Kytary Harley Benton
Pravidla fóra
Re: Kytary Harley Benton
to mě samozřejmě taky napadlo, ale ta fotka mi přijde jako čistej anfas. A to vyosení je extrémní. U mě je to naopak. E6 u kraje mi nevadí, tam držim převážně powerchord, struna nesjede, ale u e1 je problém při sólech, ani ne při bendingu, ale při legatech - hammeringu levačkou. Co takhle pozoruju tu vyosenost, je to zatím vždy v neprospěch e1.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Koukal jsem na další fotky stratů v tom e-shopu a našel tenhle problém i u kytar za 20k+. Naopak Vintage Hendrix strat ukázkově v ose(struny vs hmatník, struny vs póly snímačů, poziční značky). Tak nevím, jestli to nebude (i) těma fotkama.
nevim, kdoví jak jsou ty fotky dělaný. kouknu sem:
https://www.muziker.cz/fender-american- ... t-metallic
Ten detail těla je z podhledu a přitom struny jsou opticky v ose hmatníku. :-S
P.S.: Ale tady správně:
https://www.muziker.cz/fender-noventa-s ... ransparent
https://www.muziker.cz/fender-american- ... t-metallic
Ten detail těla je z podhledu a přitom struny jsou opticky v ose hmatníku. :-S
P.S.: Ale tady správně:
https://www.muziker.cz/fender-noventa-s ... ransparent
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Moc to řešíš. Tak si v obchodě tu kytaru osaháš. Určitě to nebude ta z té fotky. Proto lepší kytary nekupovat na blind. Kdyžtak u Thomanna, kde ji můžeš vrátit bez placení poštovného.
je to fakt, zabřed jsem do teorií. Prostě kámoš má strata HB a ten je z osy dost. Jemu to nevadí, mě dost. Pak mám Cort a Sterling, oba jsou z osy trochu, dá se na to hrát, ale ideál to není. a vždy v neprospěch e1.
Taky mě to někdy zlobí a myslím si, že vzdálenost dejme tomu struny od kraje krku není jediný parametr.
A taky v tomu určitě hraje roli technika. Kdyby člověk hrál jako na klasickou kytaru, dít se to nebude.
A taky v tomu určitě hraje roli technika. Kdyby člověk hrál jako na klasickou kytaru, dít se to nebude.
Tohle taky na svojí CS450+ řeším a po Vašich postech jsem se na to díval. Mám struny krásně symetrické a je to rukama...
@himself - pravda, na akustické Cortce E70 se mi to neděje...
Teď už je někde na cestě SC500 BK a doufám , že tenhle parametr bude mít OK.
@himself - pravda, na akustické Cortce E70 se mi to neděje...
Teď už je někde na cestě SC500 BK a doufám , že tenhle parametr bude mít OK.
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
- fantomasxxx
- Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
- Kontaktovat uživatele:
Sjíždění tenkého E bývá u levných kytar dost častý problém. U šroubovaných krků levných kytar bývá často boční vůle v loži krku a krk se hrubším zacházením vychyluje z osy. Někdy jsou i zkosené konce pražců víc než je potřeba a to tomu také moc nepomáhá. Nejhorší je, když jsou navíc pražce nepřesně usazené, struna sjede a zasekne se pod pražec.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
tady krásná Bentonka a pokud vidím, taky e1 padá z hmatníku:
https://hudebnibazar.cz/harley-benton-f ... /ID418767/
To zasekávání e1 pod pražec znám. U jedné kytary jsem to vyřešil zatmelením tmelem z kovových pilin, u druhé dřevěnou paličkou, kterou jsem pražec doklep do hmatníku a bylo.
https://hudebnibazar.cz/harley-benton-f ... /ID418767/
To zasekávání e1 pod pražec znám. U jedné kytary jsem to vyřešil zatmelením tmelem z kovových pilin, u druhé dřevěnou paličkou, kterou jsem pražec doklep do hmatníku a bylo.
Tyjo já bych poznal prd. Z těch více jak 40 kytar co jsem kdy měl, tak problém s padajícím E byl pouze u Squier Bullet Stratocaster (tu jsem taky nekupoval, ale dostal jako výhru na firemním večírku). Problém byl ve špatně navrtaném tremolu.
Abych nebyl OT, tak Benton už nikdy. Možná jsem to už psal, ale měl jsem chvíli tu jejich levnou sedmistrunku. Jak jsem rychle koupil, tak dal taky rychle pryč. Snímače blato, mechaniky úplně k ničemu.
Abych nebyl OT, tak Benton už nikdy. Možná jsem to už psal, ale měl jsem chvíli tu jejich levnou sedmistrunku. Jak jsem rychle koupil, tak dal taky rychle pryč. Snímače blato, mechaniky úplně k ničemu.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Aneb jak na základě zkušenosti s jednou kytarou zavrhnout celý brand
. Já si teď před chvíli chrochtal blahem u hraní s TE-52 a TUBE15.
Harley je už za dva roky zkušeností moje srdcovka , dnes by měla dorazit už jejich druhá kytara.Každé hraní se svojí SC450+ si užívám. Třeba nahoře na hmatníku přes Mustanga a jeho Twin rewerb nebo fenderáckou simulaci na Nuxu...Neskutečně lahodný tón.
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
Včera dorazila do mých končin "black beauty" , Harley Benton SC500 BK.
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... series.htm
Už jsem ji chtěl koupit před dvěma lety , pak mně nahlodaly myšlenky "mahagon vs lípa" , a i na radu místních matadorů (díky, Torste) jsem vzal kytaru se specifikacemi podobnými Standardu, HB SC450+, ve Vintage burstu.
Což o to , SC450+ je fajn kytara , ale design "black beauty" s barevným provedením ala F1 "John Player special" Ronnieho Petersona jsem měl v duši dál , až to nakonec přeteklo v novou objednávku.
Nástroj dorazil a zde jsou mé první postřehy:
Balení bylo zcela v pořádku ( je po vánocích ) , kytara podle etiket prošla kontrolou, krom naladění nebylo nutné okamžitě dělat nic.
Řemeslné je zpracování též naprosto v pohodě . Při natočení "na lesk" nalezena jedna malá propadlinka na bindingu hlavice.
Pražce jsou zabroušené,stuny jsou na hmatníku symetricky, oktávy jsou v pohodě, výška strun - neměřeno, ale OK, silné E je na hranici drnčení na nějakém horním pražci, takže výška strun je na hranici minima u takto zabroušených pražců.
Nulák je zešikmený podle tloušťky strun a kobylka je odpovídajícím způsobem vyúhlovaná.
Tělo - lípa
Top-lípa
Spoj těla a topu - z jednoho kusu ,tedy celolípa
Krk - javor
Tělo a hlavně krk rezonuje.
Krk je C profilu, cca stejný jak u mojí stávající 450+ , vyhovující...
Snímače na sobě nemají žádnou značku , nicméně nepískají ani nic podobného.
Neplánuji je měnit.
Zvukově je nová SC500 od stávající 450+ mírně odlišná - pravda , nelze exaktně porovnávat kytaru z krabice s vyhranou kytarou, navíc s jinými strunami.
Už teď ale mohu říci , že SC500 má poznatelně odlišnou barvu zvuku , přestože základní charakter zvuku je podobný.
Zda je to použitými materiály nebo i snímači , nevím.
Je to jen prvotní pocit a jak jsem psal, s různými strunami na kytarách, s různou vyhraností, ale oproti mému kusu HB SC450+ se zatím zvuk jeví, při stejném nastavení zesilovače, nepatrně méně teplý , s o fous větším podílem středů a o stejnou hodnotu menším podílem basů.
Váha :
CS450+ VB: tloušťka 50mm (měřeno u přední rolny) váha 3,8kg .
SC500 BK: tloušťka 48mm (měřeno u přední rolny) váha 4,1kg .
Asijská lípa bude zřejmě křížená s dubem...
Závěr:
Za ty peníze bezvadný a navíc krásný nástroj.
Edit14.1.21:
Včera jsme s bratrem střídavě brali obě LP do ruky a hráli na ně.
V den , kdy dorazila, se mi na sucho jevila, hlavně v oblasti těla, rezonantnější rozehraná SC450+.V oblasti krkového spoje a krku rezonovala víc SC500.
Včera, na sucho i pod proudem , opět v oblasti krku a spoje , ale i ve zhodnocení rezonance s těla jsme zkonstatovali , že SC500 přes její nevyhranost rezonuje celkově o něco víc.
Snímače na SC500 mají o cosi menší výkon na výstupu než Roswelly na SC450+ , nicméně barva tónu je příjemná.
Co se týká zvuku , je to vždy velice subjektivní , ale zvuk z SC500 posazený o cosi více do středového pásma , se jeví jakoby "přirozenější"...
Na SC450+ mám struny Fender devítky , na SC500 jsou původní harlejácké 10.46. a zřejmě se dál desítek přidržím.
Nečekal jsem to , ale při detailnějším ohledání než byly první dojmy, za účasti jiného kytaristy, pětistovka svou dražší kolegyni mírně předčila.
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... series.htm
Už jsem ji chtěl koupit před dvěma lety , pak mně nahlodaly myšlenky "mahagon vs lípa" , a i na radu místních matadorů (díky, Torste) jsem vzal kytaru se specifikacemi podobnými Standardu, HB SC450+, ve Vintage burstu.
Což o to , SC450+ je fajn kytara , ale design "black beauty" s barevným provedením ala F1 "John Player special" Ronnieho Petersona jsem měl v duši dál , až to nakonec přeteklo v novou objednávku.
Nástroj dorazil a zde jsou mé první postřehy:
Balení bylo zcela v pořádku ( je po vánocích ) , kytara podle etiket prošla kontrolou, krom naladění nebylo nutné okamžitě dělat nic.
Řemeslné je zpracování též naprosto v pohodě . Při natočení "na lesk" nalezena jedna malá propadlinka na bindingu hlavice.
Pražce jsou zabroušené,stuny jsou na hmatníku symetricky, oktávy jsou v pohodě, výška strun - neměřeno, ale OK, silné E je na hranici drnčení na nějakém horním pražci, takže výška strun je na hranici minima u takto zabroušených pražců.
Nulák je zešikmený podle tloušťky strun a kobylka je odpovídajícím způsobem vyúhlovaná.
Tělo - lípa
Top-lípa
Spoj těla a topu - z jednoho kusu ,tedy celolípa
Krk - javor
Tělo a hlavně krk rezonuje.
Krk je C profilu, cca stejný jak u mojí stávající 450+ , vyhovující...
Snímače na sobě nemají žádnou značku , nicméně nepískají ani nic podobného.
Neplánuji je měnit.
Zvukově je nová SC500 od stávající 450+ mírně odlišná - pravda , nelze exaktně porovnávat kytaru z krabice s vyhranou kytarou, navíc s jinými strunami.
Už teď ale mohu říci , že SC500 má poznatelně odlišnou barvu zvuku , přestože základní charakter zvuku je podobný.
Zda je to použitými materiály nebo i snímači , nevím.
Je to jen prvotní pocit a jak jsem psal, s různými strunami na kytarách, s různou vyhraností, ale oproti mému kusu HB SC450+ se zatím zvuk jeví, při stejném nastavení zesilovače, nepatrně méně teplý , s o fous větším podílem středů a o stejnou hodnotu menším podílem basů.
Váha :
CS450+ VB: tloušťka 50mm (měřeno u přední rolny) váha 3,8kg .
SC500 BK: tloušťka 48mm (měřeno u přední rolny) váha 4,1kg .
Asijská lípa bude zřejmě křížená s dubem...
Závěr:
Za ty peníze bezvadný a navíc krásný nástroj.
Edit14.1.21:
Včera jsme s bratrem střídavě brali obě LP do ruky a hráli na ně.
V den , kdy dorazila, se mi na sucho jevila, hlavně v oblasti těla, rezonantnější rozehraná SC450+.V oblasti krkového spoje a krku rezonovala víc SC500.
Včera, na sucho i pod proudem , opět v oblasti krku a spoje , ale i ve zhodnocení rezonance s těla jsme zkonstatovali , že SC500 přes její nevyhranost rezonuje celkově o něco víc.
Snímače na SC500 mají o cosi menší výkon na výstupu než Roswelly na SC450+ , nicméně barva tónu je příjemná.
Co se týká zvuku , je to vždy velice subjektivní , ale zvuk z SC500 posazený o cosi více do středového pásma , se jeví jakoby "přirozenější"...
Na SC450+ mám struny Fender devítky , na SC500 jsou původní harlejácké 10.46. a zřejmě se dál desítek přidržím.
Nečekal jsem to , ale při detailnějším ohledání než byly první dojmy, za účasti jiného kytaristy, pětistovka svou dražší kolegyni mírně předčila.
Naposledy upravil(a) MartyC dne 21.01.2022 15:38, celkem upraveno 17 x.
Gratuluju, též si myslím, že kytara nemusí stát 30k, aby dělala radost. Černá se mi teda moc nelíbí, ale co už 
Mimochodem, na hmatníku je co?
Mimochodem, na hmatníku je co?
Díky za gratulaci. Barva - Když já měl černou právě v duši , po pravdě , kdyby ne , nekupoval bych , jsem s původním LP spokojený , byť záložní nástroj se hodí. Na hmatníku je Blackwood - Pinus radiata, borovice Montereyská.
https://hudebnibazar.cz/harley-benton-l ... /ID419432/
Jedna dobrá zpráva, podle fotky má tenhle Strat krk osazen správně, centrálně.
Jedna dobrá zpráva, podle fotky má tenhle Strat krk osazen správně, centrálně.
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Musím si poupravit názor na kytary HB.
V minulosti jsem měl Telecastera HB TE-90 FLT (kopie Fender Cabronita). Kytara to nebyla špatná, ale taková nemastná neslaná navzdory tomu, že už měla struny skrz tělo. Snímače Roswell blátivé, prostě nic, co by mě nutilo ji vytáhnout ze stojanu a zabrnkat si. Válela se u mě asi dva roky, pak jsem ji prodal. Nahrál jsem na ni možná tak 5 hodin, když moc - spíš proto, že byla doma, než že by mě to nějak výrazně těšilo.
Teď po cca dvou letech jsem dal na velmi dobrá hodnocení a zakoupil o víc jak polovinu levnější HB TE-20. První dojem byl mírně lepší než z TE-90 FLT. Po převrtání na tuhle kobylku se strunami skrz tělo se kytara velice pěkně rozehrála. Nahodil jsem ještě rolny , přitáhl ladicí mechaniky (které sice nejsou nic moc, ale po utažení slouží bez problému), odstínil dutiny měděnou fólií a kytara hraje jak z praku! Rozhodně aspoň 2x líp, než co by člověk za ty prachy čekal. Potenciometry a přepínač snímačů jsou klasicky low cost, oboje má dost volný chod, ale to ještě časem vyměním. Snímače vůbec netřeba měnit, zvuk mají příjemný a neřekl bych, že nějak zaostávají za RM, které mám na druhé kytaře (čímž nechci urážet RM). Jako bonus má kytara (subjektivně) velice pěknou barvu, fotky, co má Thomann na webu, jsou pěkně vyblité. Velká spokojenost!
V minulosti jsem měl Telecastera HB TE-90 FLT (kopie Fender Cabronita). Kytara to nebyla špatná, ale taková nemastná neslaná navzdory tomu, že už měla struny skrz tělo. Snímače Roswell blátivé, prostě nic, co by mě nutilo ji vytáhnout ze stojanu a zabrnkat si. Válela se u mě asi dva roky, pak jsem ji prodal. Nahrál jsem na ni možná tak 5 hodin, když moc - spíš proto, že byla doma, než že by mě to nějak výrazně těšilo.
Teď po cca dvou letech jsem dal na velmi dobrá hodnocení a zakoupil o víc jak polovinu levnější HB TE-20. První dojem byl mírně lepší než z TE-90 FLT. Po převrtání na tuhle kobylku se strunami skrz tělo se kytara velice pěkně rozehrála. Nahodil jsem ještě rolny , přitáhl ladicí mechaniky (které sice nejsou nic moc, ale po utažení slouží bez problému), odstínil dutiny měděnou fólií a kytara hraje jak z praku! Rozhodně aspoň 2x líp, než co by člověk za ty prachy čekal. Potenciometry a přepínač snímačů jsou klasicky low cost, oboje má dost volný chod, ale to ještě časem vyměním. Snímače vůbec netřeba měnit, zvuk mají příjemný a neřekl bych, že nějak zaostávají za RM, které mám na druhé kytaře (čímž nechci urážet RM). Jako bonus má kytara (subjektivně) velice pěknou barvu, fotky, co má Thomann na webu, jsou pěkně vyblité. Velká spokojenost!
Mam teleci obdobi, tak se ptam, co te vedlo k vymene kobyly. A jestli to opravdu pomohlobi zvuku, nejen intonaci.
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Chtěl jsem struny skrz tělo a mít možnost seřídit oktávy na všech strunách nezávisle. Původní kobyla navíc měla stavěcí imbusy skrz kameny tak blbě, že bych si o to snad i roztrhl dlaň. Takže jo, zlepšilo se pohodlí hry a i zvuk, a to výrazně. Však jsem to už psal.
Když to nemá struny skrz, je to houby tele