Podle toho, co tam píšou je zásadní rozdíl v tom, že E100 je celomasiv. To znamená mnohem živější a kvalitnější zvuk a mnohem náročnější údržbu a vyšší náchylnost k poškození v důsledku vnějších podmínek(jako je počasí, nemylsím, když to vemeš sekerou přes krk )
Pak je tam ještě frajeřinka, že E100 má vykládanou rozetu, ale to se na zvuku a hře asi nijak neprojevuje.
Někde tu je topic Péče o akustiku, najdi s ito v něm. Například se musíš trochu starat o kytaru ohledně vlhkosti.
Pokud chceš dobrej zvuk a neni ti líto peněz, jdi do celomasivu. Pokud to chceš na tramp, celomasiv bys akorát zničil.
Já mám komplet překližka a uplně mi to stačí. A hraje to srovnatelně jako levný masivy(samozřejmě přední deska, ne celomasiv).
Takze právě vybírám něco co vydrží třeba i dva tři roky a nezkroutí se pod tahem strun, neutrhne se tomu lepená kobylka a podobný srandy.
Takže ten 70NS by to splnil?
K ohni překližku. I pitomá Stamar KA-120 postačí, i když kvalita není zrovna vyrovnaná - najdeš výborný kus, kterému se ale začne odlepovat kobylka, a když to reklamuješ, přijde ti nová, zdravá, ale s průměrným zvukem. To se stalo mně. Ale mám ji rád a nosím ji všude s sebou. A je levnější než Stagg, který se proti ní nechytal
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1. Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
70tka v pohodě.
Co jsem se tak bavil s lidma, když má masiv jen přední desku, neměl by to být problém ohledně údržby a sedání k ohni.
Nedávno jsem vybíral akustiku do 3000, kdyžtak na to koukni Viz. odkaz v mojem podpisu, Nashville.
Jo, a na bazaru je už asi půl roku Epi PR-100 C, taky by mohla stát za úvahu.
Zdravím. 100ka není celomasív, 70ka a 100ka jsou v základu materiálově totožné, tz.přední deska masív, záda a luby překlížka, mají rozdílnou rozetu, mechaniku (100ka černá mat.) atd. Jinak 100ka se dělá ve více kombinacích dřeva - předek smrk masiv (cedr), záda a luby např. bubinga, eben, mahagon, palisandr... Já, když vybíral, chtěl jsem 70ku, nakonec jsem přihodil a koupil 100ku, lépe zněla. Ale asi to nemělo nic společného s typem, možná to byl jen lepší kus. Jo, a NS (matný lak), NAT(lesklý).
No ,nevím přečetl jsem si celý popis a tam je zase napsáno,že earth serie je u všech modelů plomasív.
Každopádně ta 100NAT není celomasív,ale pouze polomasív.A rozdíl mezi oběma je,že 100NAT má přední desku ze sitky,což je velmi kvalitní smrk s hustou strukturou dřeva.
miraslozil píše:
Každopádně ta 100NAT není celomasív,ale pouze polomasív.A rozdíl mezi oběma je,že 100NAT má přední desku ze sitky,což je velmi kvalitní smrk s hustou strukturou dřeva.
Přesně tak, na to bych úplně zapomněl, americký smrk sitka.
ahoj, chtěla bych se zeptat na nějaké Vaše zkušenosti odledně této kytary http://www.humlmusic.cz/5/akusticke-kyt ... 0-nat.html. Ohledně značky Cort jsme zatím slyšela jen to dobré, ale zajímá mě samozdřejmě názor i na značku. Děkuji za odpověď již nějaký pátek hraji na španělku a ráda bych nějakou kytaru k táboráku kolem 5000 kč, která bude trochu hrát.
Naposledy upravil(a) Nero dne 6.02.2013 13:00, celkem upraveno 1 x.
Důvod:Sloučeno se starším threadem, příště použij funkci Hledat
Nemohl jsem si nevšimnout, že Cort 70NS se teď prodává za 4200, přitom před rokem byl k dispozici jen za 3700...
Ta pětistovka už je v této levné kategorii dost rozdíl, nemyslíte? Má stále nejlepší poměr cena/výkon, nebo už je lepší dívat se po jiném modelu, nebo dokonce jiné značce?
V téhle cenové kategorii stejně skončíš s doporučením typu "na krámě vyzkoušej Corty, Washburny, Dowiny (...) a uvidíš, co z toho ti sedne nejlíp" - pětikilo sem, pětikilo tam.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."