Ćaute, tak mám skoro hotovú tú gitku, ešte náter.
harley-benton-s-620-tr-rock-series-47598#p804999
kúpil som dve a na jednu som dal vyrobit Afro mahagon telo a top Flame Maple.
Snímače som použil HB bridge a Bare Knuckle Brute Force. Nasucho hrajú gitky fakt rozdielne. HB má lipové telo a to hrá o dosť hlasnejšie, V DB meter na mobile je to asi 3-5 3-5 dB, ale to určite neni rozhodujúci údaj.
Podstatné je to, že mahagónka má menší rozsah artikulácie pravačky a leze z nej taký viac - menej uniformný tón, je výškovejšia, v basoch, stredoch a výškach je akord zvukovo jednoliaty, dynamicky nemá taký rozsah, zjednodušene, tón, alebo pískačka

Na śťavu. To ale uvidím, keď sa na nej trocha rozohrám.
Bentonka s lipovým telom je taká viac variabilná, niečo na spôsob klasického Strata, z čoho som teda mierne šokovaný
Na obidvoch gitkách sú Ernie Ball Extra Slinky 8-38 -2225, na HB je to asi taký pocit, akoby tam boli 0,9 struny, kladú trocha väčší odpor, čo je vlastne skôr výhoda, lebo sa neblatia a síce treba viac nakladať s pravačkou, ale mám to viac pod kontrolou a zvuk je tým pádom farebnejší.
Mal som dávno Mahagonový strat, čiste mahagón telo a hral dosť inak, spôsobuje to asi tá vrchná doska, ktorá tomu zvuku dodáva výšky a toto je 24 pražec, čo asi zvukovo oproti 21-22 pražcu dosť zaváži, predsa je krk dlhší a tým pádom to inak rezonuje.
V porovnaní s jelšovými Stratmi a jaseňovým Super Stratom hrá mahagón najtihšie nasucho. Ćo tiež nie je smerodajný údaj.
V každom prípade výroba gitarky je lotéria a v mojom prípade neriešim nejak zvuk, ale v prvom rade hratelnost a sustein, celkové nastavenie, dizajn. Hrávam väčšinou na HI- Gain zvuku a tam sa rozdiely dosť zotrú a do úvahy prichádzajú iné kritériá + na Clean si vyberiem inú gitku.
Táto mahagónka by hráčovi na clean a polo šťavu asi moc nesedela, aspoň, čo som zatial skúsil.
Dik, čaute
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.