Problém se zvukem - Pedalboard

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
greedo95

Problém se zvukem - Pedalboard

Příspěvek od greedo95 »

Zdravím,
Mám na vás dotaz. Už dlouho řeším problém se syčením při hraní přes můj pedalboard.
Můj aparát je Rivera Fandango, o které jsem si nejdřív myslel že je příčinou problému, ale nakonec to bude pedalboard.

moje zapojení efektů je: kytara-- Boss Volume pedal-- Strymon BlueSky Reverb-- Boss DD7-- Boss RC3 -- aparát.
řekněte jestli je zapojení správné

Hlavním problémem tedy je že při zapojení efektů kombo strašně syčí a bzučí, tak že by nebylo možné třeba nahrávat s ním ve studiu. Dělá to i když jsou efekty vypnuté.
Možná to bude problém napájení, protože všechny tyto efekty napájím klasickým Marshall adaptérem s rozbočkou. a to je možná chyba.

Jinak si už nevím rady.

Děkuju předem za vaše příspěvky.
jastud

Re: Problém se zvukem - Pedalboard

Příspěvek od jastud »

Začni tím nejjednodušším: postupně odpojuj jednotlivé efekty až do doby než to syčení přestane :-) Tak zjistíš kde je problém. Napájení z jednoho může být taky zdroj problému, někde tam můžeš mít problém se zemí a tím pádem ti vzniká nějaký bordel.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Přesně, jak píše jastud - napřed zkontroluje, jestli to nedělá jedna z kabiček. Patrně bude ale na vině ten společný zdroj.

Další z možností jsou nekvalitní kabely - jak mezi kytarou/aparátem a pedalboardem, tak mezi jednotlivými krabičkami. Může tam být třeba slabé stínění a "syčení" způsobuje kabel, který je blízko napájecího adaptéru.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Zkus efekty napájet z baterií, tak zjistíš, zda je problém ve zdroji. Pro napájení více efektů bys měl ideálně použít zdroj s izolovanými výstupy.

Téma o napájení efektů zde: kytarove-efekty/napajeni-vice-efektu-je ... 27437.html
greedo95

Příspěvek od greedo95 »

tak jsem právě vyzkoušel ty efekty postupně vypojovat, a zjistil jsem že syčej ty dva Bossáci... delay a looper.. každej trochu, a když se to zapojí dohromady, tak se to syčení sečte. tak co mám dělat teď? pořád to může být tim napájením asi..
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

greedo95 píše:tak jsem právě vyzkoušel ty efekty postupně vypojovat, a zjistil jsem že syčej ty dva Bossáci... delay a looper.. každej trochu, a když se to zapojí dohromady, tak se to syčení sečte. tak co mám dělat teď? pořád to může být tim napájením asi..
No a jaký máš zdroj ? Kvalitní zdroj jako např. od smrčky vyřeší hromadu problémů s podobnými pazvuky...
jastud

Příspěvek od jastud »

greedo95 píše:tak jsem právě vyzkoušel ty efekty postupně vypojovat, a zjistil jsem že syčej ty dva Bossáci... delay a looper.. každej trochu, a když se to zapojí dohromady, tak se to syčení sečte. tak co mám dělat teď? pořád to může být tim napájením asi..
Pro začátek je zkus napájet baterkou, jen aby sis ověřil, že je to zdrojem a ne efekty samotnými. Pokud to baterka vyřeší tak ti nezbude než investovat do separátních zdrojů pro ty dva efekty nebo do nějakého solidního zdroje s izolovanými výstupy.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
greedo95

Příspěvek od greedo95 »

tak jsem to zkusil a Boss looper syčí i když jde přes baterku. Každopádně při úplnym zapojení když vypojim z looperu kterej je na konci, napájení, a nechám ho běžet přes baterku, tak se to zlepší, pořád to ale syčí. nicméne při zapojení ke zdroji to i trochu bzučelo. problém ale přetrvává i když to zapojim adaptérem Boss. Co by to mohlo vyřešit?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Kombinace více digitálních efektů někdy dělá podobné problémy. Musíš zkusit, které 2 se nesnášejí, a zkusit vyměnit. Předpokládám, že looper si asi jiný pořizovat nebudeš. Ale nedělá to, i když je sám? Že by byl vadný?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

greedo95 píše: moje zapojení efektů je: kytara-- Boss Volume pedal-- Strymon BlueSky Reverb-- Boss DD7-- Boss RC3 -- aparát.
řekněte jestli je zapojení správné
Trochu mimo hlavní téma, ale ptáš-li se na správné zapojení, doporučiů bych ti DD7, BlueSky a RC3 zapojit až do smyčky, a osobně bych to udělal v tomto pořadí. :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
faki

Příspěvek od faki »

Jednoznačne do smyčky ako ti radí Nero, ja mám síce Boss RC2, ale absolútne nešumí a to ho mám na obyčajný adaptér...akurát ho treba pichnúť do sľučky.
FENDER AM Perf Strat HSS RW 3STB, CORT M520 tab, CORT X11 blb, Oscar Schmidt OG8ceB, MARRIS LesPaul, Marshall VM 2266C, Tuner, Dunlop CryBaby Original, Mooer Hustle Drive, FRIEDMAN Dirty Shirley, FX~EHX-SmallStone, JT-AMPS Clean/Boost, MOOER Ensemble King, TCE AnalogDelay, JT-AMPS TBloop, Digitech RP-350
greedo95

Příspěvek od greedo95 »

Zdravim, po nějaký době oživim moje téma. RC3 v tom pedalboardu pořád vytváří pazvuky, i přes to že jsem koupil kvalitní kabely, nicméně přes tu baterku je to o dost lepší.. Takže to je opravdu zdrojem. Jinak v poslední době jsem si pořídil pár dalších efektů, takže stejně si potřebuju koupit nějakej multiadaptér. A to bych právě chtěl poradit. Jakej? V music city mi doporučovali TC 10 od Cioks, kterej jsem si vyzkoušel, a ty zvuky skoro pominuly, ale to je hrozná pálka za 3900, a navíc něco tak velkýho ani nepotřebuju. Poraďte mi nějakou levnější alternativu.. určitě to musí mít izolovaný výstupy. Co třeba něco takovýho?
http://www.music-city.cz/cioks-big-john ... -3372.html

pak jsem tu procházel sekce o Razzoru atd.

Díky
MilanT

Příspěvek od MilanT »

greedo95 píše:potřebuju koupit nějakej multiadaptér. A to bych právě chtěl poradit. Jakej?
Ptáš se dobře, ale na špatném místě. :wink:
kytarove-efekty/napajeni-vice-efektu-je ... 27437.html
kytarove-efekty/vase-adaptery-a-krabicky-t5539.html
kytarove-efekty/univerzalni-napajec-do- ... 14339.html
baskytarovy-hardware-prislusenstvi-udrz ... 16808.html
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“