Na kytarách jsem si zapojil vedle sebe 68 Princeton Reverb a 65 Deluxe Reverb. Musím říct, že alespoň tyhle dva Fendery mi přijdou naprosto odlišné aparáty od čehokoliv dalšího, na co jsem kdy hrál. Reakce na potenciometry na kytaře je diametrálně odlišná od ostatních aparátů, zatímco tam se sekají výšky a zvuk začíná být zastřený, u Fendera naopak nabývá na hutnosti a o nějaké zastřenosti nelze mluvit, leda až v krajních hodnotách. Princeton na mě byl možná až trochu moc skelný, DR hrál zkreslený zvuk o něco lépe(zkoušel jsem jen kanál bez vibrata). Konkrétnost bezkonkurenční, reakce na hlasitost na kytaře taky. Jenom tomu zvuku trochu chybí, i při stažené cloně, hutnost a spodky, ale to by se možná dalo vyřešit bednou? Každopádně mi bylo jasné, že pro všechny svoje písně bych musel začít používat jiné nastavení clon, hlasitosti i snímačů, než u čehokoliv jiného, dokonce možná i dát silnější poťáky na clony. Ale to by nebylo na škodu. Předpokládám, že tohle chování je hlavně aparátem, nikoliv reprem, že?
Pak jsem si vedle DRRI zapojil Voxe AC15 s modrym reprem, čistý se nedal srovnat, vox moc kouše a při stažení clony sice zní zastřeně, ale ta nepříjemná výšková frekvence tam furt je.
Tak co že by existoval nějaký aparát, který se chová podobně jako ty Fendery, ale má trochu víc spodků, hutnější zvuk, možná i trochu víc zkreslení(ale zkoušel jsem to se slabšíma snímačema, než mám doma), aby z toho šel i pěknej lead, ale zároveň se pořád tak pěkně čistí? Nějaké náměty?
Jestli to čte mmjuz, tak se mi teď určitě hrozně směje
Dál se mi podařilo vyzkoušet 5E3(57 Tweed Deluxe tuším) díky nebetyčné ochotě Tondy, který nejen, že svolil, abych ho zkusil, ale dokonce mi ho dovezl až pod nos. Tweed mi připomíná do velké míry Marshally, čistý zvuk je uplně jiný než u DRRI nebo Princetonu, kreslí velmi brzy a zvuk zní hutně pořád. Klasickej rockovej apec. Ale nějak pořád myslím na ten křištálovej zvuk těch druhých Fenderů a to jak perfektně reagujou na clonu.
Taky to trochu ruší mojí teorii, že lidi ve světě si řekli "hele, stejně všichni rockeři hrajou na ty Fendery s tonovou clonou dole a čistej hrajou přes JazzChorus, tak ten zvuk osekáme, aby s tim neměli práci"
No, a teď, jak se říká, babo raď...
José: To by mohlo jít, ale je to až v Brně, a zatím jsem nedosáhl toho stupně zoufalství, kdy pojedu 400 kilometrů jenom proto, abych si vyzkoušel apec a řekl "hmm, to není ono".