To tele bude trochu z kategorie " nějak to vypadá, hrát to bude úplně jinak" ( osazení 2xhb a tremolo), na tom Epi je zase osazení, které mám rád (2* P-90), jak se znám, nakonec bych to musel vyřešit stylem "teď vezmu jednu, ale za chvíli i tu druhou"
U telete je profil krku modern C (něco s tím mám a hraje se mi na to dobře, akorát pozor, u telete to bude dost štíhlé a pro akustického hráče možná až moc), svého času jsem si krk s tímhle profilem přehodil i na tele HB TE-90 (nepíšou tam, co tam je, podle pocitu možná D, v každém případě můj pocit je, že ten originální krk je spíš vhodný na akustiku/ elektroakustiku).
Epi tam má napsáno profil "vintage ve stylu 50 let",
z čehož bych usoudil nejspíš na něco masivnějšího, což nemusí být na škodu - hlavně při střídání s akustikou.
HB chodí přímo z obchodu seřízené, jediné co jsem musel dělat (a ne na všech) bylo snížení nad prvním pražcem (tedy trochu prohloubit zářezy). Samozřejmě pokud přejdeš na úplně jiné struny, než ty původní (třeba z originálních round 10 na Thomastik JS-112 nebo Pyramid Gold) musíš to seřídit komplet znovu, ale to je u všech nástrojů.
Jedinou výjimkou z těch HB, co jsem kupoval, byla ta TE-90. Tam celá ta "dohmatová" část byla na úrovni toho, co bylo u kytar této cenové kategorie standardem ještě před několika lety, tedy dva večery tvrdé práce