napsal jsem původně poněkud obsáhlý příspěvek, ale raději shrnu, co hledám:
Rád bych zkreslovací krabičku, která zachová zhruba charakter Deluxe Reverbu, a bude reagovat na clonu a hlasitost na kytaře podobně, jako vytavená lampa, když ta lampa bude třeba na trojce, ne naplno. Výsledek by měl být například: hlasitost stažená, tónová clona nahoře: čistý zvuk, hlasitost nahoře, tónová clona stažená: zkreslený zvuk. Účel je použití ve zkušebně, kde se DR nedá dát naplno. Samozřejmě je mi jasné, že ten zvuk nemůže být stejný: repro reaguje jinak, trafo nekreslí atp., jde mi spíš o to ve zkušebně nenacvičovat šlapání na pedály, když bych na koncertě měl točit na kytaře.
Obstojně to zvládá KDHK No.1, ale stojí skoro šestku. Představoval bych si něco tak do dvou tisíc.
Alternativa je prodat DR a jít s výkonem třeba na 5W, ale to se mi uplně nechce.
Měl by někdo nějaký tip?
Díky moc.
A teď verze pro lidi, co mají hodně času. Je tam i příhoda s prodavačem
edit: Omlouvám se za špatnou kategorii, asi jsem se překlikl.Ahoj,
přesunuli jsme se do nové zkušebny, kde je mi k dispozici slavné kombo Marshall MG120DFX. To je samozřejmě výhra, protože zahraje uplně všechno a je mu jedno, kolik tam nasekáte chyb.
Přesedlal jsem nedávno ze čtyřkanálu na ovládání zvuku jen pomocí kytary, tedy něčeho, čeho si inkriminovaný Marshall naprosto nevšímá. Běžně mi dopomáhá vytavený Deluxe Reverb(reissue) vylepšený Jensenem P12Q. No jenže, s tím ve zkušebně, zvlášť v té naší, která má asi 2x1m, moc nepochodím. Napadlo mě proto, že bych pořídil nějakou krabičku, v mých myšlenkách booster nebo TSko, které bych dal před DRRI umístěný do zkušebny s hlasitostí nikoliv na 10, ale třeba na trojce, ale ta krabička by musela také reagovat na kytaru obdobně, jako aparát, tj. hlasitost stažená, tónová clona nahoře: čistý zvuk, hlasitost nahoře, tónová clona stažená: Zkreslený zvuk, případně i hlasitost nahoře, tónová clona nahoře: nedá se to poslouchat.
Neohroženě jsem tedy vyrazil do Music City, kde mají na skladě právě DRRI, a dokonce i s reprem P12Q. Tam jsem narazil asi na nejnepříjemnějšího prodavače, se kterým jsem měl kdy v hudebninách tu čest. Popsal jsem mu, stručněji, než zde, svou situaci, s tím, že bych chtěl vyzkoušet nějaký booster a TS-9. Po bleskovém průzkumu co mám za kytaru a co hraju(nevím, k čemu mu tahle informace byla), a mravokárném přísném poučení, že je sice hezké, že mám USA Standard, ale ten se už nedělá(nevím, k čemu tahle informace byla mně), vyndal z vitrínky KHDK No.1. "Je to vážně booster?" ptám se při pohledu na knoflík GAIN pochybovačně. "No jistě, bavíme se o čistých boosterech," pravil opovržlivě. Ještě jsme našli XOTIC AC a onu TS-9 a byl jsem vpuštěn do zkušebny.
No, to je konec příběhu s prodavačem, takže teď už k věci: TS-9 byl pro můj účel naprosto bez šance. Původní zvuk aparátu s toho moc dostat nešlo. AC byl o něco lepší, zkreslený, nebo čistý zvuk se dal nakroutit dobře(čistý znamená: zaplý pedál na zkreslení, stažená hlasitost na kytaře, vytažená clona na kytaře), ale oba naráz tak, aby to znělo věrně(hlavně ten čistý), to byl trochu kumšt. KHDK reagoval docela dobře, odmyslím si, že při daném zkreslení se zvuk vyčistil třeba už na šestce hlasitosti na kytaře, a ne na čtyřce, ale to už bych chtěl moc. Dovedu si představit, že bych operoval s tímhle pedálem, ale stojí skoro šesti tisíc. A to si radši koupím Roland Cube 30 a budu hrát ve zkušebně přes něj.
Proto bych rád nějaký levnější(ideálně aby na krámě stál třeba do dvou tisíc), který ale také bude reagovat na poťáky na kytaře obdobně, jako vytavená lampa. Měl by pro mě někdo nějaký tip?
Jo, mimochodem, když se kouknete na net, tak ten pedál se jmenuje "KHDK No.1 Overdrive". Tak to s tím čistým bůstřením asi nebude tak horký, pane prodavači.
Přikládám pro zajímavost nastavení obou pedálů tak, jak mi zhruba fungovaly: