Dirigování

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
Hodinar

Dirigování

Příspěvek od Hodinar »

Ahoj všici,
chtěl bych se zeptat, zda někdo z vás nešel studovat dirigování a popřípadně na jakou šli školu. Rád bych totiž šel dirigování studovat, ale nevim, jestli je lepší Pražská konzervatoř či Konzervatoř Jaroslava Ježka, na jakou jsou obtížnější talentovky apod. Za všechny informace předem díky! :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Dirigování

Příspěvek od Nero »

Zkus hledat, pár studentů konzervatoře současných i bývalých tu je, a mluví se o tom v pár tématech, nicméně co si pamatuju, tak nikdo nešel cestou dirigenta.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Mám to čistě z doslechu, ale jde o to, jestli současně s tím pracuješ/studuješ, v takovym případě je vstřícnější podle toho, co jsem slyšel, Ježkárna. Každopádně bych šel spíš do Brna, tam se to studuje v kombinaci s kompozicí :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Hodinar

Příspěvek od Hodinar »

Díky za veškeré info :)
Na to Brno jsem se koukal, tam by byli problém spíš ty talentovky, konkrétně ta hra na piano... Nevíte, jakej je o Dirigování zájem - hlásí se každoročně hodně lidí?
John M. William

Příspěvek od John M. William »

Hodinar píše:Díky za veškeré info :)
Na to Brno jsem se koukal, tam by byli problém spíš ty talentovky, konkrétně ta hra na piano... Nevíte, jakej je o Dirigování zájem - hlásí se každoročně hodně lidí?
Klavír máš ale i na Ježkárně.. Moc velký zájem o dirigování není.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“