Dreadnought do 3500 pro zacatecnika?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
MikaeLL

Dreadnought do 3500 pro zacatecnika?

Příspěvek od MikaeLL »

Zdravim vsechny muzikanty a kytarove nadsence, rozhodl jsem se zacit se ucit hrat na kytaru a potreboval bych trochu nakopnout. Nez jsem se sem zaregistroval, poctive jsem si procetl faq sekci a na to pak i ruzne temata o tom, jaka kytara by byla prave pro me a me vyuziti nejvhodnejsi, jenze porad nemam tak uplne jasno, proto jsem si dovolil zalozit nove tema. Nejaky smer uz jsem urcite nabral, par veci, ktere jsem nevedel a netusil, uz jsem zjistil a nakonec par konkretnich tipu uz take mam.

Jenom bych chtel jeste na uvod upresnit, ze ve svete hudby uz nejsem az takovy uplny zacatecnik, deset let hra na klavesy, dva roky varhany. Toto zminuju ne proto, ze se chci chlubit, ale proto, abyste si udelali nejaky obrazek o mne a nebrali me hned za uplneho cloveka bez sluchu. Od toho se tim padem asi i zvysuji moje naroky na vybiranou kytaru, ale zaroven zase rozhodne nechci na zacatek nic draheho. Strop bych dal rekneme 3500 kc, pak by se videlo, co by, kdyby. Podle me do toho asi na zacatek stejne nema smysl vrazet vic penez, priznam se, ze puvodne jsem si chtel koupit nejakou nejlevnejsi obyc kytaru za 1500kc, nez se na to naucim (a pak bych poridil lepsi-poradnou), ale to jsem teda po precteni rad zdejsich znalcu hned zavrhl, protoze podle tech jejich popisu bych se z toho zvuku po chvilce asi s prominutim poblil :D

Na kytaru chci hlavne hrat styl folk, mozna sem tam neco jineho, ale vyjimecne, hlavni bude ten folk (Zalman, Redl, Janousek, Lenk, Nohavica, atd atd. proste folk no :D)

Muj vyber zatim tyhle dve Spis premyslim, nad tou prvni, protoze je levnejsi, ale pokud byste mi uvedli a vysvetlili nejake duvody, ze bych mel koupit radeji tu druhou (krome toho, ze ta druha ma predek z masiv smrku), nebo bych se mel poohlednout jeste po jinych typech a znackach v teto cenove kategorii, budu moc rad.

Do hudebnin pujdu na pokec za panem hned zitra. Nejakou predstavu mam a snad i zhruba vim, co chci, jenom se v tehle branzi tak nevyznam, tak jsem chtel slyset rady od mistich odborniku, aby na me pan treba pozdej neco nezkousel.

Uff to jsem se rozepsal, no doufam ze to az sem nekdo docte :lol: . Diky vsem predem za rady a hudbe zdar!
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Re: Dreadnought do 3500 pro zacatecnika?

Příspěvek od Ol'Dawg »

Dobrá volba, ale každá kytara je jiná. AD 810 NS je celopřekližka. Bude mít spíš takový "táborákovější" zvuk a bude ho míň. Je ale naprosto nenáročná na údržbu, stačí akorát čistit, nejčastěji struny a hmatník. Volil bych ji na vandry, do hospody a taky v případě, když je projev víc o zpěvu, než o hraní. EARTH 70 NS je už polomasiv, bude mít mnohem lepší zvuk a bude hrát silněji. Pokud spíš hraješ, než zpíváš, bral bych rozhodně tuhle. Už by se mi ji nechtělo tahat někam do přírody a uvažoval bych o pevném futrálu (kufru). Bude trochu choulostivější než celopřekližka, masivní rezonanční deska chce přeci jen vlhkost v určitých mezích.

Na folk se ale používají spíš kytárky s menším tělem, nějaké ty OM - GA - 4/4 těla. Kytara je menší, není tak hluboká a není tak hranatá, je štíhlejší "v pase". Tyhle kytary nejsou příliš hlasité v porovnání s dreadnoughtem, ale hraní je daleko pohodlnější.
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Určitě bych vzal ten polomasiv,čili Cort Earth.Jak pročítals vlákna,tak jistě i narazils na Washburny,které jsou tu velmi chválené,takže ještě bych se podíval po Washburnech,které jsou na kytarách.cz velmi často v akci za velmi dobrou cenu.Momentálně je tam za solidní cenu tahle http://kytary.cz/washburn-wd7s-atbm/HN113863/,která je zhruba na stejné úrovni jako ten Cort Earth.Pak už jen záleží,který zvuk ti víc sedne,ale chybu neuděláš s žádnou.Stejně to chce vždycky vyzkoušet,ikdyž já kupoval z kytar na slepo a dopadlo to dobře.
MikaeLL

Příspěvek od MikaeLL »

Ahoj, díky za reakce.
Ol'Dawg píše:...
Můžeš mi to nějak přeložit, co znamená to OM - GA ? To jsou nějaké speciální typy kytar pro folk? Jinak pokud je to tak, jak říkáš, doporučil bys mi přímo nějaký konkrétní typ? Určitě chci hrát hlavně folk, ostatní styly fakt jenom okrajově a ve FAQ se psalo, že ty Dreadnought jsou univerzální kytary, tak jsem myslel, že to bude stačit.
Nicolas píše:...
Ano, na Washburn jsem se díval, akorát už mi přišla trochu víc dražší.

Každopádně díky oběma, ještě se rozhodnu, nevím jestli je v těch hudebninách u nás budou vůbec mít a nechci se dostat do té situace, aby mi pak prodavač nutil jiný "zaručený" typ atd.
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

MikaeLL píše:Můžeš mi to nějak přeložit, co znamená to OM - GA ?
Ano, zde je to vše:
http://kytara.totalh.net/anatomie/tvary ... osti-kytar

OM (Orchestra Model) je označení, používané firmou Martin, GA (Grand Auditorium) používá zas Taylor. Stejně tak dobrý bude třeba GS (Grand Symphony). Každý výrobce kytar mívá své označení (někdy jich má víc), ale vždy jde o tvar a rozměry, které najdeš na uvedeném odkaze. Samozřejmě nejde o milimetrovou přesnost, jednotlivé tvary se od sebe mohou lišit, centimetr nehraje zas takovou roli.

Pro folk určitě také bude vynikající nový tvar GP (Grand Performer) firmy Martin. Jinak při troše snahy bys vše našel pomocí Google :-)
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Noctte

Dreadnought pro začátečníka

Příspěvek od Noctte »

Ahoj kytaristi,
dlouho mi ležela v rohu kytara po dědovi. Nedávno jsem se za podpory kamaráda rozhodl začít hrát jako samouk. Kytara je nic moc, stará česká Cremona Luby, ale má zásadní problém, na mé prsty má příliš široký krk. Proto jsem se rozhodl pořídit něco s úzkými. Četl jsem, že úzký krk mají hlavně Jumba, ale chtěl bych asi Dreadnought. Nepotkal jsem sice zatím akord, na který bych nedosáhl, hlavně ale nemůžu stopovat struny palcem. Pokud si někdo najdete čas, prosil bych vás, aby jste mi poslali nějakou Dreadnought s úzkým krkem. Nebo poradit jak problém s širokým krkem vyřešit.
Díky, Noctte
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 14.10.2015 20:30, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Změněn název.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Dreadnought pro začátečníka

Příspěvek od Hendrek »

V jaké cenové relaci?
Pravděpodobnost sloučení s akusticke-kytary/dreadnought-do-3500-pr ... 33334.html nebo akusticke-kytary/dreadnought-do-4-000-d ... 14607.html je vysoká. A podobných existujících témat je tu mraky.
Noctte

Příspěvek od Noctte »

Asi tak do těch 3000, nechci žádný dělo, stačí, když se to na tom naučím a hlavně úzký krk.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Takže slučuji. Vyzkoušej si na prodejně kytary v té cenové relaci. Osobní ohmatání při výběru těchto levných kytar je k nezaplacení.
Ze stálic navrhnu např. Cort AD 810.
Noctte

Příspěvek od Noctte »

Ok, to jsem sice čekal, ale moc děkuji za rady :-D
sagitarius

Příspěvek od sagitarius »

Já taky vybíral z těch levnějších- nejsem žádný koncertmistr, a jsem nadmíru spokojenej s českým superjumbem od B&CH Music z Hodonína. Je to taky vrstvená deska, ale zvuk nádherný, díky větší hloubce výrazný, zpracování excelentní... K tomu jsem si koupil i struny od nich s nano potahem Black Smith.
http://www.bachmusik.com/kytary/akustic ... uper-jumbo
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Noctte píše:Ahoj kytaristi,
dlouho mi ležela v rohu kytara po dědovi. Nedávno jsem se za podpory kamaráda rozhodl začít hrát jako samouk. Kytara je nic moc, stará česká Cremona Luby, ale má zásadní problém, na mé prsty má příliš široký krk. Proto jsem se rozhodl pořídit něco s úzkými. Četl jsem, že úzký krk mají hlavně Jumba, ale chtěl bych asi Dreadnought. Nepotkal jsem sice zatím akord, na který bych nedosáhl, hlavně ale nemůžu stopovat struny palcem. Pokud si někdo najdete čas, prosil bych vás, aby jste mi poslali nějakou Dreadnought s úzkým krkem. Nebo poradit jak problém s širokým krkem vyřešit.
Díky, Noctte
Nějak jsi nesdělil, co to bylo za kytaru, ta s širokým krkem. Pokud to byla španěla, věz, že nejni pohodlnější kytary, ovšem musíš na ni hrát určitým stylem. Dreadnought je taky hodně fajn, ovšem španělkářům může ten ouzkej krk hooodně vadit, naponejprv. Nejlepší je kombinace dost masivního krku (poleno), relativně úzkého hmatníku (to je dáno profilem celého krku a s "tlustostí" se nevylučuje) a vhodného radiusu hmatníku (leckdy je radius velmi důležitý). A samozřejmě velikost, tloušťka a výška, pražců. Budeš si to muset osahat a zjistit, co je nejlepší speciálně pro tebe, tvou techniku, ucho a tvé ruce a temperament a styl hry. Ouzkej krk je pro většinu chlapů spolehlivá cesta jak dostat (při intenzivním cvičení) zánět karpálních tunelů a případně si zkurvit ruku na rok nebo na celej život.
(mimochodem-jumbo a dreadnought se liší hlavně velikostí a tvarem té bedny, na kterou je krk nějak napojený, krk mohou mít celkem libovolný, oba typy)

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Ekstrom
Nový uživatel

Příspěvek od Ekstrom »

Ahoj rozhodl jsem se pořídit novou kytaru. Vybíral jsem mezi těmito dvěma: (nechci nějak moc investovat do další kytary mám už španělu)

http://kytary.cz/epiphone-pro-1-acoustic-na/HN152305/
http://kytary.cz/blond-djo-610s-n/HN121938/

Osobně preferuji a styl hry fingerstyle, ale poslední dobou jsem začal psát písničky tak dopadlo i na akordy. Proto bych chtěl nějaký kompromis, ale spíše aby se to více přiklánělo k akordům, tak abych ji mohl vzít i ven, prostě zároveň i na cestování.

Děkuji za vaše odpovědi
kulidone

Příspěvek od kulidone »

Nazdar,

skus ist do Cort Earth 70 alebo Washburn WD7 ak sa bude dat ak by si nemal dostatok penazi na novu mozes kupit z bazaru. Rozdiel medzi tych dvoch gitar je, ze blond ma masivnu prednu dosku co malo teoreticky znamena, ze ma lepsi zvuk. Kazdopadne ti neviem poradit, ktoru z tychto dvoch, pretoze pri lacnych gitarach ide aj o spracovanie a hlavne ladiace mechaniky ci to drzi a ci gitara ladi. Ide teda o zalezitost konkretneho kusu.
Ak preferujes hru fingerstyle a hraval si na spanielke a ak si clovek strednej postavy tak budes asi potrebovat sirsi hmatnik ako standartnych 43mm. Napr. Cort Earth70W ma 45mm.... z druhej ruky by si ju dokazal zohnat do tych 3500czk sam som jednu predal.
Naposledy upravil(a) kulidone dne 15.11.2015 2:04, celkem upraveno 1 x.
Taylor 412ce LTD (rosewood), Taylor 114ce, Fernandes Revolver Pro 81/85, Landscape SPT-CST/F Custom
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Nový dreadnought za 3.500 prostě nebude hrát. Za tu cenu můžeš získat maximálně slušné mechaniky a dobrý krk a hmatník a pražce (což je u kytary na každodenní hraní v podstatě to nejdůležitější). Za chvíli to ale stejně za dvojku prodáš, protože budeš chtít zvuk. Takže chtěnechtě (byť v úrovni té cenové kategorie) pak přejdeš na bazar - tedy masiv nebo polomasiv a vyhranou, osvědčenou, kytaru ve střední (v té nejlepší) době života (kytary s léty, z dlouhodobého hlediska, nevyzrávají).

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Loyd89

Příspěvek od Loyd89 »

Čau lidi, rád bych si pořídil akustickou kytaru a chtěl bych aby to alepon nějak znělo...z těch levnějších mi příjde nejlepší asi tahle...co si o tom myslíte? Sázim hlavně na to, že má přední desku z masivu, tudíž by měla mít plnej zvuk...je to dobrá volba?
jastud

Příspěvek od jastud »

Loyd89 píše:...z těch levnějších mi příjde nejlepší asi tahle...co si o tom myslíte?
Těžko říct, když nevíme která je tahle...
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

martina72 píše:Nový dreadnought za 3.500 prostě nebude hrát.
jo bejby, časy se měěěěění ;)
http://kytary.cz/blond-djo-610s-n/HN121938/
napr. tenhle (vybrany z tri kusu) hraje a dokonce velice dobre!
Uvidime jak mu to dlouho vydrzi, ale zatim neuveritelna spokojenost....
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Loyd89

Příspěvek od Loyd89 »

Sorry, nevlozil se mi tam odkaz...je to tahle http://kytary.cz/blond-djo-610s-n/HN121938/ co si o ni myslíte? Ta cena za polomasiv mi přijde dobra.
Naposledy upravil(a) Loyd89 dne 1.01.2016 16:34, celkem upraveno 1 x.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

bejby, nebude to tak. Přecjen mám (a měl jsem jich ještě dvakrát tolik) kytary třeba 15-20 let staré a prostě ten masiv (a starej a vod dobrý firmy) hraje jinak. A na insert by se sehnaly za polovinu, možná i třetinu tehdejší nákupky. Není možno to za stejnou cenu (dnes) vyrobit nové. Anebo - vyrobit ano, ale nikoliv distribuovat, skladovat a prodávat. Distribuční cesta je dnes tak drahá, tak!, že výrobní musí být v podstatě mizivá. Kytara, která na krámě stojí 3.500,-, se musí vyrobit za 500,-. Já dodávám své nějaké výrobky v podstatě přímo a vyrábím ve velmi skrovných podmínkách a a smaximálním nasazením, přesto pokud chcu prodat na finálovku za 3.500,-, musím to za 1.000,- vyrobit, aby se vůbec všechno konalo. Cesta z Asie jest o trošku delší a řetězec složitější a požadované marže zúčastněných větší. Tak to jest, barde.
Kdo tohle prolomí a trošku změní ten svět, v mnohém lidem přilepší. Za mé výrobky platí koncový zákazník jen asi pětinásobek toho, co mi zbyde na pivo, na čistou útratu. Může tedy dostat za zbytek jakous takous kvalitu a služby. U kytar z Asie se jedná ale o úplně jiné násobky. Na matroš opravdu moc nezbyde.

Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“