Jsou prostredky k cisteni strun z lihu?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
nity

Příspěvek od nity »

mam klasika cernej, ebenovej
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

eben nevim, radsi si jeste pockej :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Že bych dva měsíce nečistil struny si nedovedu představit, když vidím kytaru s milimetrem hnusu zespoda na struně, tak se štítím na ni sáhnout i kdyby to byl LP Goldtop (opravdu se mi to přihodilo). Hmatník je dobré občas napustit olejem zejména proto aby nesesychal, což může pak činit velké problémy třeba při výměně pražců - bude se vyštipovat.
Surimi

Re: Jsou prostredky k cisteni strun z lihu?

Příspěvek od Surimi »

Přemýšlím, že bych koupila nějaký čistič na struny. Ale když někteří píšou, že je to jak líh, nedalo by se to čistit tím líhem. Čím struny čistíte vy? Přijde mi škoda vyhodit zbytečně peníze... Pokud by se dali čistit lihem, nepoškodím je tím?
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Čištění strun mi přišlo vždycky jako blbost :D... Struny beru jako spotřební zboží, ale aby mi co nejdýl vydržely, tak je po hraní otřu od potu hadrem. Hraju cca hoďku až dvě jednou za dva dny a struny mi v pohodě vydrží dva až tři měsíce... ale je fakt, že při každý výměně strun čistím hmatník. Možná to tomu taky pomůže :).

Jinak, lihem bych to určitě nečistil. Myslím, že by líh neudělal moc dobře kytaře, kdyby se dostal až na hmatník nebo někam na lak.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Pikus píše:Čištění strun mi přišlo vždycky jako blbost :D
Mě se dost potí ruce, takže čistit musím. Po každém hraní je utřu suchým ručníkem a očistím čističem/konzervátorem. Tak mi struny vydrží celkem dlouho, ale já stejně měním minimálně jednou za měsíc, kvůli zvuku a koncertům... Viz Jak pečovat o kytarové struny? [svetkytar.cz]
torst

Příspěvek od torst »

struny občas očistím hadrem namočeným v lihu, jednou za čas. šíleně to píská ! Ale před tím si podložim pod struny kus igelitu, aby se líh nedostal na hmatník.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, denaturovaný líh je na čistění úplně v pohodě. Nic nerozleptává a lze jej použít bez obav i na čistění hmatníku. Jediné "nebezpečí" jsou ty denaturační přísady neznámého složení. Dnešní výrobky nemám ověřeny, do konce 80. let byl však denaturák výborné čistidlo bez rizika a ještě celkem pěkně voněl. Kdo však ví jak je to dnes - jediná jistota opatrně vyzkoušet někde, kde by případná nadměrná agresivita nevadila. Kdo chce být stylový, může použít i nějaký konzumní alkohol aspoň 50%. Vhodná je např. silná slivovice, která se nějak nepovedla a pít ji nikdo nechce :) .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
torst

Příspěvek od torst »

před hmatníkem bych varoval. není to z mé hlavy, ale prý tam nepatří. Na hmatník používám Diavu.
Potvrzuju tu kolísavou kvalitu lihu. Dřív hezky voněl, že by si člověk cůc...., dnes je to kentus petrolejnatej !
Neznám nepovedenou slivovici, která by se nemohla pít !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
MIran

Příspěvek od MIran »

torst píše:před hmatníkem bych varoval. není to z mé hlavy, ale prý tam nepatří. Na hmatník používám Diavu.
Potvrzuju tu kolísavou kvalitu lihu. Dřív hezky voněl, že by si člověk cůc...., dnes je to kentus petrolejnatej !
Neznám nepovedenou slivovici, která by se nemohla pít !
Souhlasím s Torstem.....na hmatník líh nepouštět... vysušuje ! pokud se mi tam dostane čistič strun , hned to utřu . Při výměně strun napustím olejem (palisandr) nebo Diavou ( javor ).
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Zobrazit
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“