Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
cherreda
Rádce

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od cherreda »

fantomasxxx píše: 22.03.2024 7:50 Používáte někdo ty originál boxy Kone? Jak to hraje? Proč se to nikde neprodává?
Kamarád má tu aktivní bednu s volume v rožku + Stage a je s tím hodně spokojený. Zkoušel jsem to a hraje to spolu pěkně, interakce zaručena, mají to hezky vymyšlené (a i to dobře vypadá).
Nejsem si úplně jistý ohledně výkonu na podium do hlasité kapely - samozřejmě tichá bedna to není, ale k bubeníkovi s hlasitými bubny a činely - no muselo by se prověřit.
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Stylový desing bedny se mi také líbí, když už tak bych šel také rovnou do poháněné verze s volume. Bubeníka máme hlasitého řezníka, ale momentálně mi to na live i zkoušky utáhne jedna Thiele kostka a malý koncák 180W. Je to tedy dost směrové, ale na větší podium si nechávám případně ještě přizvučit kytaru do předního PA odposlechu. Nemám ale rád se spoléhat jen na zvukaře a chci mít vždy svůj odposlech, který si můžu sám korigovat.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
Placka

Příspěvek od Placka »

fantomasxxx píše: 24.10.2024 8:45 Nemám ale rád se spoléhat jen na zvukaře a chci mít vždy svůj odposlech, který si můžu sám korigovat.
kašle*vlastní inear*kašle
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

Jak jsem psal výše, mám ten pasivní box a na pódiu s hlasitou kapelou úplně v pohodě, dávám si ho na kolébku cca. metr a půl za sebe.
torst

Příspěvek od torst »

Dojmy návštěvníka koncertu: Už jsem to zažil na fesťáku. Všichni hrajou do linek a in-earů (Kemper, Fractal, ...), z PA je zvuk skvělej, ale když si stoupneš k pódiu, slyšíš jen bubny a jinak TICHO. Samozřejmě, není to argument, ale jako staromilcovi mi to vadí, mám rád i ty apce z pódia, co je zvukaři tak nenávidí! :-G
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
cid

Příspěvek od cid »

fantomasxxx – je nějaká vlastnost modelu Stage, kterou by jsi na upgradovaném Playeru postrádal? Nemyslím počet switchů. Nejde mně ani tak o peníze, ale hlavně o velikost (Stage 4,6kg, player 1,1kg), budu vybavení totálně minimalizovat (malé PA mám) a pro zábavu hrát sám s podehrávkou i bez a dál se uvidí. Okolnosti mě k tomu nutí a už nechci být na někom zavislý, to je prostě život :( Noční šichty kdy odpoledne odejdu a ráno se vracím, toho už bylo opravdu dost.

K odposlechu - domnívám se, že použít některého FRFR s tlakovým reproduktorem, který vyzařuje i třeba na 18kHZ, není dobré. Kemper ví, proč tam výškový reproduktor nemá, protože tlakový reproduktor přehrává frekvence, které tam nepatří, ale trápí to jenom kytaristu, musí to asi znít tvrdě? Do mixu jde linka, to je v pohodě.
Jak jinde píšeš, že používáš do odposlechu ke Kemperovi kytarový reproduktor, je asi špatně. Celestion KONE má rozsah 50Hz-10kHZ, Celestion triple má 60Hz – 12kHz a mají i jiné vlastnosti, než třeba kytarový Creamback 75Hz – 5,5 kH a když si nastavíš rejstřík na Fender, budou tam chybět frekvence a ten signál má i harmonické složky, není to škoda?
Píšu o tom jenom jako člověk, který na to nehrál, ale fyzika musí platit i pro Kempera.
fantomasxxx
Kontaktovat uživatele:

Pro případ minimalistického řešení je Player super. Uživatelsky asi opravdu jen omezení v počtu tlačítek, když nechceš sám laborovat s profilováním.
Já ořezávám vysoké frekvence funkcí high cut na cca 8Khz, aby kytara zapadla do mixu kapely. Za ty roky hraní na klasické aparáty mám tak nějak naučené ucho poslouchat zvuk z kytarových beden a FRFR řešení mi vždy připadalo super při testování doma, do té doby než jsem to vzal na zkoušku s kapelou. Tam vždy přirozený zvuk kytarového repra válcoval FRFR odposlechy s aktivním cab simulátorem. Proto i když mám teď vyladěný gear ke spokojenosti bych přesto rád ten kone otestoval a porovnal.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
cid

Příspěvek od cid »

fantomasxxx - jo takhle to je, já si stáhnu profil, nastavím kde má být profil oříznutý a uložím? Že má Kemper funkci high cut, jsem pochopitelně netušil. To potom kytarové repro nebude až takový problém. Stále píšu o něčem, co jsem nezkoušel.
Teď jsem se hodně zarazil, co všechno vlastně mohu se staženým profilem dělat ,co upravit a co ne?
Téma je rozsáhlé, možná to někde bude, ale než se tím prokoušu, uteče půl dne a to nemám záruku, že to tam bude. Vy co to máte jste nad tím stravili možná stovky hodin, Kempera máte po ruce a metoda pokus-omyl je nejrychlejší k pochopení, mě to pravděpodobně čeká také, ale to už mě bude bavit. Děkuji za trpěliviost :wink:
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

...nejen high, ale i low cut... ve zkušebně hraju normálně na kytarovou 4x12tku.
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

cid: pro tebe je Kemper ideální řešení, hrát sám s podehrávkou do malého PA ti půjde studiový profil-zvuk jak víno.
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

cid píše: 25.10.2024 10:19 fantomasxxx – je nějaká vlastnost modelu Stage, kterou by jsi na upgradovaném Playeru postrádal? Nemyslím počet switchů. Nejde mně ani tak o peníze, ale hlavně o velikost (Stage 4,6kg, player 1,1kg), budu vybavení totálně minimalizovat (malé PA mám) a pro zábavu hrát sám s podehrávkou i bez a dál se uvidí. Okolnosti mě k tomu nutí a už nechci být na někom zavislý, to je prostě život :( Noční šichty kdy odpoledne odejdu a ráno se vracím, toho už bylo opravdu dost.

K odposlechu - domnívám se, že použít některého FRFR s tlakovým reproduktorem, který vyzařuje i třeba na 18kHZ, není dobré. Kemper ví, proč tam výškový reproduktor nemá, protože tlakový reproduktor přehrává frekvence, které tam nepatří, ale trápí to jenom kytaristu, musí to asi znít tvrdě? Do mixu jde linka, to je v pohodě.
Jak jinde píšeš, že používáš do odposlechu ke Kemperovi kytarový reproduktor, je asi špatně. Celestion KONE má rozsah 50Hz-10kHZ, Celestion triple má 60Hz – 12kHz a mají i jiné vlastnosti, než třeba kytarový Creamback 75Hz – 5,5 kH a když si nastavíš rejstřík na Fender, budou tam chybět frekvence a ten signál má i harmonické složky, není to škoda?
Píšu o tom jenom jako člověk, který na to nehrál, ale fyzika musí platit i pro Kempera.
Běžně doma hraju s PA aktivní bednou do podkladu z USB hotových písniček, Kemper do stejné bedny připojený přes XLR linkový výstup, pak kytara hraje jen z velkého 12 repráku, z výškáče je slyšet jen podklad...
cid

Příspěvek od cid »

pavel 815 - fajn, tak že to funguje v pohodě. Budu ho potřebovat až na jaře, mám s přípravou hodně práce. TONE X je teď o cca 20% dole, než když s ním vylezli, Kemper zatím nestíhá vyrábět, ale hned ho neptřebuji! Nechtěl jsem se předčasně ptát, ale za co se připlácí 300 éček mě velice zajímalo. Domnívám se, že hodně lidí udělá to, o čem píše fantomasxxx a připlatí si za Stage. Určitě půjdou s cenou dolů a plná verze bude do 20.000 Kč, nebo taky ne..
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

cid: jj, tak nějak to bude. Přiznám se, že osobně player beru jako koncertní zjednodušenou verzi-doplněk pro klasiku doma. Zatím mi vyhovuje klasický touster s remote na zemi, když si představím, že bych se musel kvůli každé korekci ohýbat, přežiju radši o tašku na koncertu víc... :D Navíc bych musel se Stage, nebo Playerem vyměnit pasivní Kabinet za aktivní a tahat ho i do zkušebny, takhle jdu jen s taškou...
fantomasxxx
Kontaktovat uživatele:

Mám doma zapůjčený kemper 1x12 box Kone. Musím konstatovat, že mě zvukově mile překvapil. Je to hodně univerzální odposlech, s impulsem Celestion V30 jsem docílil hodně podobného zvuku, který mi hrne ze stávající Thiele bendy s V30. Kone je ještě trochu víc šťavnatější a hlavně hraje hodně prostorově. Klasická kytarová bedna je proti tomu hodně směrová. I hmotnost je velmi přívětivá. Kdybych postupně nesměřoval k in ear řešení, tak bych neváhal a koupil si to.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
affordano

Příspěvek od affordano »

Díky za tenhle poznatek - výraznou směrovost svého 1x12 kytarového boxu zrovna taky řeším a experimentuju s FRFR řešením - potvrzuješ mi to, co jsem tak nějak sám vykoumal a všichni ostatní už to dávno vědí :) , a sice, že slušný floor monitor vykryje při stejné (neextrémní) hlasitosti prostor na pódiu o hodně lépe než klasická jednorepráková kytarová bedna. Vytavený Celestion má sice nenahraditelné kouzlo, ale když ho při svojí výšce pořádně slyším jenom ve velmi úzké prostorové výseči... Větší bednu ani více beden vozit nechci, je nás na pódiu 7, in-eary u nás taky neprojdou, tak já ještě doladím odpovídající IR, porovnám a zkusím FRFR naživo, staň se co má se stát... :D
adiku

Příspěvek od adiku »

affordano píše: 28.02.2025 7:13 Díky za tenhle poznatek - výraznou směrovost svého 1x12 kytarového boxu zrovna taky řeším a experimentuju s FRFR řešením - potvrzuješ mi to, co jsem tak nějak sám vykoumal a všichni ostatní už to dávno vědí :) , a sice, že slušný floor monitor vykryje při stejné (neextrémní) hlasitosti prostor na pódiu o hodně lépe než klasická jednorepráková kytarová bedna. Vytavený Celestion má sice nenahraditelné kouzlo, ale když ho při svojí výšce pořádně slyším jenom ve velmi úzké prostorové výseči... Větší bednu ani více beden vozit nechci, je nás na pódiu 7, in-eary u nás taky neprojdou, tak já ještě doladím odpovídající IR, porovnám a zkusím FRFR naživo, staň se co má se stát... :D
Já jsem směrovost komba a hlasitost v kapele s dechama v deseti lidech vyřešil i díky Plackovi tady:

viewtopic.php?p=822038#p822038

Takový polo in-ear - jedna pecka přes Behringer powerplay P2 kabelem do line out. Decentní odposlech na podiu pro věčně mrmlající část dechařů a komfortní svůj odposlech nástroje do jednoho ucha.
Placka

Příspěvek od Placka »

affordano píše: 28.02.2025 7:13 in-eary u nás taky neprojdou
Tohle je zajímavej úkaz - ve spoustě kapel jsou in-eary apriory tabu, přitom ze zkušenosti vím, že stačí, aby to ty lidi dvakrát vyzkoušeli a nebudou chtít jinak...
affordano

Příspěvek od affordano »

Placka: věřím, ale v tom je právě ten problém, k tomu prvnímu vyzkoušení asi nikdy nedojde :) ... a) jsme starší ročníky, které se nerady učí nové kousky, ale i kdyby, tak b) často hrajeme do lidí jen přes nástrojovku, takže vozit ji musíme stejně a systém in-earů by byl další komplikací navíc, stačí světla, ozvučení vokálů, atd. Někdy toho času na přípravu moc není...

adiku: supa dupa, díky moc, tohle určitě zkusím, jestli mi pokus s FRFR nebude vyhovovat - náš klávesák něco podobného taky používá.
xchval@seznam.cz
Nový uživatel

Příspěvek od xchval@seznam.cz »

torst píše: 23.02.2024 19:40 Já jsem opozice vůči KPA, ale přidám jedno plus. Už se tu probíralo, že to profilování předlohy je "statické". Ano, zachytí přesně konkrétní nastavení, ale při změně korekcí už se začne chovat jinak.
To prý firma vylepšila v nejnovějším SW, kdy si i zvolíš na jaký konkrétní amp (značka, model) v jakém nastavení hraješ a KPA to zohlední a pak i ty korekce zabírají správně. No nezkoušel jsem, ale je to správná cesta.
Moje skepse : Kup si Mooer, naloaduj impuls made in torst a pak při slepém testu porovnej s KPA ! :-Y Trochu trollení, trochu pravda.
Ahoj , mám Mooera Preamp Live a naprostá spokojenost. Když k tomu hodím do smyčky Delay, Chorus a Phase tak nic něřeším. Pouze řeším způsob zapojení do lampového comba.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Komu se líbí Jandův zvuk na novém LP Olympicu? Mně tedy moc ne. Měl by to asi být Kemper.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“