Sada pasiv bezbrumových singlů

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Asanoth

Sada pasiv bezbrumových singlů

Příspěvek od Asanoth »

Ahoj,
v rámci hledání svého zvuku jsem začal docela hodně kreslit, což se zejména na koncertech, kde jste obloženi mikrofony a odposlechy, dost negativně projevuje v podobě brumu. Ač stále zvažuju HB ke kobyle, mnohem víc se přikláním k myšlence bezbrumových singlů...
Styl zvuku se mi líbí, jakej mají ty Stock Fendery, rád bych něco podobného. Co se týče zde doporučovaných Area nn, VŠECHNY DiMarzia, na který jsem kdy hrál(nebyly jich desítky, to uznávám), mi přišly oproti ostatním snímačům vyjma EMG dost bez života. Tuhle moji tezi poporují i řídká srovnání na youtube, kde se podle mě oproti klasickým, bohužel brumícím, sadám od Fendera od 59 po Texas prostě nechytají.
Bohužel v porovnání snímačů jsem se vždycky věnoval hlavně HB, kde pro mě ale naprosto zvítězily Seymoury svým čistým živým jiskrným zvukem.
Cena lidská(=ne 5000 za sadu), dostupnost na bazaru, popř. nějak přes ebay, ale radši bych to koupil tady...
Máte někdo nějaké tipy? :)
Styl progressive rock> Rush, Transatlantic atp., spíš kytarovka než klávesově zaměřená(ostatně klávesy od ledna nemáme :D ), myslím, že seymour tomu říká "agressive instrumental rock" :D
Díky
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Sada pasiv bezbrumových singlů

Příspěvek od Nero »

Bezbrumové singly ti vždycky budou připadat méně živé a "živočišné" než standardní singly. To prostě dělá ta parazitní cívka nebo jiné řešení odstínění.

Pokud nechceš DM, které bych asi doporučoval na prvním místě (něco z řady Area, případně Virtual), tak bych koukal na Fender Noiseless nebo Lace Sensory. Oboje ale zní docela "gentlemansky" - jak bývají popisovány v souvislosti se zvukem Erica Claptona.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

Jak říká Nero - parazitní cívka se na zvuku vždycky podepíše. Kromě Area od DiMarzia připadá v úvahu model Ijektor ( Paul Gilbert ), která je vyrovnanější a nemá tak ostré výšky jako Area. Noisless snímače dělá i Fender, další alternativa je Lace Sensor nebo Kinman. Je, ale předpoklad, že pokud budeš chtít novou sadu na těch pět litrů se dostaneš jako nic. Musel by si spíš pátrat po bazarech a doufat ve štěstí.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Díky za odpovědi. Cívka se jistě projeví, proto jsem založil tenhle topic, aby mi někdo prakticky zkušenej poradil, která se projeví nejmíň :) O vyráběných modelech mám vcelku přehled, ale vyzkoušení v tomhle případě většinou znamená investici. Nepotřebuju mít zvuk 100% vintage nebo něco podobného, spíš hledám něco modernějšího, ale chci, aby to mělo jiskru a bylo "juicy".
Zatím se mi docela líbí od Fendera Hot Noiseless(Vintage ne) a nebo ty Stack Seymoury. Hrál na ně někdo, nebo lépe, měl/má je někdo v kytaře?

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Je pravda, že u těch Noiseless se ta cívka projevuje asi nejmíň z toho, co jsem zkoušel (Fender a DM, SD neznám). A ty Hot by mohly být rozumnou volbou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

Já jsem slyšel, že ty hot jsou takové bez barvy, že jsou akorát na nějaké highgainové zkreslení. Ozkoušené je nemám, tak nemohu posoudit sám. Akorát vím, že jsou keramické a jsou takový víc kousavější. Vintage u krku je moc fajn, určitě ho budu kupovat pro střední pozici, mají takový teplý hřejivý tón, při zkreslení nechytají zbyytečně brum, jsem spokojen.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Mám perleťový pickguard z USA Fendera Deluxe Plus se snímači Lace Sensor, red-silver-blue, a přemyšlím, že bych ho komplet prodal /kdyžtak SZ/. LS patří uřčitě mezi hot snímače s modernějším stratovským zvukem. Používám HSS, DiMarzio Fred + Fender Noiseless. Mě se o něco víc líbí ty Sensory, ale potřebuju humbucker u kobylky a radši jsem si udělal druhý pickguard a nechal si komplet ten původní.
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

A nemaj to španě na těch stránkách Fenderu? Protože já skoro všude jinde čtu, že jsou to prostě keramický (Ceramic 8 ) snímače. Nechci se hádat, ale docela mi to teďka zarazilo :)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Hele to nevim, ale nezdá se mi, že by to dělali z keramiky... Přeci jen je to Fender :D Ale možný to je, fakt nevím...

bubucci: Jak moc jsou ty Lace nehlučný? Zkoušel jsi s nima někdy hi gain(nebo aspoň nějakej hodně hard rock :D ) naživo(s odposlechama a mikrákama všude okolo) a jak to brumělo?

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Určitě nevrčí jako klasický singl. Měl jsem ho na pár zkouškách a je to skoro stejně tiché jako Alnico V humbuckery. Gainu používám tak na úrovni hard/heavy... Ta TBX clona tomu dodá ještě trochu štávy.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Asanoth, odkud jsi? Pokud bys to neměl daleko do Ovy, mám strata osazeného Lace Sensor Hot Gold na všech pozicích. Mohl by sis to vyzkoušet na vlastní uši.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Hej, koukám na bazar, ses rozmyslel docela rychle s tím prodejem :D Bejt to Hot Goldy, už mi je posíláš, ale tahle kombinace mě až tak neláka...
Hendrek: Díky za nabídku:) Ale bohužel to mám do Ostravy dál než daleko... Jednou jsem tam teda byl na Iron Maiden ještě za mých mladých let :D

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Ještě, Hendreku, jak jsi na tom Ty s brumem, jestli hraješ někde po klubech?

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Po klubech nehraju, takže nemůžu sloužit. Nicméně stockové snímače, co tam byly předtím, bruměly jak prase. Teď je to úlně v pohodě. Dobře si ty snímače rozumí se zkreslením (co se rockové hudby týče).
Haitix

Příspěvek od Haitix »

Hendrek píše:Po klubech nehraju, takže nemůžu sloužit. Nicméně stockové snímače, co tam byly předtím, bruměly jak prase. Teď je to úlně v pohodě. Dobře si ty snímače rozumí se zkreslením (co se rockové hudby týče).
Hendrek: Právě se rozhoduji mezi sadou Lace sensor GOLD nebo sadou Lace Sensor Blue-SIlver-Red. Myslel jsem, že pro rock bude sada B-S-R lepší volba, ale píšeš, že si GOLDy dobře rozumí se zkreslením. Jsem z Ovy, rád bych si ty Goldy poslechl, jestli by to šlo :D
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Akorát já mám HOT Goldy, to je jeste neco jineho než "jen" Goldy :).
OK. Piš PM, domluvíme se.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Má někdo zkušenosti s Virtual Solo od DM?

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Tak dneska jsem vyzkoušel N3 a fakt slabota. Na hi gain trochu hutnější než singl, ale celkově to znělo, promiňte mi mé výrazivo, jak kdyby někdo posral celej aparát a hrálo se skrze ty exkrementy... Dost možná na tom měla vliv kytara, Usa Deluxe, zkoušeno oproti Usa Std, a ten pak ještě oproti druhému, a lidi, jestli někdo chcete kupovat stratocastera, tak běžte na Děkanku, ten černej USA Standart tam hraje naprosto úžasně, skoro zvažuju, jakkoliv jsem proti nákupu nových věcí, že bych ho taky koupil...
Měl někdo možnost porovnat N3 a SCN?

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Ty fender bezbrumy jsou naprd.

Jestli jsi držel v ruce toho bílého Deluxe, co tam mají, tak se ani moc nedivím, že se ti to nelíbilo, ta kytara mi přijde taková tragická už na sucho, tu by nespasily asi žádné snímače...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“