Elektronické bicí na doma pro začátečníka

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektronické bicí na doma pro začátečníka

Příspěvek od pavlii »

To je - z mého pohledu - už možná lepší standardní 4-6 padový modul (já mám třeba Alesis PercPad), viděl bych v tom větší užitnou hodnotu. Vzhledem k původnímu dotazu tady úplně nepředpokládám nutnost standardního rozložení bicí soupravy; pokud ano, tak (opět z mého pohledu) zcela zásadní nedostatek je ta reálná odezva (prostě je potřeba paličkami dělat údery - nikoli jen máchat ve vzduchu). Sdílím názor s nzp.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
TaPetra

Příspěvek od TaPetra »

Dívala jsem se na ten Alesis PercPad. Ono by to bylo použitelné, ale.., na těch paličkách co jsem se ptala na názory je skvělé to, že se na tom (asi) dají nahrát bicí "v reálném rozložení soupravy". Prostě ten pohyb by pro mně byl mnohem přirozenější a tím lehčí a rychlejší nahrávání do midi, než kdybych se soustředila na malé obdélníky na tom padu. Za bubnama jsem pár krát seděla a často "hraji stínově":D, prostě je to debilní, ale občas poslouchám a bubnuji do vzduchu (a to používám i kopák). Proto se mi ten nápad s paličkami líbí. Jen to posouvání mě štve. No, promyslím to ještě.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo - chápu. Já za bubnama taky seděl a mám to tak, jak jsem psal (tj. stínové hraní by pro mě bylo dost mimo). Ale jako pro plus rozhodně mluví to prostorové rozložení.

No máš o čem přemýšlet :-D

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

pavlii píše: 10.02.2026 20:55 ...možná lepší standardní 4-6 padový modul (já mám třeba Alesis PercPad), viděl bych v tom větší užitnou hodnotu.
S tímhle musím naprosto souhlasit. Ten "Aeroband" mi přijde jako hračka, s padem mám mnohem lepší zkušenosti. Navíc bych to viděl tak, že leží někde na stole, na stojánku, prostě do něho jenom praštím a je to. Ty
TaPetra píše: 10.02.2026 22:10 ...než kdybych se soustředila na malé obdélníky na tom padu...
Já takhle hraju a úplně v pohodě. Ono se to nezdá, ale svým způsobem to je i pro nás nebubeníky lepší. Já sice na bicí trochu hraju, ale už jenom tak jednou až dvakrát za rok. Když si bouchám na pad, tak mi práve vyhovuje, že to je všechno "na jednom místě".
TaPetra

Příspěvek od TaPetra »

Možná to nakonec zkusím a když to nepude tak to vrátím. Uvidíme. Díky za názory, tipy.
starypard

Příspěvek od starypard »

Zakoupil jsem Alesis DM10 Studio, čtyři tomy a čtyři činely, kopák s řetězovou šlapkou a snare, vše s rámečky, se síťkami Drumtec (místo původních blan). Nikdy jsem na bicí nehrál a zdá se mi to fajn. Reaguje to dobře a dá se na to naučit hrát, při troše snahy. Líbí se mi, že nepotřebuji mikrofony, rovnou si ten zvuk proženu efekty, které chci ....... udělá mi to zvuk, který já jen odpálím. A jeden si i zahraje, s těmi síťkami je to fysiologické. Hrají i rámečky, ride je dvouzónový .... hihat také funguje jak má, se šlapkou. Není to drahé ......
WTW

El. bicí Alexis nebo Millenium?

Příspěvek od WTW »

Vybírám bicí pro dceru a bohužel si do bytu můžeme pořídit jen elektronické (že to není ideální volba pro začátečníka už vím). A teď je otázka jaké. Aktuálně lavíruju mezi

Millenium MPS-850
https://www.thomann.de/cz/millenium_mps ... bundle.htm
a
Alesis Nitro Ultimate (až na činely shodné s Alesis Nitro Pro)
https://kytary.cz/alesis-nitro-ultimate/HN301118/

Obě sady mají 2zonové pady, 2zonové činely s funkcí tlupení. MPS-850 má navíc 3zonový ride, což mě přijde jako lepší, ale nejsem bubeník. Mám pocit, že Alesis Nitro má modernější procesor a více se snaží znít jako klasické bicí.

Máte s těmito sadami zkušenosti? Doporučili byste jinou? Jakké kritérium je při výběru podle vás nejdůležitější? Más smysl u činelů a obecně padů honit počet zon?

Dík za reakce
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: El. bicí Alexis nebo Millenium?

Příspěvek od Hendrek »

Elektronické bicí nejsou vhodné pro začátečníka? Tak s tím by se dalo hodně polemizovat a za mne i nesouhlasit a nebojím se tvrdit, že to bude názor i mnoha vyučujících (co mohu posoudit z praxe). Pokud nemá člověk odhlučněnou garáž nebo pronajatou zkušebnu, tak to naopak bývá mnohdy jediná možnost, jak začátečníka přiblížit k něčemu, co se aspoň trochu chová jako bicí (rozmístění v prostoru, odskok paliček od síťky, zvuk...). Jestli to budete chtít vytunit, tak pak kupte akustický šroťák, to je základ pro bubeníka, koneckonců etudy na malý buben bude dítě cvičit několik let. Třeba to sousedí snesou.
Ty Millenium mám doma už přes tři roky, a fungují pro začátečníka dobře. Samozřejmě na žádné z elektronických bicích kolem 20tis. se nebude hrát úplně stejně jako na akustiky, ale šikovný student toto promine.
Když se to nazvučí přes nějakou bednu (a nemusí být ani velká), tak to kraválu udělá až až a pak celý dům ocení i to, že to má výstup na sluchátka.
Alexis nebudu posuzovat, konkrétní zkušenost s tím modelem nemám. Nejspíš to bude srovnatelné, Millenium jako house brand Thomanna bude logicky za stejnou kvalitu levnější, protože to putuje z továrny rovnou k prodejci a odpadá tak marže pro distributora, o kterou mohou být ty Alesisy navýšeny a jeví se tak lepší. Ale to ať posoudí jiní. Navíc v tom setu je i stolička, sluchátka, paličky. Co může chtít člověk do začátku více?
Co se poruchovosti týče, za těch pár let nebyl jediný problém ze strany bicích, no, nesmí se ke kabelům dostat králík, to pak jaksi přestanou hrát a musí nastoupit rodič s pájkou a následky králíka eliminovat.

PS: Dovolím si poznámku a krátké zamyšlení, na základě konverzace s učitely ze ZUŠ (obecně s více učiteli, mám tři děti a ty mají 4 učitele na 4 různé nástroje). Klíčové pro to, aby se dítě někam posouvalo je to, aby ho to bavilo. Bavit ho to bude, když bude samo cítit, že mu to jde a když bude motivované. Motivaci mu může dát dobrý učitel. Ale nějaký drill a pravidelnost ve cvičení doma musí zajistit rodič, to se neobejde někdy od projevů nelibosti ze strany dítěte. Bez práce nejsou koláče a někdy je třeba na dítě vyvinout přiměřený tlak, aby nepolevilo, protože je strašně velký rozdíl, který je patrný na předehrávkách, když dítě do ZUŠ chodí jen aby mu rodiče vyplnili volný čas a "zbavili" se jej a nechávají vše na vůli dítěte, oproti dětem, které jsou aktivně k hudbě vedeny a pravidelně cvičí. Pak to nese i ovoce.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“