Nevyšlo.
Pražce se mi podařilo hezky sundat (toho jsem se bál víc) a palisandrový hmtník přebrousit a srovnat bouli kolem 12. pražce. Měl jsem z toho velkou radost a vypadalo to nadějně.
Začal jsem nabouchávat pražce, něco takového: https://www.aliexpress.com/item/4001127 ... 4c4dXtCAl0
Ukázalo se, že drážky nejsou dostatečně hluboké, že staré pražce měly výrazně nižší "nožičku". Lupínkovou pilkou jsem to projel a u pražců 12 a výš, kam jsem se pilkou nedostal, jsem to zkoušel protáhnout aspoň nějak ručně a pražce jsem trochu ubrousil.
Výsledek není pěkný. Pražce nedoléhají, i když hloubky mají dle mého dost a bušil jsem do toho, až jsem se o kytaru bál. Když k tomu teď přiložím pravítko, je to horší, než před přepražcováním. Když jsem se to pokusil pilníkem srovnat, vznikly na některých pražcích takové plochy, že to můžu rovnou vyměnit.¨
Poslední věc jsou konce pražců - po zaštípání koukalo ven z kytary 0,5-1 mm drátu - je na to nějaký fígl, aby výsledek vypadal dobře a abych úplně nezedmoloval hranu hmatníku/krku?
Moc díky za event. rady - kytara sice nemá (valnou) hodnotu a včera mě to značně otrávilo, ale stále se to dá udělat znovu