tohle forum moc nezije, tak do nej malicko vstoupim. Chci se podelit se svym zazitkem.
Moje situace: Snazim se znovu zacit hrat (ale nikdy mi to moc neslo). Doma se mi vali stary strat na kterem je napsano Aria STG-Series. Zadna seriovka, rok, zeme puvodu.
Mel jsem za to, ze je to poradny low end (a asi je), ale kytara mi docela sedi.
I tak, seslo se par penez a vyrazil jsem do nedalekeho showroomu osahat co jsem si papirove tak nejak predvybral.
Prvni prekvapko a dotaz asi na zkusenejsi. Lakovany krk (prsilo mi, ze nekde snad i hmatnik?) - da se na to zvyknout? Prislo mi, ze hodne brzdi. Nebo vazne koupit Fendera a pak ho mrsit smirglem? Nebo radsi at to udela kytarar? Jako amaterovi mi to prijde hrozny vzit smirgl na nastroj za 35k.
Squier Classic Vibe - mela to byt volba rozumu - top squier za rozumny peniz. Cim to, ze me to tak nenadchlo.
Fender Statocaster Player Plus. Zajimavejsi, ale lakovany.
Fender Telecaster taky nejaky plusko a mel vykroj na pupek:) Bylo to pohodlny:)
Epiphone Les Paul Standard - prvni LP v ruce. Hezky hrani, prekvapive pohodlny, neprehledny znacky na hmatniku a celkove divna "masina" jak z nejakeho sci-fi 50 let. Slintak vadi. Ale jinak sexy stroj. To zas jo.
Gibson Les Paul Studio - nejak jsem nemel lepsi pocit nez z Epi. Cekal jsem, ze si sednu na zadek, ale nesedl.
Epiphone SG. Nemam asi tak dlouhy ruce:) Pri hrani v sede az smesne daleko krk
Yamaha Pacifica 212 - tady jsem byl "doma". Ale neprisla mi o moc lepsi, ale hezka a podezdrele levna.
Yamaha Pacifica 6xx - SD snimace plus, asi odpada starost do budoucna. Ale pocitove mi snad prisla horsi nez 212
Yamaha RSE20 - Zajimava, pohodlna, bozi krk, bylo znat, ze je lacinejsi, takze hned vyzkouset:
Yamaha RSS20 - bezva, ale prazce tak strasny, ze to prehlusilo i tichy hrani nasucho. Proboha proc? Jakto? Nechapu. Vsude ctu jak jsou Yamahy uz z vyroby v pohode, serizeny, presizne zpracovany, ale tohle byla snad nejvetsi tragedie, co jsem ten den mel v ruce. Byla to jen nahoda?
Jinak kytara celkove zajimava, zadny tezky spalek, prijemny pristup, pohodlny krk. Vzhledove zajimava, originalni. Ale jit s kytarou za dvacku hned ke kytarari brousit prazce?
Mam jeste v planu kouknout nekde na PRSka, Epi Les Paul Modern (jsem zvedavy na asymetricky krk a odlehcene telo). Nekde jinde na Yamahu RSS20, jestli jsou vsechny takova tragedie, protoze jinak by to byl asi favorit.
Chtel jsem se podelit tak nejak s celkovym zazitkem a ten byl jako vazne nic moc. Do hudebnin jsem zavital po cca 15ti letech a s rozpoctem 15-30k jsem si tak vlastne spis zoufal, nez vybiral. Prijde mi, ze kvalita celkove nic moc. Co to znamena? Mam doma dobrou kytaru? Nebo mi proste jen sedi?:) Nebo je uroven dnesnich kytar tak strasna?
Neopomenul jsem nejaky klenot?
Musel jsem se z toho vypsat, snad to nikomu nevadi:)