Marshall MA 50 Head

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
MrrDoNN

Marshall MA 50 Head

Příspěvek od MrrDoNN »

Ahoj,
přemýšlím o hlavě MARSHALL MA 50 H. Nemáte s ní zkušenosti? (vím, že podobné téma tady je, ale mám pár otázek)

(nepište prosím že je to sra*ka atd :D :) ) Nevíte proč je tak levná oproti třeba JCM 800? Hrajeme hardrock, styl guns n roses, ale tahle hlava se mi zamlouvá jak cenou tak tím že má dva kanály a booster(ten je na sóla? není to asi moc o hlasitosti, nevím). A má stejné lampy jako JCM 800 (50W) Bohužel jsem ji ještě neslyšel na živo, plánuju si někdy udělat výlet do kytar, nebo Music city a zkusit jí, jestli tam bude.. Co na ní říkáte?
Predator

Re: Marshall MA 50 Head

Příspěvek od Predator »

Radšej by som bral na tvojom mieste dačo iné. Táto hlava proste dobre nehrá. Má divný zvuk ... skreslenie je dosť chlpaté, ale také skôr "roztrhané", menej kultivované a zachrchlané. V kapele má tendenciu príliš basovať a nepresadzuje sa dobre. Basy to má na rozdiel od osemstovky vyslovene blatové a ani stiahnutie basov, ani hrubšie struny s tým nič neurobia. Keď pridáš viac stredov, iba to viac blatí, pridaním výšok a presence docieliš iba viac chrchlania a škriabania v tóne. Hlasitosť je síce dobrá, ale s ostatnými nástrojmi sa buď zlieva, alebo hučí nad všetko, ale i tak v tom podivnom skreslení ani nepoznáš v kapele, aké kilo hráš. S JCM-800, ktorá sa vie pekne prerezať kapelou a pritom znieť čitateľne a príjemne, bez uškriabaného podtónu, sa to nedá ani porovnať. Ak chceš niečo ako JCM-800, viac sa priblížiš tomu zvuku aparátom Peavey Windsor. Ak trváš na Marshalle a prachy nie sú problém, to skôr kúp Vintage Modern, tieto stroje majú - samozrejme pri dobrom nastavení - zvuk hodne blízky JCM-800, a na rozdiel od MA rady aj dobre hrajú v celkovom zvuku kapely.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Spacircv
Bandzone: bandzone.cz/alcohol

Příspěvek od Spacircv »

To Predator:
Nevim na co si hrál, ale já mám doma MA50 v kombu a sem s ní nad míru spokojenej. Ohledně basových frekvencí nemám žádné problémy, zvuk jak víno, pokud mi to, jak si psal příliš basuje, tak od čeho je tam poťák resonance, stačí stáhnout a vpohodě.

S JCM 800 to nejde srovnávat, ale za tu cenu, 13k, to je podle mě úžasná lampa. Chce si to hodně hrát s korekcema než přijdeš na svůj zvuk.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Jo... taky jsem si kdysi myslíval, že Marshall MG jsou dobrý aparáty, protože jsem nic jinýho neměl ani nezkoušel. Stačilo pak vyzkoušet i obyč Rolanda Cube a došel jsem k závěru, že MG je fakt sh*t... Nebude tohle podobnej případ?
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Gibson SG Standard 2016 T, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
rene

Příspěvek od rene »

Ty jseš zabiják :D Nemáme psát že je to s****a a za tim se zeptáš proč je tak levná? Hmm asi je to spešl model s celoroční slevou :roll: Je levná protože jsou v ní použitý levný součástky a proto i Marshall nasadil nízkou cenu. No nebudu psát že je to s****a, existujou rozhodně horší věci, třeba Fidek, ale prostě ten aparát má plochej nevýraznej zvuk. Dokážu si za ty prachy představit něco mnohem lepšího. Pokud ji chceš kupovat, tak :

1) nejdřív si ji sám vyzkoušej, je možný třeba že ti ten zvuk sedne do muziky kterou chceš hrát
2)Porovnej to s jinejma Marshallama ať víš jakej je rozdíl
3)Porovnej to s jinejma aparátama který jsou ve stejný cenový relaci.

Pak budeš mnohem moudřejší :)

Booster je k nakopnutí hlasitosti
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Alternátor

rene píše:...existujou rozhodně horší věci, třeba Fidek...
Tak to rozhodně, u toho Marshalla by ti aspoň nemělo hrozit usmažení elektřinou...
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Gibson SG Standard 2016 T, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Miki97

Příspěvek od Miki97 »

Já bych to viděl tak, že ti, kteří tu říkají že MA 50 je sra*** na něj nikdy nehrali, ok není to ten MARSHALL MADE IN ENGLAND, ale za ty peníze..stačí si jen pohrát s korekcemi a máš to ;)

Pro ty ''zoufalce'' co říkají že zkreslení má hodně bassů apod. je tu tohle video;) http://www.youtube.com/watch?v=zb4M-M0HGsU (sice se v něj testuje kytara, ale ten pár řečí je tam i o marshallu (česky)
rene

Příspěvek od rene »

Ano přesně tak to je, ve skutečnosti je to naprosto geniální hlava, že to ani samotnej Jim Marshall (pokoj jemu) nebojevil.

A zpět do reality, když už napíšeš něco tak odvážnýho, tak si nejdřiv zkus vyhledat něco o tý hlavě. Já nijak nebudu roztrubovat že je to s****a, jak už jsem psal, ale prostě za ty prachy si dokážu představit mnohem lepší aparát. Překvapivě jsem na něj už dokonce hrál a veř tomu nebo ne, porovnával jsem to i s jinejma aparátama.

Ale abych nebyl tak ofenzivní, nijak ti nechci kazit dojem z toho aparátu, věřim že si se zvukem spokojenej, ale časem třeba zjistíš, že to chce změnu. Je to přirozenej vývoj.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Miki97 píše:Já bych to viděl tak, že ti, kteří tu říkají že MA 50 je sra*** na něj nikdy nehrali
To je asi tak stejně smysluplná a přínosná věta, jako ta, že "všichni, co to chválí, jsou buď hluší nebo nemají srovnání s pořádným aparátem". Takovýhle soudů bych se opravdu vyvaroval.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pedrush

Příspěvek od pedrush »

hele, tak mám tady demo nahrávku mé MA50h + M412 box co se dělá k té hlavě.. Nezní to zrovna úžasně, je to jen demo, ale aspoň za poslech to stojí..

http://www.youtube.com/watch?v=95mbt6id ... re=mh_lolz

signal chain: Cort X-6 ( DM X2N bridge / MightyMight neck ) - MA50h - M412 - 2x mic ( SM57 + nějaký co už nevím ), v ProTools akorát přidán nějaký chorus nebo reverb či co.. na mixu a masteringu sem se nepodílel ( což mě teda hodně mrzí, zvuk by byl lepší.. )

na konci je to asi nejlíp slyšet, skoro vytavený volume poťák, snímač stažený skoro dole, protože je silný jak kráva..

a můžete kritizovat :P gl & hf

http://bandzone.cz/lsidmc -> tady je toho víc z demo nahrávky...
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Miki97 píše:Já bych to viděl tak, že ti, kteří tu říkají že MA 50 je sra*** na něj nikdy nehrali, ok není to ten MARSHALL MADE IN ENGLAND, ale za ty peníze..stačí si jen pohrát s korekcemi a máš to ;)

Pro ty ''zoufalce'' co říkají že zkreslení má hodně bassů apod. je tu tohle video;) http://www.youtube.com/watch?v=zb4M-M0HGsU (sice se v něj testuje kytara, ale ten pár řečí je tam i o marshallu (česky)
:D :D Ano ano, tohle vůbec nehuhlá. Ty tam neslyšíš ten ocas v basech, který to zabíjí? Já jsem asi hodinu hrál na tenhle zesilovač v hudebninách a když se ohlédnu po ostatních zesilovačích, které tam byly tak mi to jako katastrofa přišlo. Pořád ale lepší než MG řada, která je v prdeli naprosto. Myslím, že si můžu dovolit srovnávat, protože mi pod rukama prošly kvanta zesilovačů, stejně jako ostatním, kteří tazateli radí a určitě to nemyslí zle. Že to někdo má doma a líbí se mu to je krásná věc, protože sehnal za celkem malé peníze svůj zesilovač a je spokojený. Potom vyvstává otázka jak se to bude asi chovat v kapele a ne v pokojíčku, a druhá jak se to bude chovat vedle dospělého zesilovače, jestli není ta představa zkreslená :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Mr.Freeman

Příspěvek od Mr.Freeman »

Alternátor píše:
rene píše:...existujou rozhodně horší věci, třeba Fidek...
Tak to rozhodně, u toho Marshalla by ti aspoň nemělo hrozit usmažení elektřinou...

Tak to jste na omylu .o)
já mam Fidka doma (SMC 80W) a toho bych asi nevyměnil , za ty prachy to hraje velmi slušně.. , ale samozřejmě s Metal zone 2 , jinak tu krabku ani nevypínam .o) , ale bezvadně si s MT-2 rozumí a hraje to skvěle , navíc mam tu verzi s pololampou , já zas hrál na pár komb a musím říct že třeba Line6 spider je odost horší včetně marshall MG.. , asis měl smůlu na (kus) Fidka. Ale asi sem jeden z mnoha spokojených.. , je fakt , že ta krabka dělá hodně , ale leze z toho parádní sound.
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nic proti, ale ani MT2 není zrovna etalon v oblasti kvalitního zvuku...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Nero píše:Nic proti, ale ani MT2 není zrovna etalon v oblasti kvalitního zvuku...
Asi's mel smulu na spatny kus :wink:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

V tom případě prosím vlastníky dobrých kusů o zapůjčení! :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Alternátor

Tak nevím, ale zapojit na Fidka Metal Zone mi příjde jako prasárna největšího kalibru. Metal Zone dokáže dokonale zprznit jakkoliv dobrej zvuk, co to asi musí udelat s timhle? :shock:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nedělal bych si iluze, že to může nějak zhoršit. Osobně jsem přes Fidka taky slyšel skvělej zvuk, ale z té hlavy to nelezlo.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) Cort Earth 70 W NS DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
reason

Příspěvek od reason »

Alternátor píše:Tak nevím, ale zapojit na Fidka Metal Zone mi příjde jako prasárna největšího kalibru. Metal Zone dokáže dokonale zprznit jakkoliv dobrej zvuk, co to asi musí udelat s timhle? :shock:
souhlas. jednou jsem přes něj hrál s kapelou přes "clean" kanál (na jcm 800). :mrgreen: snad jen na nějaký synteticky-plastový death metal by se to uživilo. každopádně marshall to už opravdu nebyl :mrgreen:
Mr.Freeman

Příspěvek od Mr.Freeman »

reason píše:
Alternátor píše:Tak nevím, ale zapojit na Fidka Metal Zone mi příjde jako prasárna největšího kalibru. Metal Zone dokáže dokonale zprznit jakkoliv dobrej zvuk, co to asi musí udelat s timhle? :shock:
souhlas. jednou jsem přes něj hrál s kapelou přes "clean" kanál (na jcm 800). :mrgreen: snad jen na nějaký synteticky-plastový death metal by se to uživilo. každopádně marshall to už opravdu nebyl :mrgreen:
a divíš se ? vem si kolik tě stojí JCM800 a kolik stojí ta krabka? to je prostě zase haluz jak tohle můžeš vůbec srovnávat?
to i ten Valvestat za 5000,- hraje lépe , ale taky ten pedál stojí cca 1300 , takže je nesmysl to srovnávat s profi zesilovačema typu JCM...
Ale jak jsem tvrdil: zase to zní lépe než Line6 spider nebo Marshall MG serie a možná i lépe jak MA 50 head jak tu někdo tvrdil.... (držme se tématu... )
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To je docela nesmyslná argumentace. Overdrivy nebo distortiony od Joyo / Razzor stojí pár stovek a mají dost kvalitní zvuk (rozhodně lepší než několikanásobně dražší MT).

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“