KYTAROVÉ MULTI-EFEKTY (ROZCESTNÍK)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
lt.dan

Re: KYTAROVÉ MULTI-EFEKTY (ROZCESTNÍK)

Příspěvek od lt.dan »

tech triku jak usetrit na fractalu vyznamne cpu je spousta .. na youtube mnozstvi videi ... na forum.fractalaudio.com se to taky furt resi ... ja si tedka zkousel dat normalne do presetu smycku out2 -> in2 (send return) a pripojit do toho muj normalni krabickovej reverb (vlastne stranka #39) a funguje to uplne v pohode a zrovna ten reverb mi pripada, ze potrebuje cpu strasne moc .. ted jsem si s tim fractalem docela hral a kombinoval jsem ho s krabickama ze svyho normalniho pedalboardu ...

uplne v pohode si umim predstavit, ze vlastne ten fraktal pouziju pro

1) vsechny krabicky co bezne davas mezi kytaru a amp (distortion/od/fuzz/compressor/atd ..)
+++
2) amp a cab (s mym ted novym Lanyzem LFR-212)
3) par veci co by slo normalne do send/return aka noise gate a EQ

ale ze ty modulation efekty co jsou normalne v send/returnu (delay, reverb, flanger, chorus, atd) klidne muzu outsourcovat externima krabickama, protoze ty krabicky mam, vlastne do toho fractal-pedalboardu pridaji dalsi pedaly k tem trem takze uz tam nemusis tak strasne resit ty scenes/channels v ramci presetu a jeste to usetri neskutecny hafo CPU .... a navic je to cool :)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jasné, jde operovat s externíma krabkama, ale je vždycky škoda, když v takhle komplexní mašině kvůli výkonu nejde obstarat všechno - zrovna reverby a delaye má Fractal tak excelentní, že externí reverb by se tomu vyrovnal třeba Strymon/Eventide apod. a jseš v tom klidně za další (a vlastně zbytečné) tisíce.

Nyní mám před QC wah - mohl bych přikoupit ještě jeden exp. pedál a mít na něm wah z QC, ale takto mi to vyhovuje víc - ostatně přesně jako Ty reverb, wah už prostě mám a dobrý exp. stojí skoro stejné peníze, není co řešit...
Ve smyčce mám už jenom specialitu Digitech FreqOut, protože QC nic takového neumí.
Jinak QC naštěstí pokryje všechno, co potřebuju.

QCboard_2026_01.jpg
QCboard_2026_01.jpg (502.04 KiB) Zobrazeno 850 x
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Sorry za off-topic, ale ten double-wah by zapojenej zněl huuuustě :twisted:
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

@cherreda - peknej pedalboard :) ...

fractal ta kvakadla ma asi dobra .. tady by stacil jen expression pedal ... ja jsem to trosku googlil a procital na fractal foru ... ono je proste recommended aby to cely slo pres fraktal, ne abys mel krabicku venku .. takze napriklad neni doporuceno abys zapojoval krabicky za fraktal (treba ten reverb .. ten fraktal ma tu send return smycku jen jednu defakto (out2/in2) takze ty si defakto musis vybrat jestli ji chces pred ampem a nebo za ampem ... podle toho, co jsem se docetl tak fraktal ma ty preamp efekty fakt dobry (distortion/od/fuzz/compressor apod) a spis dava smysl dat ji za amp a mit v ni ty tradicni send/return modulacni efekty typu reverb/chorus/delay apod ...
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

@vasekh:
To jen niterně řeším, jestli vyndat 1,5 kg Morley a nezkusit to s tím pidi 535Q autoreturn... :)
Pedalboard by se odlehčil o víc než kilo. :)

@it.dan:
Nevidím na krabičce ve smyčce nic blbého, když to člověku dává smysl, ale zkusil bych co nejefektivnějc vydojit mašinu.
Např. je k uvážení, nakolik člověk pro živé hraní v kapele potřebuje reverb - za mě často ne, pokud to není nějaký vyloženě výrazový prvek.
Pomůže si nadělat různé presety pro tu kterou skladbu či menší balíček skladeb a v nich mít jen používané ef. bloky, ne jeden preset se všemi efekty pro celý koncert.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

cherreda píše: 10.02.2026 10:34 Import NAM profilů vypadá "papírově" dobře, ale bohužel ty mulťáky mají výrazně horší zvuk než stejné profily na kompjutru - výpočetní výkon nejde občurat. Viz nějaké influtesty na YT, nejsi první, koho to zaujalo. Třeba to časem vylepší.
Spíš náhodou jsem narazil na to, že Darkglass Anagram umí také importovat NAM profily a prsí se vysokým výkonem a dobrým zvukem.
Sice je to primárně basový mulťák, ale pokud by někdo měl nutkavou fixaci na profily z NAMu, tak by Anagram jistě šel používat s kytarou.

Tady chlapík mimo jiné perfektně vysvětluje problematiku ohledně profilování:

Tenhle chlapík Anagram testuje z pohledu kytaristy a srovnává to s Quad Cortexem - s jeho závěrama souzním:

Docela mě baví tyhle srandičky sledovat, ale přiznávám, že osobně nemám potřebu si něco profilovat, natož se zaobírat cizími profily - viz přesně z důvodů, které jsou popsané v prvním videu. Ostatně už půl roku si říkám, že si zkusím naprofilovat můj oblíbený preset z Triaxisu, ale QC toho nabízí tolik, že nejsem motivovaný se tím zabývat a odsouvám to stylem "třeba někdy až bude čas". :)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Zajímavá věcička

https://polyend.com/mess/

lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

na thomannu maj mooer prime p2 za 1/3

https://www.thomann.de/intl/mooer_prime ... cts_bl.htm

a to jsem ho koupil z druhy ruky za 1500 :P .. njn .. doporucuju to koupit ... je to genialni pro svuj ucel ...
torst

Příspěvek od torst »

....... plus 80 min. looper (!). Tvl konec, zlatý prciny! Jdu si pohladit ZOOM 505 abych se uklidnil!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Mám Positive Grid Riff ( po dvou dnech jsem zjistil že to není pro mě, tak za 500,- je na prodej ) a GP-5 asi před půl rokem. Pořídil jsem na domácí cvičení, zkoušky atd. Připravil jsem si setup i na live hraní a používám své staré Radial DI, které mi dávaj výstupy Trhu a Output, do PA a na monitoring. Udělal jsem si pár vlastních presetů a za mě je to asi jedno z nejmenších udělátek které strčím do kapsy a dostanu konečně nějaký pocitově přijatelný sound pro cvičení. Udělal jsem kousek ukázky presetu a YT , nastavení je na videu a je tam i odkaz na stažení včetně irCab.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“