Jenom bych chtel jeste na uvod upresnit, ze ve svete hudby uz nejsem az takovy uplny zacatecnik, deset let hra na klavesy, dva roky varhany. Toto zminuju ne proto, ze se chci chlubit, ale proto, abyste si udelali nejaky obrazek o mne a nebrali me hned za uplneho cloveka bez sluchu. Od toho se tim padem asi i zvysuji moje naroky na vybiranou kytaru, ale zaroven zase rozhodne nechci na zacatek nic draheho. Strop bych dal rekneme 3500 kc, pak by se videlo, co by, kdyby. Podle me do toho asi na zacatek stejne nema smysl vrazet vic penez, priznam se, ze puvodne jsem si chtel koupit nejakou nejlevnejsi obyc kytaru za 1500kc, nez se na to naucim (a pak bych poridil lepsi-poradnou), ale to jsem teda po precteni rad zdejsich znalcu hned zavrhl, protoze podle tech jejich popisu bych se z toho zvuku po chvilce asi s prominutim poblil
Na kytaru chci hlavne hrat styl folk, mozna sem tam neco jineho, ale vyjimecne, hlavni bude ten folk (Zalman, Redl, Janousek, Lenk, Nohavica, atd atd. proste folk no
Muj vyber zatim tyhle dve Spis premyslim, nad tou prvni, protoze je levnejsi, ale pokud byste mi uvedli a vysvetlili nejake duvody, ze bych mel koupit radeji tu druhou (krome toho, ze ta druha ma predek z masiv smrku), nebo bych se mel poohlednout jeste po jinych typech a znackach v teto cenove kategorii, budu moc rad.
Do hudebnin pujdu na pokec za panem hned zitra. Nejakou predstavu mam a snad i zhruba vim, co chci, jenom se v tehle branzi tak nevyznam, tak jsem chtel slyset rady od mistich odborniku, aby na me pan treba pozdej neco nezkousel.
Uff to jsem se rozepsal, no doufam ze to az sem nekdo docte