Učebnice pro děti

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
pallin
Nový uživatel

Učebnice pro děti

Příspěvek od pallin »

Zdravím všechny. Mám sedmiletou dceru, které jsme koupili klávesy a rádi bychom ji zapsali i někam na hodiny. Zároveň bych rád s ní zatím začal nějaké základy. Proto se chci zeptat, zda máte někdo zkušenosti, jaká učebnice by pro dětského začátečníka vhodná....
Narazil jsem na toto (https://kytary.cz/kn-klavihratky-s-tuzk ... /HN173389/), ale rád si nechám poradit.
Prskyn

Re: Učebnice pro děti

Příspěvek od Prskyn »

Je doba digitální, raději nějakou appku do tabletu... je to víc interaktivní a je toho na internetu hafo. Nicméně pokud ji chceš zapsat do hudebky, nech výběr na učiteli...
pallin
Nový uživatel

Příspěvek od pallin »

Díky za feedback @Prskyn. Hudebka má místo až od září. Do té doby jsem nechtěl zahálet. Ale zkusíme appku a tablet. :-)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

A umíš na to dost dobře, abys byl s to předat správné základy? Aby to nedopadlo, tak, že místo čistého začátku od září se do března budou opravovat špatné návyky a začne se až v dubnu... Jakožto někdo kdo si tímhle prošel po 7 nebo kolika letech klavíru bych byl opatrný.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Japhy

Příspěvek od Japhy »

Narazil jsem v létě na Barevné klávesy od Š. Cimlové. Řekl jsem si že za pokus nic nedám, přijde mi to napsané hodně hravou formou, dcera si během chvilky přebrnkala melodii. A bylo to právě akorát abych jí přesvědčil od září do zušky. Paní učitelka má samozřejmě své osvědčené cvičení a etudy, ale ty knížky sama má a neměla nic proti. A souhlas, intuitivně vím jak by měla správně sedět, držet ruce, prsty, tuším prstoklady, ale sám bych si něco předávat netroufl. S tím mám i po letech problém na jakýkoli nástroj na který hraju. Sám si techniku hlídám, ale předávat ji nějak na vážno někomu dalšímu? Od toho jsou jiní študovaní.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“