Kytary Harley Benton

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Touareg

Re: Kytary Harley Benton

Příspěvek od Touareg »

HoSl píše: 5.01.2024 12:48
HoSl píše: 16.08.2020 21:05 Tak už mám GS Travel Mahogany doma.
Měnil jsem dnes struny, tak jsem si říkal, že po letech přidám pár postřehů. :)
Díky za update, zrovna sháním vandrovní kytaru a na thomannovi měli tuhle ve smrku za B-stock cenu 2299, tak jsem jí objednal. Původně jsem chtěl vzít mahagon, když mám doma smrk dvakrát, ale nakonec dle různých ukázek ten smrk bude mému uchu bližší a cenový rozdíl rozhodl. Mimochodem ještě minimálně jedna B-stock tam pořád je, kdyby někdo něco. :) Jinak pamatuješ si, jestli jsi na začátku musel hrany těch pražců brousit?
'19 Furch Blue OM-CM
'23 Furch Vintage D-SR
HoSl

Příspěvek od HoSl »

Touareg píše: 9.04.2024 11:36
HoSl píše: 5.01.2024 12:48
HoSl píše: 16.08.2020 21:05 Tak už mám GS Travel Mahogany doma.
Měnil jsem dnes struny, tak jsem si říkal, že po letech přidám pár postřehů. :)
Díky za update, zrovna sháním vandrovní kytaru a na thomannovi měli tuhle ve smrku za B-stock cenu 2299, tak jsem jí objednal. Původně jsem chtěl vzít mahagon, když mám doma smrk dvakrát, ale nakonec dle různých ukázek ten smrk bude mému uchu bližší a cenový rozdíl rozhodl. Mimochodem ještě minimálně jedna B-stock tam pořád je, kdyby někdo něco. :) Jinak pamatuješ si, jestli jsi na začátku musel hrany těch pražců brousit?
No, určitě by to chtělo, ale nakonec jsem si zvyknul a do dneška se do toho nepustil. :-D
Maco33

Příspěvek od Maco33 »

Zdravím, zakoupil jsem u Thomanna Harley Benton TE-20 SB. Věděl jsem do čeho jdu, takže drobné nedostatky nepřekvapily. Ladící mechaniky jsem se rozhodl vyměnit, doporučili by jste nějaké kvalitou dostačující co by nestaly majland? Díky
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Mrkni na Kluson mechaniky, já je osadil na Harley Benton HB-35 a byl jsem spokojený. Mají je taky u Thomana, musíš akorát vybrat vhodný typ na tele.
volfi

Příspěvek od volfi »

Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Na papíře to vypadá dost nabušeně. A asi i bude.
affordano

Příspěvek od affordano »

Nezlobte, zrovna mi odeslali balík z Thomanna, na další mám interní i externí stopku :lol:
volfi

Příspěvek od volfi »

Zpráva o stavu Fusiona II po 4 letech…, břity na FR šly do věčných lovišť.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
torst

Příspěvek od torst »

volfi: Jak se to projevuje? Kytara ze po pákování nevrátí do správného ladění?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
volfi

Příspěvek od volfi »

Je vidět, že se prodřel chrom na měděnou vrstvu. A jsou tam teď dvě výchozí polohy.
torst

Příspěvek od torst »

Znám to od starších levných FR. Když stlačím páku dolů, vrátí se do jiné polohy než když vytáhnu nahoru. No řešim to tak, že vždy zakončím pohybem dolů a kytara zůstane v takto naladěné pozici.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
volfi

Příspěvek od volfi »

Jo přesně tak to v reálu je.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Mne sa osvedčilo, opilovať tú spoštenú časť britu na základni, opiloval som to do ostrého tvaru. Tak, ako je to nové.
Prípadne, aj vymeniť tie šróby v čapoch, alebo opilovať.
Nestačí to len opilovat , to vyheglanie na britoch ?
Keď sa to nepodarí opilovať, je ten Floyd nepoužiteľný.
Preto som zíral, že, Harley Benton Floyd má ocelovú základňu tento
https://www.thomann.de/gb/harley_benton ... itarre.htm
Fakt vydarený Floyd, po úprave tých kociek a dopracovaní.
Úchyt v tele na takom mostíku je trocha úlet, ale, má to niečo do seba, je to pevnejšie a nevyheglajú sa tie čapy.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
volfi

Příspěvek od volfi »

Nemá smysl to pilovat. Btw tento floyd, co je na fusionu má též ocelovou základnu.
Vrazím tam Gotoh.
torst

Příspěvek od torst »

Já se smířil s tím, že takovéto brumendo je napůl "jednozvratné". Když ho používám s rozmyslem, ladí.
Doktor1962

Příspěvek od Doktor1962 »

Tak třeba tady u té kytary je FR už pořádný . Zkoušel jste jí někdo, nebo jí máte doma?

https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... nature.htm
Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie 2x12, ESP-LTD KH602 a pár krabiček jako je noise gate, delay, reverb, Line6 G75, LINE 6 POD GO
mercurial_31
Nový uživatel

Příspěvek od mercurial_31 »

dadanek1999 píše: 12.06.2015 15:13 Zdarec. Má někdo nějakou osobní zkušenost z kytarama z Thomanna - Harley Benton? Zamlouvá se mi jejich LP SC-550 Paradise Amber (http://www.thomann.de/cz/harley_benton_ ... _flame.htm), je to asi nejvyšší model co dělají. Hodně připomíná Vintage V100 AFD, které mi fakt sedělo, když jsem ho zkoušel. Teď mám stock Cort X2, ale táhne k nějakému Les Paulu - hlavně bych občas potřeboval volume a tónovku pro každej snímač zvlášť, a to do X2 nenarvu.
Nejvíc mě zajímá kvalita zpracování + dřevo, na hardwaru až tolik nelpím (ten můžu časem vyměnit), ačkoli by to taky nemusela být až taková katastrofa. Viděl jsem porovnání levnějšího modelu L450 Plus s nějakým Prsem a Gibsonem LPJ, a i tam se mi po zvukové stránce kytara líbila, byť to byl levnější, teď již vyprodaný model.

Příští měsíc budu mít cestu do německa, tak bych se tam mohl stavit, ale je to celkem velká zajížďka - proto se předem ptám na zkušenosti s jejich kytarama obecně, abych věděl, či má cenu tam vůbec jet :)

Díky
Osobně jsem neměl kytaru Harley Benton, ale můj kamarád má sedmistrunnou a upřímně řečeno, byl jsem nadšený. Chtěl jsem si ji pořídit, protože jsem fanouškem kapely Sleep Token a chtěl jsem dělat covery, ale zatím na to nemám dostatek prostředků. Slyšel jsem, že nyní mají novou řadu a jejich nástroje jsou už docela kvalitní s výborným zvukem.
Naposledy upravil(a) mercurial_31 dne 15.06.2024 22:01, celkem upraveno 3 x.
volfi

Příspěvek od volfi »

Doktor1962 píše: 14.06.2024 7:14 Tak třeba tady u té kytary je FR už pořádný . Zkoušel jste jí někdo, nebo jí máte doma?

https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... nature.htm
Na mém Fusionu II je též Floyd Rose 1000, že by byl pořádný nevím. Ale střední třída by se tomu dalo říkat….
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Harley Benton je prostě kytara, která má už místo i ve světových galeriích umění.
Přílohy
IMG_20240615_215513.jpg
IMG_20240615_215500.jpg
Fořt

Příspěvek od Fořt »

A vůbec nevadí, že umělec neumí správně natáhnout struny...🤣
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“