Zcela jednoduchá hlava pro malé kluby

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Asanoth

Re: Zcela jednoduchá hlava pro malé kluby

Příspěvek od Asanoth »

No... Tak jsem vyzkoušel Fender.
Na kytarách jsem si zapojil vedle sebe 68 Princeton Reverb a 65 Deluxe Reverb. Musím říct, že alespoň tyhle dva Fendery mi přijdou naprosto odlišné aparáty od čehokoliv dalšího, na co jsem kdy hrál. Reakce na potenciometry na kytaře je diametrálně odlišná od ostatních aparátů, zatímco tam se sekají výšky a zvuk začíná být zastřený, u Fendera naopak nabývá na hutnosti a o nějaké zastřenosti nelze mluvit, leda až v krajních hodnotách. Princeton na mě byl možná až trochu moc skelný, DR hrál zkreslený zvuk o něco lépe(zkoušel jsem jen kanál bez vibrata). Konkrétnost bezkonkurenční, reakce na hlasitost na kytaře taky. Jenom tomu zvuku trochu chybí, i při stažené cloně, hutnost a spodky, ale to by se možná dalo vyřešit bednou? Každopádně mi bylo jasné, že pro všechny svoje písně bych musel začít používat jiné nastavení clon, hlasitosti i snímačů, než u čehokoliv jiného, dokonce možná i dát silnější poťáky na clony. Ale to by nebylo na škodu. Předpokládám, že tohle chování je hlavně aparátem, nikoliv reprem, že?
Pak jsem si vedle DRRI zapojil Voxe AC15 s modrym reprem, čistý se nedal srovnat, vox moc kouše a při stažení clony sice zní zastřeně, ale ta nepříjemná výšková frekvence tam furt je.
Tak co že by existoval nějaký aparát, který se chová podobně jako ty Fendery, ale má trochu víc spodků, hutnější zvuk, možná i trochu víc zkreslení(ale zkoušel jsem to se slabšíma snímačema, než mám doma), aby z toho šel i pěknej lead, ale zároveň se pořád tak pěkně čistí? Nějaké náměty? :)

Jestli to čte mmjuz, tak se mi teď určitě hrozně směje :D .

Dál se mi podařilo vyzkoušet 5E3(57 Tweed Deluxe tuším) díky nebetyčné ochotě Tondy, který nejen, že svolil, abych ho zkusil, ale dokonce mi ho dovezl až pod nos. Tweed mi připomíná do velké míry Marshally, čistý zvuk je uplně jiný než u DRRI nebo Princetonu, kreslí velmi brzy a zvuk zní hutně pořád. Klasickej rockovej apec. Ale nějak pořád myslím na ten křištálovej zvuk těch druhých Fenderů a to jak perfektně reagujou na clonu.
Taky to trochu ruší mojí teorii, že lidi ve světě si řekli "hele, stejně všichni rockeři hrajou na ty Fendery s tonovou clonou dole a čistej hrajou přes JazzChorus, tak ten zvuk osekáme, aby s tim neměli práci" :D, protože Tweedy byly na světě dřív, než Black/Silverface.

No, a teď, jak se říká, babo raď... :D

José: To by mohlo jít, ale je to až v Brně, a zatím jsem nedosáhl toho stupně zoufalství, kdy pojedu 400 kilometrů jenom proto, abych si vyzkoušel apec a řekl "hmm, to není ono". :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
jipaa

Příspěvek od jipaa »

jen jestli ty vejšky nejsou z toho strata
Affinity Strat, Harley Benton GA5H, 112 box (Eminence Texas Heat) | Epi Viola, Hocke Bass 100
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, Stratocaster je dost "výškový" a v kombinaci s Voxem, který je "výškový" taky to může být pro někoho moc. Tipuji, že než měnit kytaru nebo ji "prznit" humbuckerama je výhodnější vybrat nějaký nějaký jiný zesilovač který nemá ten "výškový" charakter. V menší nebo větší míře jej však mají snad kromě Fendera všechny i když menší než Vox, který je tím typický. Kdybys chtěl "zprznit" Vox a získat normální nenavýškovaný zvuk, lze tak učinit zvýšením vazebních kapacit mezi stupni a odstraněním kondu mezi běžcem a živým koncem potenciometru hlasitosti. Po takových úpravách budeš možná se zvukem spokojen, nicméně už to nebude Vox. :?
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

[quote="Asanoth"]

Jestli to čte mmjuz, tak se mi teď určitě hrozně směje :D ./quote]

Nesměji se, sleduji Tvůj vývoj a myslím, že jdeš správným směrem. Také mám rád Fendery.
dArtagnan

Příspěvek od dArtagnan »

Hele a myslíš, že zvukaři v malých klubech tě nechají aparát okouřít, aby kreslil koncem? Moje zkušenost je totiž přesně opačná. Stejně imho budeš muset kreslit preampem nebo krabičkou...
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Malé rýpnutí: On zvukař malého klubu někde někomu rozhoduje jak si má nastavit aparát nebo co mu povolí a co ne? :) Ale notak. Aparát si nastavím jak chci, a zvukař ať dělá od čeho je placený. Úplně miluju ty kecy zvukařů břídilů (bohužel většina co jsem potkal). A když už je z toho chudáček tak vytočený že tě zvučit odmítne v tom malém klubíku, no tak asi budeš muset dát volume na 4 z 10 a ozvučit to sám. To jsem už udělal tak 3x. Vím, zní to možná arogantně, ale co chceš jako dělat? Problém nebyl, lidem se zvuk líbil, jen zvukař měl špatné spaní. Jeho problém... Hlavně když jsem poslouchal jejich rady typu "dejte si to všichni níž hoši, já vás vytáhnu na odposleších". Jasně, pak to vazbilo jak svině, nagainované levné odposlechy jsou to nejlepší :lol: Ha-Ha!
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
litrfree
Bandzone: https://bandzone.cz/_109713
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od litrfree »

Demilich píše: a zvukař ať dělá od čeho je placený.
Omlouvám se že do toho vstupuju. Na tohle řešení, který je čistý a fér, malá hlava podle mě nestačí.
Basy: Squier PB Silver series, Squier PB Special DiMarzio, SX PJ FL DiMarzio. Upy: RR SVT-CL klon 250W & Soundelirium The 14,5 500W & The 15 500W. Przny: B3. Rec&Rhythm: Samson Q7. Lexicon Omega & Olympus VN480PC. Metro: Ymh PSS-190, Seiko SMP10. Back: RR Marshall JCM 800 2204 Mk.II klon 50W, Vox AmPhone Bass & KOSS UR 30. Lajny: Hendrex Cables. Visy: Sepp Wotan. System service: Kardiocentrum Agel & Vebr Guitars. Band: Pichua Shiski Raw Punk.
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

Jako na to hrani jen z podia?Tezko rict,v dobach kdy jsem mel zabavovku,v nekterych hospodách se takhle hralo,a nesolil jsem to vic nez normalne,to jsem mel kilo,volume na 4 jsem dal jednou v zivote,to uz bylo s hardcoreovou kapelou na motosrazu,samozrejme zvucenym,a byl to rev neunosny i pro mne :mrgreen: Ted hraju na 15 W,na svoji obvyklou hlasitost se dostanu v klidu,akorat busej tam triggrovany bici z odposlechu,na podiu v pohode,ale jestli bych to uhral i venku bez ozvuceni,fakt nevim :? Ale s jemnejsi muzikou a rozumnym bubenikem treba jo...
MIran

Příspěvek od MIran »

Demilich píše:Malé rýpnutí: On zvukař malého klubu někde někomu rozhoduje jak si má nastavit aparát nebo co mu povolí a co ne? :) Ale notak. Aparát si nastavím jak chci, a zvukař ať dělá od čeho je placený. Úplně miluju ty kecy zvukařů břídilů (bohužel většina co jsem potkal). A když už je z toho chudáček tak vytočený že tě zvučit odmítne v tom malém klubíku, no tak asi budeš muset dát volume na 4 z 10 a ozvučit to sám. To jsem už udělal tak 3x. Vím, zní to možná arogantně, ale co chceš jako dělat? Problém nebyl, lidem se zvuk líbil, jen zvukař měl špatné spaní. Jeho problém... Hlavně když jsem poslouchal jejich rady typu "dejte si to všichni níž hoši, já vás vytáhnu na odposleších". Jasně, pak to vazbilo jak svině, nagainované levné odposlechy jsou to nejlepší :lol: Ha-Ha!
Problém je , pokud Ti kombo " jde ven " přes PA ( pokud ho tedy snímáš i mikrofonem ) .... a na to v malém klubu někdy stačí bohužel i 15W . Pak s tím zvukař nic neudělá a musí se holt ubrat. Proto je tu téma , co do malého klubu.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Demilich píše:Malé rýpnutí: On zvukař malého klubu někde někomu rozhoduje jak si má nastavit aparát nebo co mu povolí a co ne? :) Ale notak. Aparát si nastavím jak chci, a zvukař ať dělá od čeho je placený. Úplně miluju ty kecy zvukařů břídilů (bohužel většina co jsem potkal). A když už je z toho chudáček tak vytočený že tě zvučit odmítne v tom malém klubíku, no tak asi budeš muset dát volume na 4 z 10 a ozvučit to sám. To jsem už udělal tak 3x. Vím, zní to možná arogantně, ale co chceš jako dělat? Problém nebyl, lidem se zvuk líbil, jen zvukař měl špatné spaní. Jeho problém... Hlavně když jsem poslouchal jejich rady typu "dejte si to všichni níž hoši, já vás vytáhnu na odposleších". Jasně, pak to vazbilo jak svině, nagainované levné odposlechy jsou to nejlepší :lol: Ha-Ha!
Zato nahigainovane kilowattove aparaty vubec nevazbi, ze :)
Kdyz rekne zvukar "ztlum si to", tak chci delat to, ze si to ztlumim.
Protoze ten neschopnej bridil, co to neumi, vi lip nez ty, jak v danym prostoru udelat zvuk. A nejlip se zvuk dela, kdyz je na podiu klidek, ne kdyz tam huci kytary, ze pres to bici slyset nejdou ;) Obzvlast v malym prostoru s blbou akustikou a slabym PA, kdy se vsechny tyhle veci jenom prizvucujou. Hral jsem v takovym miste a dokonce ho jednou i zvucil. Udelat slysitelnej zpev v odposlechu byl skoro neresitelnej problem - a to i pro profi zvukare...

a pak prijde Demilich... :mrgreen:
Hodně budem někde...
MIran

Příspěvek od MIran »

SUK píše:
Protoze ten neschopnej bridil, co to neumi, vi lip nez ty, jak v danym prostoru udelat zvuk. A nejlip se zvuk dela, kdyz je na podiu klidek, ne kdyz tam huci kytary, ze pres to bici slyset nejdou ;) Obzvlast v malym prostoru s blbou akustikou a slabym PA, kdy se vsechny tyhle veci jenom prizvucujou. Hral jsem v takovym miste a dokonce ho jednou i zvucil. Udelat slysitelnej zpev v odposlechu byl skoro neresitelnej problem - a to i pro profi zvukare...

Jojo.... :mrgreen:
Fořt

Příspěvek od Fořt »

MIran píše:Problém je , pokud Ti kombo " jde ven " přes PA ( pokud ho tedy snímáš i mikrofonem ) .... a na to v malém klubu někdy stačí bohužel i 15W . Pak s tím zvukař nic neudělá a musí se holt ubrat. Proto je tu téma , co do malého klubu.
Pokud jsi to Míro myslel tak, že je problém nazvučit hlasitější zesík mikrofonem, pak to nějak nechápu. S tím problém většinou není, taková SM57 snese dost, než se přebudí, a od čeho má zvukař na mixu gain?
Problém může být, že kytara z pódia přeřve poddimenzované PA a na pódiu poddimenzované odposlechy.
Jinak samozřejmě souhlas, že na pódiu je to vedle takového kytaristy peklo, ale dost se dá na pódiu udělat i správným rozmístěním, box nemusí směřovat do publika, může jít ze strany. Dá se i otočit ozvučnicí částečně ke stěně, ale to už není samozřejmě ideální pro odposlech samotného kytaristy z vlastního aparátu.
Stejně by mě zajímalo, jak se zvučily malé kluby v dřevních dobách, kdy zas takový výběr malowattážních ampů nebyl, a brzdy se myslím taky začaly používat až později (jednu z prvních navrhnul snad koncem 70. let Tom Scholz?)...
Osobně jsem ale taky spíš fanda slabších aparátů. Teď hraju ve zkušebně na 5 W plexinku, a to ještě s rezervou. Holt máme ukázněného bubeníka. O čistém zvuku to samozřejmě není, i při stažení volume na kytaře a hodně pianko hraní zůstává zvuk trochu špinavý. Na pódium, i malé, je to ale samozřejmě málo, optimum je těch 15-30 W.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

SUK píše:

Můj aparát má 15/7 wattů a já hraju na 7 v 90% případů. I na 7W režim jsem s Framusem 2x12 ozvučil malý klubík (Baryton) na volume 8 z 10 bez přizvučení. Aparát mi přitom nevazbil, jen když jsem k němu přišel a otočil se k němu. Není to metalový hi-gain, ale Orange, a mám na něm takový drsnější crunch.
Když mi zvukař řekne ať si to ztlumím, tak to většinou udělám a čekám co předvede. Většinou předvede to, že vytáhne odposlech, který má zaprvé hnusný zvuk, který nezní jako můj zesík a buří mi do ksichtu zepředu. Jelikož tam chci stát, vpředu, tak jsem u něj skoro pořád. Vzhledem k lacinosti vybavení klubu tedy takto oroštovaný odposlech začne vazbit daleko dříve než můj vlastní aparát, jakmile se dosáhne hlasitosti, kterou potřebuji, abych slyšel sám sebe a ne jen bicí, protože ty zabijou naprosto vše, protože klub nehodlal investovat nic do zvukové izolace.
Za rok 2015 jsem v Praze odehrál asi 11 koncertů a tohle platilo pro 10 z nich. Tyhle zkušenosti si necucám z prstu. Bohužel. A že ten břídil umí v daném prostoru udělat zvuk lépe než já? Kéž by. Víž SUKu, byl bych moc rád, kdyby to byla pravda, co říkáš. :-)
Většinou to tedy dopadne tak, že si sám musím napolohovat mikrofon na reprák, protože zvukař to tam hodí "baj voko" (FreeMasonic klub, Fatal klub) a jednou ho dokonce nechal viset za kabel změrem k podlaze před boxem (klub KP Bohemians Rhapsody). Pak si nastavím zvuk a volume jaké já potřebuju abych se slyšel z vlastního gearu při zvukovce s bicíma. Pak jsem v pohodě, slyším se a nevazbím. Zbytek ať si pak přebere zvukař a pustí ven co on uzná za vhodné a dozvučí to jak chce. Od toho tam je. A že neumí ukrotit svoje mikráky a neumí používat šavli na volume a poťák na mikrofonní gain co má na pultu, za to já mu fakt nemůžu. Jestli mi někdo chce tvrdit že se 7 watty a volume 6 z 10 řvu tak, že jsem nenazvučitelný, tak se mu tímto přede všemi veřejně vysmívám "Ha-Ha"! :)

EDIT: Správně píše Fořt, takový nástrojový mikrofon jako SM57 přebudit tímhle nejde. To by muselo řvát tak, že by vám to vystřelilo i špunty z hlavy. Takže tady problém není. A ano, také používáme natočení boxů ne úplně do lidí. Já ho většinou přitočím na bubeníka, který mě chce slyšet, protože toho většinou se zvukařem a jeho odposlechy nedosáhne. :wink:

Věřte nebo ne, já nechci být hajzl a dělat zvukařům ze života peklo. Ale často to jinak fakt nejde :?
Naposledy upravil(a) Demilich dne 21.12.2015 12:12, celkem upraveno 2 x.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
MIran

Příspěvek od MIran »

Fořt píše:
MIran píše:Problém je , pokud Ti kombo " jde ven " přes PA ( pokud ho tedy snímáš i mikrofonem ) .... a na to v malém klubu někdy stačí bohužel i 15W . Pak s tím zvukař nic neudělá a musí se holt ubrat. Proto je tu téma , co do malého klubu.
Pokud jsi to Míro myslel tak, že je problém nazvučit hlasitější zesík mikrofonem, pak to nějak nechápu. S tím problém většinou není, taková SM57 snese dost, než se přebudí, a od čeho má zvukař na mixu gain?
Problém může být, že kytara z pódia přeřve poddimenzované PA a na pódiu poddimenzované odposlechy.
Jinak samozřejmě souhlas, že na pódiu je to vedle takového kytaristy peklo, ale dost se dá na pódiu udělat i správným rozmístěním, box nemusí směřovat do publika, může jít ze strany. Dá se i otočit ozvučnicí částečně ke stěně, ale to už není samozřejmě ideální pro odposlech samotného kytaristy z vlastního aparátu.
Stejně by mě zajímalo, jak se zvučily malé kluby v dřevních dobách, kdy zas takový výběr malowattážních ampů nebyl, a brzdy se myslím taky začaly používat až později (jednu z prvních navrhnul snad koncem 70. let Tom Scholz?)...
Osobně jsem ale taky spíš fand slabších aparátů. Teď hraju ve zkušebně na 5 W plexinku, a to ještě s rezervou. Holt máme ukázněného bubeníka. O čistém zvuku to samozřejmě není, i při stažení volume na kytaře a hodně pianko hraní zůstává zvuk trochu špinavý. Na pódium, i malé, je to ale samozřejmě málo, optimum je těch 15-30 W.
Ahoj, ano myslel jsem to tak .... šlo mi o to když kombo přeřve PA . A nejde o to jestli je PA system poddimenzovaný, musí se taky vycházet z toho, co jsou schopni posluchači ještě "unést" :-)) Není možné přizpůsobovat celkovou intenzitu kytarovému aparátu. Kamarád ( profik ) už na takové akce nevozí ani 15W. Otočit to stranou je sice řešení , ale pak se zvuk může různě odrážet na podium a to taky není nic extra.
Co se týká minulosti, tak co já vím hrálo se bez nazvučení aparátů a zpěv se nusel vyhnat ...... a byl to docela mazec . Na pódiu toho moc slyšet nebylo :-)
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Demilich píše:Fatal klub
Tam by problem nebyl ve vybave, ta mi prijde slusna. Ale zvukar (byl to ten dlouhovlasej?) tam je udesnej, to mas pravdu. Zvuk ekvalizuje lahvacema...

Ale byl tam i jinej a s tim jsme zvladli odehrat konzert pres 1W kombicko :))
Hodně budem někde...
Demilich

Příspěvek od Demilich »

SUK píše:
Demilich píše:Fatal klub
Tam by problem nebyl ve vybave, ta mi prijde slusna. Ale zvukar (byl to ten dlouhovlasej?) tam je udesnej, to mas pravdu. Zvuk ekvalizuje lahvacema...

Ale byl tam i jinej a s tim jsme zvladli odehrat konzert pres 1W kombicko :))
To fakt nevím, seděl tam v tom svojem hnízdě a mi do očí praly světla, viděl jsem tam prd.

Často totiž situace navíc bývá u těch malých akcí taková, že "My to tady pořádáme a přivedli jsme si vlastního zvukaře". Takže to není ten člověk co tam pracuje x let, ale prostě někdo od pořadatelské kapely atd. atd. Tihle lidi toho ví asi tolik co já za 5 minut koukání na kabely a mixák ;) Tohle je tak 50% akcí co jsme hráli tento rok...
Fořt

Příspěvek od Fořt »

zhruba od 6:30 ...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

15W s necitlivým reprem, nehraje nahlas. Ani 22W. Když se s tím dá vydržet bez problémů hodinu a půl v tom kamrlíku, co maj na kytarách, tak mi fakt přijde že v místnosti 8*8 metrů to půjde taky. Hlavně ty non-MV aparáty prostě hrajou furt stejně nahlas a je jedno, jestli je to na trojce nebo na desítce, akorát to víc kreslí. Samozřejmě nějakej rozdíl tam je, ale ne takovej, aby se z toho někdo stavěl na hlavu. A kdyžtak se to otočí do zdi, dělalo se to tak vždycky. Ale spíš s padesátkama a stovkama 412 410. Že by někdo otáčel Voxe AC15, to nevim...
Mimochodem, hlasitostní rozdíl v malé místnosti mezi 18W 212 a 22W 112 je neslyšitelný. Citlivost repra stejná.

Přestaňte prosímvás už hypotetizovat o té navýškovanosti strata :D . Kytaristův zvuk tvoří všechno od trsátka po materiál bedny a mně se prostě humbuckery nelíbí, osekávaj něco, co mi pak v tom zvuku chybí. Na nic lepšího a živějšího, než jsou singly a olše, jsem si nikdy nesáh. Berme to tedy tak, že kytara je dána a soustřeďme se na aparát :) . Jináš, dneska jsem zkoušel svýho strata vedle jinýho US std a i když má trochu agresivnější zvuk(ale na druhou stranu plnější), není tam nijak markantní rozdíl.

No, zpět k tématu:
Dneska jsem si postavil vedle sebe 65 Deluxe Reverb a 68 Deluxe Reverb. Nevím, do jaké míry to skutečně emuluje black a silverface, každopdádně 68 má opravdu HODNĚ zkreslení, pevnější zvuk v basech(Celestion?). Podle mě by na to šel hrát s humbuckerama i tvrdší metal, ale ne, že bych s tím měl nějaký zkušenosti. A to mluvím o kanálu Vintage, Custom je ještě mnohem dál. Oproti 65 má ovšem o dost méně živý zvuk. Po chvilce šmrdlání jsem teda 68 poslal pryč a nechal si tam postavit 18W Marshalla(měl bych asi říct několik zdrávas za kytary.cz, že jsou tak vybavený :D ).
Asi nebude zrovna převratné říct, že Fender má bohatší zvuk, krásnější čistej zvuk(čistej znamená stažená hlasitost a vytažená clona na kytaře), je konkrétnější a jde z něj asi dostat víc různejch zvuků. Marshall oproti tomu má tu agresivitu a hutnost, když člověk pořádně zabere v powerchordu. Když se nehraje moc strun a hodně se do toho řeže, 18W má barevnější a syrovější charakter. Seděl jsem tam s nima fakt dlouho nevěda, který se mi líbí víc, ale nakonec bych se asi přiklonil spíš k Fenderu.

Napadla mě samozřejmě myšlenka, že by možná šla postavit dvojkanálová hlava 18w a DR v jednom s 6V6 v konci, původně jsem myslel, že preampový lampy by byly zvlášť ale teď koukám, že jsou stejný, ale předpokládám, že hlavní problém by byl cathode/fixed bias a hlavně výstupní trafo, což? Tohle jsou asi dva hlavní parametry, které určují výsledný charakter zvuku, což? Plus usměrňovací lampa je jiná a já samozřejmě nemám nejmenší představu, co by udělala v Marshallu GZ34 místo GZ81. Z toho, co jsem se v posledních týdnech dozvěděl o konstrukci aparátu mi příde, že je nereálné postavit Marshalla typu 18W a DR do jedné hlavy, pokud nebudou zcela nezávislé konce s vlastními výstupy, ale možná by někoho napadlo nějaké řešení?

Taky čekám, že někoho napadne, ať nevymýšlím chujoviny a koupím fendera :D . Jo, a dvě hlavy nechci... :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Nejakeho hybridoida bych opravdu nevytvarel, o to se obcas postara nejaka nabubrela butik usa firma a vysledek stoji za to. Sice pak na to par rednecku v kostelich hraje, protoze to stalo 3k usd a hlavne je to made in usa a tedy dost dobry pro boha, ale to je na tom asi to jedine zajimave. Do zadnych mutantu se nepoustej, nikdy z toho nedostanes na 100% puvodni zvuk. Male lampace jsou v tomhle navic hodne haklive - kazda blbina se projevi, kresli i koncove trafo atd.

V tom deluxe reverb 68 odvede spoustu prace ten celestion, bylo by zajimave srovnat oba deluxy pres stejny kabinet.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Asanoth:
Je docela vtipné, do jakých sfér jsi se dostal od vlastního střízlivého úvodu:
"Co se týče ceny, rád bych i s boxem neplatil moc přes cenu mýho komba+Z5."
A trochu se mi zdá, že ses v tom testování už drobet přiutopil (zcela bez urážky, chápu, že je to zábavné). :)

Kdysi jsem si zahrál na Fender Prosonic 60W a byla to pecka i když ne z mého šálku. Nevím jaká pecka je to finančně, ani jak dostupné to je. A nevím, jakou roli ve zvuku hraje, že má rectifier.
Parádní zvukem se mi taky jevila Mesa DC3 (40W, 4x EL84), kterou jsem měl nějakou dobu - nevím, zda podle tebe splňuje podmínku "zcela jednoduchá hlava" (podle mě ano).
Akorát je problém v tom, že tyhle zesiky v krámě nezkusíš (leda tak F. Supersonic nebo MB Express, ale ty hrajou jinak).

Hezká jednoduchá "hlava" by mohl být halfrack K1 + vhodný modul od Tondy Salvy + lampový koncák.
Myslím, že po nezbytném úvodním potrojčení z výběru bys ten svůj zvuk našel. :) Ale do nějakých cca 20k(?) by ses nevešel.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“