Díky za update, zrovna sháním vandrovní kytaru a na thomannovi měli tuhle ve smrku za B-stock cenu 2299, tak jsem jí objednal. Původně jsem chtěl vzít mahagon, když mám doma smrk dvakrát, ale nakonec dle různých ukázek ten smrk bude mému uchu bližší a cenový rozdíl rozhodl. Mimochodem ještě minimálně jedna B-stock tam pořád je, kdyby někdo něco.
Kytary Harley Benton
Pravidla fóra
Re: Kytary Harley Benton
'19 Furch Blue OM-CM
'23 Furch Vintage D-SR
'23 Furch Vintage D-SR
No, určitě by to chtělo, ale nakonec jsem si zvyknul a do dneška se do toho nepustil.Touareg píše: 9.04.2024 11:36Díky za update, zrovna sháním vandrovní kytaru a na thomannovi měli tuhle ve smrku za B-stock cenu 2299, tak jsem jí objednal. Původně jsem chtěl vzít mahagon, když mám doma smrk dvakrát, ale nakonec dle různých ukázek ten smrk bude mému uchu bližší a cenový rozdíl rozhodl. Mimochodem ještě minimálně jedna B-stock tam pořád je, kdyby někdo něco.Jinak pamatuješ si, jestli jsi na začátku musel hrany těch pražců brousit?
Zdravím, zakoupil jsem u Thomanna Harley Benton TE-20 SB. Věděl jsem do čeho jdu, takže drobné nedostatky nepřekvapily. Ladící mechaniky jsem se rozhodl vyměnit, doporučili by jste nějaké kvalitou dostačující co by nestaly majland? Díky
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Mrkni na Kluson mechaniky, já je osadil na Harley Benton HB-35 a byl jsem spokojený. Mají je taky u Thomana, musíš akorát vybrat vhodný typ na tele.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Na papíře to vypadá dost nabušeně. A asi i bude.
Nezlobte, zrovna mi odeslali balík z Thomanna, na další mám interní i externí stopku 
Zpráva o stavu Fusiona II po 4 letech…, břity na FR šly do věčných lovišť.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
volfi: Jak se to projevuje? Kytara ze po pákování nevrátí do správného ladění?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Je vidět, že se prodřel chrom na měděnou vrstvu. A jsou tam teď dvě výchozí polohy.
Znám to od starších levných FR. Když stlačím páku dolů, vrátí se do jiné polohy než když vytáhnu nahoru. No řešim to tak, že vždy zakončím pohybem dolů a kytara zůstane v takto naladěné pozici.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Jo přesně tak to v reálu je.
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
Mne sa osvedčilo, opilovať tú spoštenú časť britu na základni, opiloval som to do ostrého tvaru. Tak, ako je to nové.
Prípadne, aj vymeniť tie šróby v čapoch, alebo opilovať.
Nestačí to len opilovat , to vyheglanie na britoch ?
Keď sa to nepodarí opilovať, je ten Floyd nepoužiteľný.
Preto som zíral, že, Harley Benton Floyd má ocelovú základňu tento
https://www.thomann.de/gb/harley_benton ... itarre.htm
Fakt vydarený Floyd, po úprave tých kociek a dopracovaní.
Úchyt v tele na takom mostíku je trocha úlet, ale, má to niečo do seba, je to pevnejšie a nevyheglajú sa tie čapy.
Prípadne, aj vymeniť tie šróby v čapoch, alebo opilovať.
Nestačí to len opilovat , to vyheglanie na britoch ?
Keď sa to nepodarí opilovať, je ten Floyd nepoužiteľný.
Preto som zíral, že, Harley Benton Floyd má ocelovú základňu tento
https://www.thomann.de/gb/harley_benton ... itarre.htm
Fakt vydarený Floyd, po úprave tých kociek a dopracovaní.
Úchyt v tele na takom mostíku je trocha úlet, ale, má to niečo do seba, je to pevnejšie a nevyheglajú sa tie čapy.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Nemá smysl to pilovat. Btw tento floyd, co je na fusionu má též ocelovou základnu.
Vrazím tam Gotoh.
Vrazím tam Gotoh.
Já se smířil s tím, že takovéto brumendo je napůl "jednozvratné". Když ho používám s rozmyslem, ladí.
-
Doktor1962
Tak třeba tady u té kytary je FR už pořádný . Zkoušel jste jí někdo, nebo jí máte doma?
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... nature.htm
Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie 2x12, ESP-LTD KH602 a pár krabiček jako je noise gate, delay, reverb, Line6 G75, LINE 6 POD GO
- mercurial_31
- Nový uživatel
Osobně jsem neměl kytaru Harley Benton, ale můj kamarád má sedmistrunnou a upřímně řečeno, byl jsem nadšený. Chtěl jsem si ji pořídit, protože jsem fanouškem kapely Sleep Token a chtěl jsem dělat covery, ale zatím na to nemám dostatek prostředků. Slyšel jsem, že nyní mají novou řadu a jejich nástroje jsou už docela kvalitní s výborným zvukem.dadanek1999 píše: 12.06.2015 15:13 Zdarec. Má někdo nějakou osobní zkušenost z kytarama z Thomanna - Harley Benton? Zamlouvá se mi jejich LP SC-550 Paradise Amber (http://www.thomann.de/cz/harley_benton_ ... _flame.htm), je to asi nejvyšší model co dělají. Hodně připomíná Vintage V100 AFD, které mi fakt sedělo, když jsem ho zkoušel. Teď mám stock Cort X2, ale táhne k nějakému Les Paulu - hlavně bych občas potřeboval volume a tónovku pro každej snímač zvlášť, a to do X2 nenarvu.
Nejvíc mě zajímá kvalita zpracování + dřevo, na hardwaru až tolik nelpím (ten můžu časem vyměnit), ačkoli by to taky nemusela být až taková katastrofa. Viděl jsem porovnání levnějšího modelu L450 Plus s nějakým Prsem a Gibsonem LPJ, a i tam se mi po zvukové stránce kytara líbila, byť to byl levnější, teď již vyprodaný model.
Příští měsíc budu mít cestu do německa, tak bych se tam mohl stavit, ale je to celkem velká zajížďka - proto se předem ptám na zkušenosti s jejich kytarama obecně, abych věděl, či má cenu tam vůbec jet
Díky
Naposledy upravil(a) mercurial_31 dne 15.06.2024 22:01, celkem upraveno 3 x.
Na mém Fusionu II je též Floyd Rose 1000, že by byl pořádný nevím. Ale střední třída by se tomu dalo říkat….Doktor1962 píše: 14.06.2024 7:14 Tak třeba tady u té kytary je FR už pořádný . Zkoušel jste jí někdo, nebo jí máte doma?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Harley Benton je prostě kytara, která má už místo i ve světových galeriích umění.
A vůbec nevadí, že umělec neumí správně natáhnout struny...