Marshall MA 50 Head

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
MrrDoNN

Marshall MA 50 Head

Příspěvek od MrrDoNN »

Ahoj,
přemýšlím o hlavě MARSHALL MA 50 H. Nemáte s ní zkušenosti? (vím, že podobné téma tady je, ale mám pár otázek)

(nepište prosím že je to sra*ka atd :D :) ) Nevíte proč je tak levná oproti třeba JCM 800? Hrajeme hardrock, styl guns n roses, ale tahle hlava se mi zamlouvá jak cenou tak tím že má dva kanály a booster(ten je na sóla? není to asi moc o hlasitosti, nevím). A má stejné lampy jako JCM 800 (50W) Bohužel jsem ji ještě neslyšel na živo, plánuju si někdy udělat výlet do kytar, nebo Music city a zkusit jí, jestli tam bude.. Co na ní říkáte?
Predator

Re: Marshall MA 50 Head

Příspěvek od Predator »

Radšej by som bral na tvojom mieste dačo iné. Táto hlava proste dobre nehrá. Má divný zvuk ... skreslenie je dosť chlpaté, ale také skôr "roztrhané", menej kultivované a zachrchlané. V kapele má tendenciu príliš basovať a nepresadzuje sa dobre. Basy to má na rozdiel od osemstovky vyslovene blatové a ani stiahnutie basov, ani hrubšie struny s tým nič neurobia. Keď pridáš viac stredov, iba to viac blatí, pridaním výšok a presence docieliš iba viac chrchlania a škriabania v tóne. Hlasitosť je síce dobrá, ale s ostatnými nástrojmi sa buď zlieva, alebo hučí nad všetko, ale i tak v tom podivnom skreslení ani nepoznáš v kapele, aké kilo hráš. S JCM-800, ktorá sa vie pekne prerezať kapelou a pritom znieť čitateľne a príjemne, bez uškriabaného podtónu, sa to nedá ani porovnať. Ak chceš niečo ako JCM-800, viac sa priblížiš tomu zvuku aparátom Peavey Windsor. Ak trváš na Marshalle a prachy nie sú problém, to skôr kúp Vintage Modern, tieto stroje majú - samozrejme pri dobrom nastavení - zvuk hodne blízky JCM-800, a na rozdiel od MA rady aj dobre hrajú v celkovom zvuku kapely.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Spacircv
Bandzone: bandzone.cz/alcohol

Příspěvek od Spacircv »

To Predator:
Nevim na co si hrál, ale já mám doma MA50 v kombu a sem s ní nad míru spokojenej. Ohledně basových frekvencí nemám žádné problémy, zvuk jak víno, pokud mi to, jak si psal příliš basuje, tak od čeho je tam poťák resonance, stačí stáhnout a vpohodě.

S JCM 800 to nejde srovnávat, ale za tu cenu, 13k, to je podle mě úžasná lampa. Chce si to hodně hrát s korekcema než přijdeš na svůj zvuk.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Jo... taky jsem si kdysi myslíval, že Marshall MG jsou dobrý aparáty, protože jsem nic jinýho neměl ani nezkoušel. Stačilo pak vyzkoušet i obyč Rolanda Cube a došel jsem k závěru, že MG je fakt sh*t... Nebude tohle podobnej případ?
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
rene

Příspěvek od rene »

Ty jseš zabiják :D Nemáme psát že je to s****a a za tim se zeptáš proč je tak levná? Hmm asi je to spešl model s celoroční slevou :roll: Je levná protože jsou v ní použitý levný součástky a proto i Marshall nasadil nízkou cenu. No nebudu psát že je to s****a, existujou rozhodně horší věci, třeba Fidek, ale prostě ten aparát má plochej nevýraznej zvuk. Dokážu si za ty prachy představit něco mnohem lepšího. Pokud ji chceš kupovat, tak :

1) nejdřív si ji sám vyzkoušej, je možný třeba že ti ten zvuk sedne do muziky kterou chceš hrát
2)Porovnej to s jinejma Marshallama ať víš jakej je rozdíl
3)Porovnej to s jinejma aparátama který jsou ve stejný cenový relaci.

Pak budeš mnohem moudřejší :)

Booster je k nakopnutí hlasitosti
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Alternátor

rene píše:...existujou rozhodně horší věci, třeba Fidek...
Tak to rozhodně, u toho Marshalla by ti aspoň nemělo hrozit usmažení elektřinou...
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Miki97

Příspěvek od Miki97 »

Já bych to viděl tak, že ti, kteří tu říkají že MA 50 je sra*** na něj nikdy nehrali, ok není to ten MARSHALL MADE IN ENGLAND, ale za ty peníze..stačí si jen pohrát s korekcemi a máš to ;)

Pro ty ''zoufalce'' co říkají že zkreslení má hodně bassů apod. je tu tohle video;) http://www.youtube.com/watch?v=zb4M-M0HGsU (sice se v něj testuje kytara, ale ten pár řečí je tam i o marshallu (česky)
rene

Příspěvek od rene »

Ano přesně tak to je, ve skutečnosti je to naprosto geniální hlava, že to ani samotnej Jim Marshall (pokoj jemu) nebojevil.

A zpět do reality, když už napíšeš něco tak odvážnýho, tak si nejdřiv zkus vyhledat něco o tý hlavě. Já nijak nebudu roztrubovat že je to s****a, jak už jsem psal, ale prostě za ty prachy si dokážu představit mnohem lepší aparát. Překvapivě jsem na něj už dokonce hrál a veř tomu nebo ne, porovnával jsem to i s jinejma aparátama.

Ale abych nebyl tak ofenzivní, nijak ti nechci kazit dojem z toho aparátu, věřim že si se zvukem spokojenej, ale časem třeba zjistíš, že to chce změnu. Je to přirozenej vývoj.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Miki97 píše:Já bych to viděl tak, že ti, kteří tu říkají že MA 50 je sra*** na něj nikdy nehrali
To je asi tak stejně smysluplná a přínosná věta, jako ta, že "všichni, co to chválí, jsou buď hluší nebo nemají srovnání s pořádným aparátem". Takovýhle soudů bych se opravdu vyvaroval.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pedrush

Příspěvek od pedrush »

hele, tak mám tady demo nahrávku mé MA50h + M412 box co se dělá k té hlavě.. Nezní to zrovna úžasně, je to jen demo, ale aspoň za poslech to stojí..

http://www.youtube.com/watch?v=95mbt6id ... re=mh_lolz

signal chain: Cort X-6 ( DM X2N bridge / MightyMight neck ) - MA50h - M412 - 2x mic ( SM57 + nějaký co už nevím ), v ProTools akorát přidán nějaký chorus nebo reverb či co.. na mixu a masteringu sem se nepodílel ( což mě teda hodně mrzí, zvuk by byl lepší.. )

na konci je to asi nejlíp slyšet, skoro vytavený volume poťák, snímač stažený skoro dole, protože je silný jak kráva..

a můžete kritizovat :P gl & hf

http://bandzone.cz/lsidmc -> tady je toho víc z demo nahrávky...
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Miki97 píše:Já bych to viděl tak, že ti, kteří tu říkají že MA 50 je sra*** na něj nikdy nehrali, ok není to ten MARSHALL MADE IN ENGLAND, ale za ty peníze..stačí si jen pohrát s korekcemi a máš to ;)

Pro ty ''zoufalce'' co říkají že zkreslení má hodně bassů apod. je tu tohle video;) http://www.youtube.com/watch?v=zb4M-M0HGsU (sice se v něj testuje kytara, ale ten pár řečí je tam i o marshallu (česky)
:D :D Ano ano, tohle vůbec nehuhlá. Ty tam neslyšíš ten ocas v basech, který to zabíjí? Já jsem asi hodinu hrál na tenhle zesilovač v hudebninách a když se ohlédnu po ostatních zesilovačích, které tam byly tak mi to jako katastrofa přišlo. Pořád ale lepší než MG řada, která je v prdeli naprosto. Myslím, že si můžu dovolit srovnávat, protože mi pod rukama prošly kvanta zesilovačů, stejně jako ostatním, kteří tazateli radí a určitě to nemyslí zle. Že to někdo má doma a líbí se mu to je krásná věc, protože sehnal za celkem malé peníze svůj zesilovač a je spokojený. Potom vyvstává otázka jak se to bude asi chovat v kapele a ne v pokojíčku, a druhá jak se to bude chovat vedle dospělého zesilovače, jestli není ta představa zkreslená :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Mr.Freeman

Příspěvek od Mr.Freeman »

Alternátor píše:
rene píše:...existujou rozhodně horší věci, třeba Fidek...
Tak to rozhodně, u toho Marshalla by ti aspoň nemělo hrozit usmažení elektřinou...

Tak to jste na omylu .o)
já mam Fidka doma (SMC 80W) a toho bych asi nevyměnil , za ty prachy to hraje velmi slušně.. , ale samozřejmě s Metal zone 2 , jinak tu krabku ani nevypínam .o) , ale bezvadně si s MT-2 rozumí a hraje to skvěle , navíc mam tu verzi s pololampou , já zas hrál na pár komb a musím říct že třeba Line6 spider je odost horší včetně marshall MG.. , asis měl smůlu na (kus) Fidka. Ale asi sem jeden z mnoha spokojených.. , je fakt , že ta krabka dělá hodně , ale leze z toho parádní sound.
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nic proti, ale ani MT2 není zrovna etalon v oblasti kvalitního zvuku...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Nero píše:Nic proti, ale ani MT2 není zrovna etalon v oblasti kvalitního zvuku...
Asi's mel smulu na spatny kus :wink:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

V tom případě prosím vlastníky dobrých kusů o zapůjčení! :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Alternátor

Tak nevím, ale zapojit na Fidka Metal Zone mi příjde jako prasárna největšího kalibru. Metal Zone dokáže dokonale zprznit jakkoliv dobrej zvuk, co to asi musí udelat s timhle? :shock:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nedělal bych si iluze, že to může nějak zhoršit. Osobně jsem přes Fidka taky slyšel skvělej zvuk, ale z té hlavy to nelezlo.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
reason

Příspěvek od reason »

Alternátor píše:Tak nevím, ale zapojit na Fidka Metal Zone mi příjde jako prasárna největšího kalibru. Metal Zone dokáže dokonale zprznit jakkoliv dobrej zvuk, co to asi musí udelat s timhle? :shock:
souhlas. jednou jsem přes něj hrál s kapelou přes "clean" kanál (na jcm 800). :mrgreen: snad jen na nějaký synteticky-plastový death metal by se to uživilo. každopádně marshall to už opravdu nebyl :mrgreen:
Mr.Freeman

Příspěvek od Mr.Freeman »

reason píše:
Alternátor píše:Tak nevím, ale zapojit na Fidka Metal Zone mi příjde jako prasárna největšího kalibru. Metal Zone dokáže dokonale zprznit jakkoliv dobrej zvuk, co to asi musí udelat s timhle? :shock:
souhlas. jednou jsem přes něj hrál s kapelou přes "clean" kanál (na jcm 800). :mrgreen: snad jen na nějaký synteticky-plastový death metal by se to uživilo. každopádně marshall to už opravdu nebyl :mrgreen:
a divíš se ? vem si kolik tě stojí JCM800 a kolik stojí ta krabka? to je prostě zase haluz jak tohle můžeš vůbec srovnávat?
to i ten Valvestat za 5000,- hraje lépe , ale taky ten pedál stojí cca 1300 , takže je nesmysl to srovnávat s profi zesilovačema typu JCM...
Ale jak jsem tvrdil: zase to zní lépe než Line6 spider nebo Marshall MG serie a možná i lépe jak MA 50 head jak tu někdo tvrdil.... (držme se tématu... )
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To je docela nesmyslná argumentace. Overdrivy nebo distortiony od Joyo / Razzor stojí pár stovek a mají dost kvalitní zvuk (rozhodně lepší než několikanásobně dražší MT).

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“