monitory jsou pořád dost oblíbené a běžně bývají skladem. Mimochodem, jeden kamarád mi nedávno nabízel starý typ Laney CPX112, který mu prakticky leží doma cca osm let a chtěl za něj tuším 2500,-. I na Aukru se to občas mihne.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“